Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Organize İşler Bunlar…

 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğan Selçuk İnanMA !.. Futbol hayatına bölgesinin takımlarından Karaağaçspor'da başlamıştı.

Çanakkale Dardanel ve Manisaspor döneminde takımının en büyük kozuydu.

O dönem bir çok takımla adı birlikte anılan Selçuk, eski hocası Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın da, onu kadrosunda görmeyi istemesiyle Trabzonspor'la sözleşme imzalamıştı.

                                                          *

Selçuk, 1 Kasım 2008 tarihli İstanbul B.B maçında gol atarak, Trabzonspor'un tarihindeki

2000. golüne imza atınca, maalesef bordo mavili tarihe yazıldı.
Milli takım kategorilerinde 100’e yakın maça çıktı.
8 numaralı formayı, 3 sezon Trabzonspor da giydi.

Trabzonspor’dan ayrılırken, yemin ederek ülke içerisinde hiç bir takıma gitmeyeceğini söyledi. Sezon biter bitmez Galatasaray’a imzayı çaktı.

                                                          *

Arda Turan’ın kız arkadaşı Sinem Kobal’ın, yakın kız arkadaşı Selçuk’un da bayan

kurs.jpg

 arkadaşı olunca aynı zamanda, Arda‘nın  ara pasıyla Selçuk, Trabzonspor’a ve ona gönül veren taraftarlarına bir gol attı.

O yetmiyormuş gibi geçtiğimiz sezon Trabzonspor’u 3-0 yendikleri karşılaşmada, attıkları frikik golü sonrası, yarası neydi anlayamadım, Karun hazinesini bulmuş gibi kenar kameralara koşmuştu.

Ha Selçuk, ha Engin Baytar, Ceyhun’u saymıyorum. Galatasaray’a gittiler de ne oldu? Trabzonspor ligi, ilk 3 de bitirdi. Fark eden bir şey var mı ? Bence yok.

Oynadığı 3 sezon içerisinde belki de en az konuştuğum, yani sadece iki kelime ettiğim tek oyuncu Selçuk, anlayın gerisini…

                                                          *

Burak Yılmaz, babası Fikret Yılmaz, sevgili dostumuz Ziya Doğan döneminde Trabzonspor da kaleci antrenörüydü. İyi, hoş bir insandı.

Onun oğlu Burak Yılmaz, oynadığı bütün takımlarda kenara itilen ve sinek 2’li muamelesi gören, futbolu bırakma noktasına gelen ve futbol hayatının en iyi sezonunu, onur bulduğu bordo mavililerde yaşayan ve bir daha da hiçbir yerde asla yaşamayacak olan 17 numaralı adam.

                                                          *

İçlerinde işini adam gibi yapan, bir kısmı ise sahtekarlığı meslek edinen bazı futbol menajerleri !..

Lazio derken, Lokomotiv Moskova ortaya gelince, ne yalan söyleyeyim birden midem bulandı. Tühhh be…

Trabzonspor taraftarları halen daha şunu bilmiyor ona üzülüyorum, bizimle Fenerbahçe’yi devamlı kapıştıran Galatasaray, anlayacağınız bu millet halen daha Fenerbahçe’yi düşman biliyor ama halbuki arızanın kralı, tam kapının önünde: Galatasaray. 

                                                          *

Trabzonspor yönetiminde hata olabilir. Şenol hoca ‘bana ne’  ne halleri varsa görsünler düşünebilir. Adam 5 milyon Euro’yu yatırdı gitti. Demek ki menajer var, etajer var.

Demek ki; Trabzonspor tesislerinden içeri giren her futbolcunun ve menajerinin de, karakter  x-ray cihazından, artık geçmesi lazım.

Yoksa, Burak gitse ne olur, gitmese ne olur ? önemli olan gitme şekli.

Bu takım yine kafaya oynar, sen Burak’ı bırak ta, şikeye bak,şikeye.

Şikeye devam mı, tamam mı ? aslında bütün mesele bu.

                                                          *

Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı bir film vardı,hatırlarsınız “ Organize İşler Bunlar” çok gülmüştük onlara…                      

“ Fenerbahçe şike yapmışsa, yorumculuğu bırakırım“ diyen Rıdvan Dilmen ile

” Fenerbahçe şike yapmışsa, teknik direktörlüğü bırakırım“ diyen Aykut Kocaman’ın halen daha görevde olduklarını da göz önüne alırsak, Türkiye’de özellikle süper lig ve 1.ligdeki futbol ve yönetimi dünyasında, ahlak ve seviyesizliğin hangi boyutlarda olduğunu,bilmem halen daha yazmamızın bir anlamı var mı? 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR