Haber61

Haber61

Küçük asker!

Sapsarı saçları. Yuvarlak yüzü biraz kızarmış. Yanındaki arkadaşıyla bir köşede oturuyor halı sahada. İkisine de bakan yok. İlgilenen yok. Okul takımın seçmelerine gelmişler ama.. Ne oynatan var ne de oynatılması için öneren.

Ailesi bile yanında yok. Okul takımı için aileler çocuklarıyla hal sahaya karargah kurmuşlar. Ne de olsa futbol 'para' kazandırıyor. Okul aile birliği destekli ilköğretim okulu ' Torpil' ve ' Bizim çocuklar oynayacak' baskısı var ya. Ama o küçük çocuk, hala ayağını vurmak istediği meşin yuvarlağı hayal ediyor. Sınıflararası maçlar yapılıyor, kadro oluşturuluyor ama o ve arkadaşı takıma giremiyor.

Trabzon'un futbol ile haşır neşir olan mahalleleri arasında yer alan Erdoğdu'nun varoşundan gelen bu küçük çocuk, yetenekli ama. Yetenek bir tarafa. Kayırmacılık var ya.

Aradan bir süre geçiyor. Okul takımına giremeyen bu küçük, birilerinin gözüne çarpıyor. Okul öğretmeninin göremediğini görenler onu uzun bir takipten sonra Doğu Cephesi'ne intikal ettirmeyi başarıyor.

Gözleme ve inceleme sefası ise uzun sürüyor. Tıknaz ama yere kuvvetli basan bu minik iyice serpişiyor. Her geçen gün yeteneklerini geliştiriyor. Cephedeki kurmaylar, küçük asker için çok olumlu raporlar veriyor ama komutan yan gözle bakıyor. Kısa boylu ve tıknazları sevmeyen komutan, futbolun dışında çok sevdiği köyünde patates ekmekle meşgul oluyor, çiçeklerle uğraşıyor.

Bu küçük için' Beklemeye' alın demekle yetiniyor. Cephe görevlileri, birlikten çıkıp kıtaları denetlemeye giden komutanın yokluğundan yararlanarak küçüğe her yönüyle destek veriyorlar.

O küçük büyüyor. Artık rütbe takma zamanıdır. Ancak rütbe töreni komutanın emriyle habere erteleniyor. Bir gün komutanın yurt dışı görevine çıkması üzerine devreye giren üst komutanlık, rütbe törenini öne çekerek, o küçük askere apoletini takıyor.

Ama bu rütbe töreni duyulunca ortalık karışıyor. Sivil ve askeri erkan! Birbirine giriyor. Karşılıklı sözlü atışmalar, ' bir kadeh' viski ikramıyla sonuçlanıyor. Komutan artık gururludur! O, küçük asker rütbe takmıştır. Pek fazla katkısı yoktur ama savaşlarda pay sahibi komutanlardır. Trabzonspor"da futbolcu yerine patates ve çiçek yetiştirmek daha iyi bir faaliyet olabilir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.