Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Rüyamda görsem inanmazdım…

Bir tarafta Ligde tam 17 maçtır deplasmanda galip gelemeyen bir takım ; Eskişehirspor…

Diğer tarafta son kupa maçında, Bank Asya 1.Liginde küme düşme mücadelesi veren ahı gitmiş, vahı kalmış bir takıma 9 gol atan Trabzonspor.

Kale arkası bilet fiyatı 5 TL kale arkaları bile dolmadı. reklam-001-001-001-001-002-001-001-001-001-001-001-001-001-002.jpg

Taktı bu millet herhalde Passolige arkadaş.

Üstelik yol tarafında, kale arkasındaki yerlerinde her zaman olan Vira grubu maçta yok, acaba niye ?

*

Havada bir matem havası, sanki cenaze var ağlayacağız ama ortada cenaze yok.

TFF Futbolun en kötü sezonunu yaşatıyor tüm Türkiye’ye.

Güneydoğu’da polis ve asker olaylara müdahale edemiyor.

Vatanın bir parçası ayaklarımızın altından kayıp gidiyor, afyon yutmuş gibiyiz.

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyoruz. Yılbaşında neredeyiz ?

Milli Eğitim camiasından biri çıkıyor, çocuklarınıza yılbaşı kutlatmayın diyor. Bir diğeri biz sadece iyi bir yıl dileğiyle ve ailelerimizle yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz diyor.

Anlayacağınız yurdumun  insanında kafaları karıştırmışlar.

Kakara, kikiri gel gitlerinde, böyle bir atmosferde bir maç.

*

2010-2011 sezonunda Fenerbahçe için sahada koşmaktan kusan ve günün orta hakemi Bülent Yıldırım ile el ele vererek Trabzonspor’u şampiyonluktan edenlerden biri olan Eskişehir takımı, küme potasında kucağına düşmüş ama onu idrak edecek Trabzonlu oyuncu sahada yok. İbrahim,Mustafa ve Özer, diğerleri için sanırım bir masal.

Saldım çayıra mevlam kayıra.

Oyunun başına Belkalem sakatlandı çıktı. Maç ev sahibinin aleyhinde dönmeye başladı.

32.dakikada Kamil Ahmet, Yusuf’a faul yaptı, ardından topu söktü aldı devam etti.

Herkes durdu,  kara trene bakar gibi orta hakeme baktı. Funes Mori  golü attı geldi.

*

İkinci yarıya 1-0 mağlup başlayan Trabzonspor’da, Belkalem’in yerine oyuna giren Waris’de sakatlanıp çıkınca, talihsizlikler zinciri devam etti.

Bosingwa’nın yenilen gollerdeki bariz hataları, Mustafa Akbaş’ın, hele de İshak Doğan’ın rezil oynamaları, kendi orta sahalarına tuz biber oldu.

Yusuf sahada yok gibiydi. Cardozo ise ağır bir tank. Boynunu ve vücudunu bütün dönüyor.

Son haftalarda alçak sürünmeye devam eden Yatabare.

Ne yani bu halinle birde Eskişehirspor’u mu yenecektin?

Gol attın da sahanın en kötülerinden biri olan zavallı Özgür Yankaya golünü mü vermedi diye sorarlar adama aga!..

Evet vermedi diyebilirsiniz, ilk yarıda direkten dönen topu hemen kale ağzında kafa ile içeri, ağlara yollayan Cardozo’nun pozisyonu mesela…

*

Kırmızı Siyahlıların kaçırdıkları net gol pozisyonlarını saymazsak, rehaveti dibe vurmuş Noel havasındaki yabancılarıyla Trabzon takımı, bu 90 dakika için yediği 4 gole şapka çıkarsın.

Ömer’in 73 ve 78’ deki golleri için en çok kaleci İbrahim adına üzüldüm.

Özer Hurmacı’nın şık kafa golü 2-1’ lik skoru getirip bir umut çiçeği olduysa da, bu golden iki dakika sonra hemen 3.golü yemek , her baba yiğidin harcı olmasa gerek.

Mustafa Akbaş bu arada sen de acilen kilo ver kardeş.

Mustafa Yumlu nerede diye  soracaksanız. Onu gidin Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ na sorun, O futbolu bizden daha iyi bilir!..

*

Maç bitti. Uzatmalarda gol atmaya giden Bordo Mavililer topu kaptırıp ta, geri dönmek için etrafta taksi aramaya başlayınca, Andaç gibi güreşçiye 4.golü attırdılar.

Basın tribününde suratımın kıpkırmızı olduğunu hissettim.

Onlar utandı mı bilmiyorum ama ben çok utandım.

Anladık Avraam ve kalecilerin Onur ve Fatih sakat. Mehmet Ekici cezalı, Mustafa , Zeki ve Emre ömür boyu hapis!.. Deniz, Ferhat, Serdar ve Aykut Demir kadroda yok.

Peki sahadakiler futbolcu değil mi ?

*

Orta hakem Yankaya, ilk golde faulü çalmadı bak işler nereye geldi.

TFF’ ye sormak lazım, TFF'nin Başkanı Beşiktaş'ın eski Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, sezonun adı Süleyman Seba, şampiyon Beşiktaş ise söyleyin de, bizleri de yormayın, kimse de transfer yapmasın.  Yazıktır bu paralara.

İlk yarının son maçıydı 63 yıllık Avni Aker’de adı şikeye karışmış bir takıma yenilmek, ortada olmayan cenazeyi, bitiş düdüğünde sahanın ortasına getirdi. Buyurun birlikte ağlayalım.

Maç sonrası Ersun hocaya sordum "Sezon iki kaleci ile bitmez, devre arasında iyi yerli bir kaleci takıma katmayı düşünüyor musunuz?’’ dedim.

"Kalecilerimize güvenmek zorundayız ama evet iki kaleci ile sezon bitmez, iyi bir yerli kaleci için çalışmalarımız olacak" dedi.

*

Kısacası, bu karşılaşmada Trabzonspor, kendi sahasında Eskişehirspor’a 4-1 mağlup olacak diye rüyamda görsem inanmazdım.

Keşke bu maç bir rüya olsaydı.

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR