Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Komşu darbesi!..

Trabzonspor bu sezon uzun zamandır böyle bir ilk yarı oynamamıştı. İstekliydi,arzuluydu. Topa basıp pas yapmaya çalıştı.

Sergilemeye çalıştığı oyun göze hoş geldi. Bunu görünce gol de gelir dedik.

Oyunun 20.dakikasında  Mustafa Yumlu’nun, Mehmet’den gelen ortaya altı pasın içerisinde üstten auta  gönderdiği top, oyunun ilk önemli pozisyonuydu.

qwqq-001-001-001-001-001-001-001-001.jpg

Ardından Bordo mavililerin komşu sahasında kazandığı penaltıyı, Cardozo geçen sefer olduğu gibi yine kaçırınca, oyunun şekli değişti.

Orta hakem Ali Palabıyık maça iyi başlamıştı.

Trabzonspor’un lehine verdiği penaltı çok tartışılınca, arkadan Rize ceza alanı içerisinde elle kesilen iki net pozisyon da bu sefer penaltı çalamadı.

O zaman haksız yere penaltı verirsen, haklı penaltıları çalamazsın Ali dayı!..

                                     *

Bordo mavililerde özellikle Mehmet Ekici’nin, orta sahada topa basması, kafasını kaldırması ve oyunu yönlendirmesi, Trabzonspor’a rahat ve güvenli bir hava vermesine rağmen, Kweuke’nin 40 dakikada fizik gücüyle getirip attığı gol, soğuk duş gibi oldu.

İlk yarıdaki gözlem, Trabzonspor’un gole daha yakın taraf olması gösterirken, ev sahibinin öne geçmesi ani bir sürpriz oldu.

Golden sonra, Trabzon ceza alanı içerisinde Alper’in yerdeki mücadelesinde eline çarpan topa es geçen Ali Palabıyık, anladık ki her iki takım adına veremediği penaltılar sonrasında ipin ucunu kaçırdı.

Ç.K Rizespor’un tepkileri bu pozisyona devam ederken, 45+ uzatmada sağdan Sercan’ın ortasına Murat’ın gelişine vurduğu yarım vole, şık bir gole sahne olunca, ev sahibi ilk yarıyı

2-0 önde kapattı.

Oynanan futbola göre, asla beklenen bir ilk 45 dakika skoru değildi.

Ama bunun adı futbol yakaladın mı atacaksın. Sonrada atamayınca vahlanmayacaksın!..

                                      *

İkinci yarıya Sadi hoca, saha dizilişine yaptığı bir varyasyonla başladı. Erkan Zengin’i soktu, Alper’i dışarı aldı. Yusuf’u, Alper’in yerine sol beke çekti.

Defans bloğundan Douglas’ı kenara aldı. Marko Marin’i hücum hattına göndererek, hücum ağırlıklı oynamaya başladı.

Bu yarıya da iyi başlayan yine konuk ekip oldu.

Yeşil mavililer 2-0’ı da korumak amacıyla oyunu kendi yarı alanında kabullenerek, alan savunması yapmaya başladı ama kontra toplarla hücuma gitmeyi de ihmal etmedi.

Trabzonspor’un gol için baskı kurduğu dakikalarda, ev sahibi kontra yakaladığı bir pozisyonda Deniz’le farkı  3’e çıkarınca, 0-0 iken kaçırılan bir penaltının nelere kadir olduğunu gördük.

                                                                     *

Böyle bir skor bekliyor muydum? ‘ Hayır’..

Moralli gördüğüm takım iyide başlamıştı 90 dakikaya ama bazen işler tepe taklak oluyor.

Dedim ya kaçırmayacaksın. Hele de bu sezon en iyi oynadığın maçta... Kaçırdın mı her skoru bekle artık!..

Cardozo kaçırıp, orta hakem  Ali dayı da özellikle ilk yarı ipleri elinden kaçırınca, hak edilen 3 puanı helalinden komşu aldı. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR