Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kural hatası ve Popov …

Dışarıda delikanlı bir soğuk !..

Bu ayaz gecede galibiyet göresim gelmiş.

Zemheri de uzadıkça ,uzadı. Don yapması beklenen geceyi, 3 puan gibi düşünüyorum.

Tribünde sakallarım sanki buz tuttu. Üşüyorum, üşüyorum ben.

*

Dakikalar 6’yı gösterdiğinde biraz ısındım. Nasıl mı ?  Colman’ın köşe atışından gelen topa son anda uzaklaştırmak için ayak koyan Antep’li Ivanıov Popov,meşin yuvarlağı kendi kalesinin iç filelerine gönderince.

Daha yeni yeni ısınmaya başlamıştık ki, 18.dakikada ev sahibinden Cech’in kendi ceza alanı içerisinde kayarak, yaptığı temiz müdahaleye, kamile bir türlü eremeyen orta hakem kamil’in verdiği penaltı kararı ile bir anda buz kestik.

Topun başında yine Popov, geldi vurdu yandan aut.Allah’ın adaleti işte kamil !..

kurs.jpg

*

Oyunun 25.dakikasında Cenk Tosun’un omzundan seken sert top filelere giderken, harika bir refleksle köşeden çıkaran kaleci Tolga’ya, annesinin İstanbul'da hastanede yattığı şu günlerde moral oldu.

Vittek ve Giray’ın sakat olduğu Trabzonspor’da,ısrarla oynatılarak kazanılmak istenen Volkan Şen’in saha içerisindeki görüntüsü maalesef ama maalesef “ Israr etme Şenol hoca, ben bu halimle, bu takımın 11 ‘in de oynayamam” der gibiydi.

Peki, kabahat kimde ? Halen daha toparlanamayıp, formayı alamayan Adrian’da.

Gerçi,ikisinden de henüz umudumu kesmedim.

*

Küme potasından uzaklaşmak isteyen Gaziantep takımının,sonuçsuz hücumlarından dönen pozisyonlarının birinde, kontra bir top yakalayan Burak, sol tarafında daha müsait durumda olan Halil ve Olcan’a pas vermeyip, kendisin dışarı vurup bencil davranınca, az kalsın Orta Doğu’da, pardon, yedek kulübesinde kriz çıkaracaktı .

Trabzon takımın da, devre arası serbest kalıp Antep ekibine giden Sezer Badur ile kiralık olarak bu takıma gönderilen Marek Sapara’nın yer aldığı kırmızı siyahlı ilk 11’de, sahada gecenin en kritik adamı Bulgar oyuncu  İvelin Ivanov Popov oldu.

Her kritik pozisyon ve her kritik karar da o vardı .

55.dakikada da olduğu gibi…

*

Köşe atışından gelen bir pozisyonda Mustafa Yumlu’yu kendi ceza alanı içerisinde arkadan çekerek yere indiren ve penaltıya sebep olan yine Popov oldu.  

Burak, penaltıya gole çevirerek takımını rahatlattı : 2-0

Bu oyuncu, Popov yani, oyundan çıktı, çıktığı anda Colman ortaladı, Mustafa Yumlu kafa ile skoru 3’e çıkardı.

Trabzonspor 70.dakikada bir gol yedi. Kendi silahı Sapara’dan, görmediyseniz, görseydiniz, gülerdiniz.

Arka direkte bom boş kaldı, Sol bek de Cech ileri çıkmış kademesine kimse gelmemişti , sol kanat hayaletlere teslim edildi sanki, Sapara önünde bulduğu topa bir çaktı, takımının maç bittiğinde geçerli sayılmayacak tek golünü, baba ocağına o attı.

*

Barış Özbek, Alanzinho ve saçlarını kiremit rengine boyayan Henrique’nin 2.yarı oyuna girmeleri ortadaki fotoğrafı pek değiştirmedi.

Karşılaşmanın son bölümlerinde gole giden Burak’ı, sert bir şekilde yere indiren kaleci Karcemarskas penaltı  yapınca, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Sanırım bu durum teknik adamları Hikmet Karaman’a bir ders daha verdi. Maçın bitimine 15-20 dakika kala 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanan Hikmet hoca, negatif bir puan aldı. Takımı 10 kişi kalmıştı. Saha içinden Marek Sapara kaleci kazağı ile eldivenleri giyerek kaleye geçti.

Burak’ın 2.penaltı atışında onun da yapacak bir şeyi yoktu.

*

Popov önce kendi kalesine gol attı. Sonra ceza alanı içerisinde Marek Cech tarafından düşürüldü , takımına penaltı kazandırdı 1-0 mağlup iken, topun başına yine Popov geçti, yandan dışarı attı. Daha sonra Mustafa Yumlu’yu ceza alanı içerisinde düşüren yine Popov oldu. Adeta maçın gidiş şeklini çizdi. O zaman pohpohlar 65.dakikaya kadar oyunda kalan Popov’a…  

*

Bu arada Gaziantep takımı önemli bir kural hatası yaptı. Kırmızı- Siyahlı kulüp 6 yabancı kuralını ihlal etti.
61. ve 65. dakikalar arasında 4 dakika 7 yabancıyla karşılaşmayı sürdüren Gaziantepspor’un yabancı futbolcularından 6’sı, Karcemarskas, Ivan de Souza, Dany Nounkeu, Gilles Binya, Marek Sapara ve Ivelin Popov, Trabzonspor karşısına ilk 11'de sahaya çıktı.
Mücadelenin 61. dakikasında Cenk Tosun'un yerine İsmael Sosa dahil oldu ve Avni Aker'de Gaziantespor 7 yabancı ile oynamaya başladı.
Teknik direktör Hikmet Karaman sanırım durumu fark edince,gecenin rengi olan  Popov'u 65.dakikada hemen dışarı alarak , Turgut Doğan Şahin'i oyuna soktu ve yabancı sayısı 6'ya düştü ama iş işten geçmişti. Gaziantepspor, 4 dakika 7 yabancı ile oynadı.

*

Peki şimdi ne olacak ? Bir takımın, kurallar gereği sahada 6 yabancı ile mücadele etmesi gerektiği için, Gaziantepspor maçı kazansa da hükmen mağlup sayılacaktı.
TFF  bu maçla ilgili olarak bordo mavili ekibi, kural gereği 4-0 hükmen galip sayacak. Mücadelede, görülen kartlar ve hatayı yapan hariç, atılan goller ise geçerli olacak.

Bence Gaziantep takımı değil de, yedek kulübesi yaptığı hatalarla, ayaz da dondu bu gece.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR