Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kanlı Nigar

Türkiye'nin tiyatro sahnelerinden, unutulmaz bir klasik olan; ‘Kanlı Nigar’ Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda (TDT), 28 yıllık bir aradan sonra ikinci kez yeni bir cast ile sahnelenmeye başlandı. 

Yıllar önce aynı sahnede ilkini de izlediğim bu başarılı oyunda, bugüne baktığımızda enteresan bir şey dikkatimi çekti. Sadık Şendil'in yazdığı, o dönem rejisörlüğünü Doğan Yağcı’nın yaptığı 'Kanlı Nigar'ın, başrol karakterlerinden ikisinden biri olan 'Abdi' karakterini, Trabzon'da ilk kez sahnelendiği dönemde, TDT'nun kabiliyetli ve önemli erkek oyuncularından, 2009 yılında 42 yaşında ‘İstimdat Kumpanyası‘ adlı oyun esnasında sahne ortasında, kalp krizi geçirerek rahmetli olan Sivaslı Halil Ayan oynamıştı. Ne tesadüftür ki; diğer başrol karakteri olan Kanlı Nigar'ı da, TDT oyuncularından 2010 yılında beynindeki ciddi bir rahatsızlıktan dolayı 40 yaşında iken Ankara’da rahmetli olan, İzmitli Arzu Gündüz üstlenmişti.  O dönem tiyatronun en iyi kadın oyuncularından biriydi. 

Kanlı Nigar!
                                                    *  

Yıllar sonra ikinci kez sahnelenmeye başlayan ve bunu da izleme fırsatı bulduğum, prömiyeri dün gece yapılan oyunda; ‘Abdi' karakterini bu sefer, yeni genç oyunculardan Samsunlu Ensar Kaplan, Kanlı Nigar rolünü ise deneyimli oyunculardan ve aynı zamanda TDT Müdürü Trabzonlu Elvan Saliha Karahasan oynuyor. 

Karahasan ve Kaplan, 2 saat 15 dakika süren 2 perdelik oyunda, başarılı bir performans ortaya koydu. İzleyenler tarafından oldukça yoğun alkış ve tebrik alan diğer oyuncu kadrosunun tümünün başarıyla sahneye koyduğu ve bu defa rejisörlüğünü Volkan Özgömeç'in yaptığı 'Kanlı Nigar' adlı tiyatro klasiği; TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde, haftanın perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri sahnelenecek. Diğer ana karakterleri de; Agah; Burhan Kurt, İstinyeli; Oğuzhan Asak, Acem; Ahmet Uzuner, Laz; Hazar Altıntaş, Narçın; Faik Gürbüzlü, Bedide; Gülendam Rümeysa Sağlam, Nadide; Elif Epcimoğlu ve Bacı'yı; Ogün Kılıç isimleri canlandırırken, müzikli ve kalabalık bir oyuncu kadrosuyla sahnelenmeye başlayan Kanlı Nigar oyununda; halk topluluğunu da Efecan Baştürk, Derya Hatipoğlu, Dilan Serinyel, Pelin Beğendi, Erkan Akçelik, Aykut Güner, Ayşe Natır, Aybüke Yılmaz, Murat Aşar ve Yasemin Nalçacıoğlu paylaştı. Oyunun sahnedeki müzisyenlerini ise Serkan Tarım, Halil İbrahim Topsakal, Elest Berk Yılmaz ve Ahmet Birkan Şentürk oluşturdu. 

Müzikli ve kalabalık bir oyuncu kadrosuyla sahnelenmeye başlayan ‘Kanlı Nigar’ oyununa, ilginin oldukça yoğun olduğunu gördük.

Kanlı Nigar!
*

TDT’da; Kanlı Nigar’ın ilk sergilendiği yıllarda iki başrol karakterini paylaşan, iki başarılı oyuncusu artık aramızda yok. Onlar en güzel hatıralarını bu yarım asırlık TDT Haluk Ongan’ın tozlu sahnesinde bırakırken! güzel anılarla anılmaya devam ediyorlar. 

Şimdi aynı iki başrolü başka meslektaşları üstlenmiş. Alkışlarla izledik.

Ailenizle, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla, dostlarınızla beraber, fırsat bulursanız hemen gidin ve asla kaçırmayın. 
 

REKLAM

REKLAM

Haldizen Deresi’nden doğan göl; UZUNGÖL…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR