Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kukesi, Tursesi ve Başkan!..

      Arnavutluk’ta aldığı 2-0 ‘lık galibiyetin avantajıyla,  FK Kukesi’yi evinde misafir eden Trabzonspor rakibini 3 golle uğurlarken,bu maçta ilklere de imza atıldı.

     Şampiyonlar liginde Trabzonlu bir teknik adam Şenol Güneş’le ilk kez yer alan Trabzonspor , yine başka bir Trabzonlu teknik adam Mustafa Akçay ile UEFA Avrupa

kamilkoc.jpg

fotofon.jpg

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

liginde, ilk defa mücadele edecek.

Oynadığı ön eleme ve Play Off karşılaşmalarında, yani 6 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor’da bu maç sonunda Mustafa Akçay’a sorduğum bir soru ile aldığım cevap, Avrupa kupalarındaki bu başarıyı zaten özetlemişti ‘’ Şenol Güneş gibi değeri anlaşılamayan bir teknik adamın, ayak izlerini saygıyla takip ediyorum… ‘’

                                                                              *

     Bu maçı size kısaca özetlemek istiyorum. Çünkü başka yazacaklarımda var.

Türkiye liginde PTT 1.lig ayarında mücadele edebilecek FK Kukesi ‘den 11.dakikada  Popoviç’den yediği şok golle , titreyip kendine gelen bordo mavililer aşırı sıcağa ve neme rağmen, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarına da, futbol açısından çok olmasada keyifli bir gece yaşattı.

   Yediği golden 3 dakika sonra Henrique, Trabzon adına beraberliği yakalarken, bu aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. İlk 45 dakika biraz uyuduk ama karşılaşmanın 2. yarısı biraz daha zevkli geçti diyebiliriz.

  Malouda ‘nın kendine yakışır pası ve takibinde dönerek attığı yarım voleyi izleyenler ayakta alkışladılar. Bu galibiyet golü 53. dakikada gelirken, 64.dakikada Adrian’ın alda at dediği pozisyonda Henrique bir ilke imza attı. Avrupa’da en fazla golü toplamda Hami Mandıralı atmıştı. Avrupa’da bir sezonda en fazla golü  atan ise Brezilyalı Henrique oldu, bu maçtaki 2 golüyle , takımın 3. golünü kaydetti. Gol sayısını Avrupa’da 8’ e çıkarttı.

    Trabzonspor Avrupa liginde karşılaşmalarına devam edeceği için, Henrique’nin kırılması zor bir rekora imza atacağını sanıyorum. Bu oyuncu kötü bir görüntüdeydi ama oynadıkça kendini bulmaya başladı.

                                *

     Bu gece Bosingwa sakat olduğu için,  Janko bu maçın kadrosunda bildirilmediği için, Volkan dinlendirildiği için, Colman kırmızı , Mustafa’da sarı kart cezalısı oldukları için tribündeydiler.

    Malouda gittikçe fizik gücünü ve kondisyonunu arttırıyor, form tutmaya çalışıyor, iyi niyetli. Batuhan Sumo güreşçisi gibi, eğer en az 10-12 kilo verirse yeni bir Burak Yıldırım olur bu takımda , yoksa işi zor.

  Kısacası bu takım yavaş yavaş da olsa sahaya oturmaya başladı. Gittikçe can yakabilir.

   Konuk ekipte  Karabeci, Hoxha ve Progni’nin yerine oyuna giren Cikalleshi, Manuka ve Malindi, ha vardılar, ha yoktular sahada.. Ev sahibinde ise kulübe zengindi. Adrian, Malouda ve Yusuf’un yerine oyuna giren Alanzinho, Abdülkadir ve Batuhan birazcık da olsa katkı sağladılar.

    Trabzonspor bu galibiyetle Avrupa’da ki 104. maçı öncesi,istatistiklerine denge getirdi. 27 beraberlik , 38 mağlubiyet ve 38 galibiyeti oldu. Geceye renk katan an ise,  dağ tarafında kale arkasındaki taraftar grubunun şu şekildeki toplu tezahüratıydı ‘’ Si-ya-set,  eli-ni  ku-lüp-ten  çek  ‘’

    Çek hakem triyosu ise maça etki edebilecek önemli ters bir kararda bulunmadı. Orta hakem Libor Kovarik için rahat bir karşılaşma oldu .

                                 *

Trabzonspor dün Emerson  ile sözleşmeyi karşılıklı fes etti. Bu oyuncunun 800 bin Avro alacağına karşılık, eline toplam 400 Bin Euro değerinde 80 ‘er bin avroluk aylık çekler verildi. Gelirken de giderken de kulübün paralarını iç eden bu oyuncunun kabahati hiç yok. O ara dönemde alınması bence zaten hataydı. Sanırım, Rio karnavalında, bu paralarla güzel geceler geçirir.

                                  *

    Trabzonspor Kulübünün Başkanı, Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu, her hafta adeta  abonesi olduğu TV8  kanalında ki  ‘ Telegol ’ programında bizim Serhat efendinin ‘’ Fenerbahçe’nin kesinleşen  cezasından sonra,  2010-2011 şampiyonluk kupasını bekliyor musunuz ?‘’  şeklindeki sorusu üzerine , şöyle cevap verdi :  ‘’ O kupanın bizim için çok önemi yok. Kirlenmiştir, artık kirlidir. Bu yüzden onu aldığımızda, sahilde camekanlı bir yer yaptırıp oraya koyacağız ‘’ 

     Bu fikir kim den biliyor musunuz ? Ankara’da ki Trabzonsporlu olduğunu sandığım bir öğretim görevlisinden. Vay anasını yaaa..  Kala kala Ankara'da ki bir öğretim görevlisinin özürlü bir fikrine kaldık. Sayın Başkan, Eğer o kupa gelirse, bilin ki o kupa, sapına kadar tertemizdir. 2010-2011 futbol sezonunun tüm çalışanlarının alın teri ve emeği vardır. Hatta bizim de.... O kupa kirli değildir, o kupa gaz yağı tenekesi olmadığı içinde , yeri sahil kıyısı da değildir. O şanlı kupanın tek yeri vardır. Oda Trabzonspor'un müzesidir ve de oraya koyulacaktır. Saygılarımla.

                                                                       *

   Unutmadan, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Mustafa kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin ruhu şad ve yattıkları yer nur olsun.  Vatanı düşmana teslim etmeyip , canlarını bizlere armağan ettikleri için.

 


Trabzon kenti. Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için raylı sistemi ve teleferiği bekliyor.


 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR