Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Rakip Antalya ve Karbonmonoksit olunca !..

    Bir hafta önce Galatasaray’a deplasmanda 2-1 mağlup olan Trabzonspor ile kendi 

evinde Gençlerbirliği’ne 3-2 yenilen Antalyaspor ilk yarının son karşılaşmasında,  3 puan alarak devre arasına ve yılbaşına moralli girmek için mücadele ettiler.

     Kırmızı beyazlılarda Isaac ve Insa sakat, Tita cezalıydı. Bordo mavililerde ise Soner sakat, Colman Cezalı olduğu için yoktular. İlk devre karşılaşmaları biterken, hele de son hafta teknik adamlar için oyuncuları maça motive etmek, oldukça zordur.

     İşte böyle bir atmosferde  oynandı bu maç…

     Buna rağmen ben Trabzonspor takımını istekli gördüm. İlk 30 dakika da üstün oynayan da onlardı zaten. Alanı daraltıp rakibi rahat oynatmayıp, kontra topla pozisyon ve puan yakalamak  arzusunda olan Samet hocanın oyuncuları, 30.dakikada  Zeki’nin beklenmedik bir anda uzaktan attığı nefis golle, bu hedefine yeşil ışık yakmıştı. İlerleyen dakikalarda peşi gelmeyince üstünlük yine ev sahibine geçti.

    İlk yarının bitimine  1 dakika kala,  Antalya  ceza alanı içerisinde  Emre Güngör’ün eline vuran meşin yuvarlak, orta hakem Hüseyin Gökçek’i önce tereddüt de bıraktı ama çizgi hakemi penaltı diyince, penaltı noktasını gösterdi. Malouda yerden köşeye vurdu ve ilk yarıyı soyunma odasına 1-1’lik skorla gitti her iki takım.

     Ev sahibi ekip sahada genelde 4-4-2 görüntüsündeydi, buda doğruydu. Malouda ve Henrique for hattında yan yanaydılar. Topu ayağında tutmaya çalışıp, kendi arasında önce hazırlık pasları yapıp pozisyon hazırlayan Trabzonspor , gole yakın ataklar yakaladı ama sonuca gitmekte zorlandı. Antalya kalecisi Fornezzi, iyi yer tutunca  UEFA beyini galibiyete hemen ulaştırmadı.

    İkinci yarının başlarında diyebileceğimiz bir dakikada Emre Güral oyuna girince, Aykut Akgün çıktı. Malouda orta sahaya çekildi. Emre ve Henrique hücumda  kaldı. Bu dakikalarda oyun hareketlenmeye başladı. Özellikle Malouda, Olcan ve Zokora alkışı daha fazla alanlar oldu.

    Ev sahibini sahasından çıkartmamaya çalışan  Antalyaspor üçüncü bölgesinde Diarra'yı tek başına tutup onu sağdan ve soldan besleyerek gol bulmayı düşündüysede bunda muvakkaf olamadı. 80.dakikada akıl dolu paslarla gelen gole ancak şapka çıkardı.  Yine günün iyilerinden Yusuf,  soldan yüksek ortaladı, Olcan kafa ile indirdi, Emre’ yede kafa ile tamamlamak kaldı. Bu şık gol Trabzonspor’a 3 puan getiren atak oldu.

    Son haftalarda oyuna hep sonradan dahil olan Adrian, hep kötü bir görüntü sergiliyordu ama bu akşam öyle olmadı. Emre ile beraber Adrian’da oyuna girdikten sonra pozitif katkı sağladılar. Adrian, adam gibi oynayınca etkili oldu.

    Emre 2.golde  rakiple çarpışmamak için  kafayı topa vurup hemen çekmek istedi ama olmadı. Musa ile çarpıştı her iki oyuncuda golden sonra ambulansla arka arkaya hastanenin yolunu tuttu. Emre  yerini kadir’e , Musa da yerini 19 numaralı  Ömer’e bıraktı. 

    Trabzonspor’un galibiyet golünden sonra asisti yapan  Olcan yine sevinmedi. Olcan‘ın  bi sıkıntısı var. Ben tahmin ediyorum. Kim çözecekse varsın çözsün bu oyuncunun  sıkıntısını... Hep beraber sevinsinler.

   Bu arada maç sonrası basın açıklamasına mide spazmı rahatsızlığı var diyerek gelmeyen Mustafa Akçay, istifa edip etmeme konusunda kafalarda soru işareti bıraktı.

   Unutmadan, Bu akşamki karşılaşmada her iki takımın ve tribündekilerin de ortak bir rakibi vardı . Göz gözü görmeyen bir ortam ... Çevredeki binaların kalorifer kazanlarından çıkan yoğun Karbonmonoksit dumanı, Avni Aker’in stadyumunun üstüne çökmüştü yine.

    Nerede kaldı bu doğal gaz ?  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR