Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Trabzon futbolun Brezilya'sı mı?

Hami Mandıralı hoca katıldığı bir açılışta “Trabzon futbolda Türkiye’nin Brezilya'sı" açıklamasını yapmıştı.

Belli ki maziyi özlemiş.

Kendi dönemlerinde öyleydi. Trabzon kendi içinden çıkardığı efsane futbolcularla ruhunu sahaya yansıtıyor giydiği formanın hakkını veriyordu.

Ya şimdi?

Cevap için çok uzatmaya gerek yok.

Trabzon’da futbol artık ne tat veriyor ne tuz.

Alt yapıdan futbolcu çıkmıyor, alt yapılar ne yazık ki gereken önemi ve desteği alamıyor.

Boşuna kendimizi kandırmayalım, işin gerçeği bu.

Bakmayın biz idare et mantığı ile günü kurtarmanın peşindeyiz.

Yabancı transfer konusunda başı her zaman ağrıyan, paraları boşa akan, tercihlerini doğru-dürüst yapamayan Trabzonspor’da ilk 11’i yerli futbolculara emanet edelim dediğinizde mevcutlardan ve aşağıdan gelecek kaç futbolcu var Allah aşkına?

Sade bir taraftar gözüyle yazıyorum.

Trabzon’da alt yapılar kan ağlıyor, işler yolunda gitmiyor, gençler futboldan soğuyor.

Ülkemizde ki tablo da aşağı yukarı aynı.

Ülkemizin 80 milyon nüfusuna karşın, birkaç milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da Mesut Özil, Nuri Şahin, İlkay Gündoğan, Mehmet Ekici, Ömer Toprak gibi genç isimler top koşturuyor.

Avrupa'nın güçlü altyapılarına sahip, birkaç yılda bir düzenli olarak yeni nesil futbolcular çıkaran Ajax, Barcelona, Bayern Münih gibi ekiplerinin bu konudaki çalışma sistemleri durumu ortaya seriyor.

Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu Türkiye ve Avrupa'nın durumunu değerlendirirken oldukça işin mali noktasına dikkatleri çekiyor.

“Genel kurullarda, mali kongrelerde hiçbir kulüp altyapıya bütçe ayırmıyor. Akademi liglerinin masraflarını TFF karşılıyor zaten. Avrupa'da antrenöre beğendiği ismi transfer edebilmesi için yetki ve para veriliyor. Bizde altyapıdan futbolcu satılsa o para a takıma kullanılıyor” diyen Tekelioğlu bu kafayla alt yapıdan isteneni beklemek hayal olur diyor.

Haksız sayılmaz...

Kafalar ve zihniyet değişmedikçe Türk futbolu bir yere gelemez Trabzon’da Türkiye’nin Brezilyası olamaz.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR