Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Jaja’nın af gecesi …

Trabzon’da hava soğuk ve puslu , 4 derece.

Hatırı sayılır sayıda bordo mavili taraftarlar tribünde,mazereti olanlar gelemedi.

Kombinesi olup yada bilet parası mümkün olup da gelemeyenler ekran başında,Trabzonspor elense var ya, en fazla ses çıkartıp, burun kıvıranlarda bu kesim olur bilir misiniz.  ?

Bunlar sıcak yerde maç seyretmek var iken “ Ne işimiz var bu soğuk da tribünde yaaa…” diyenlerden.

*

Ev sahibin de yeni transferler Brozek kardeşler eşyalarını almak için Polonya'ya giderken Mehmet Çakır, Colman, Barış, Zafer,Bora ve sakat olan Egemen tribünde.

İlk on bir de beklemediğim Jaja,bu gece sahada dökülür dedim ama beklediğim gibi olmadı.Sanki Rio da güneşlenmemiş ,antreman yapmış gibi geldi.

Her hücum pozisyonunda vardı mübarek, diye yazdım noktayı koydum ve o anda Jaja’nın beklediğim şık golünü izledim ne yalan söyleyeyim.

Dakikalar 40 gösterirken.

*

Tabi oyuna yediği şok bir gol ile başladı Trabzonspor…

2.dakikada  Yiğit İsmail’in ayağından gelen  goldeki hata,doğru yerde durduğunu

zanneden Cale’de idi ama aynı Cale, kendini 15 dakika sonra affettirdi.

17.dakikada soldan Umut’a  nefis ortaladı,aynı güzellik de Umut,gelişine topu ampül gibi köşeye bıraktı.

Kupada hiç bir iddiası kalmayan Manisaspor, bu maça rahat çıktı.

Hikmet hocanın talebeleri, aynı rehaveti asla Manisa’da ki lig maçında göstermezler,bunu gördüm.

Siyah beyazlılarda Isaac,Yiğit İsmail,kaptan İhsan ve kaleci Recep’in de gayretleri sonucu değiştirmezken,bu karşılaşma lig öncesi onlar için, iyi bir son hazırlık maçı oldu.

*

Şenol Güneş’in devre arası kampına, yabancı oyuncularının geç gelişlerine sabırlı davranması, bu geceki maç da sanırım semeresini verdi.

Özellikle Jaja,hazır olduğunu ispatlarken ilk ve ikinci yarıda attığı iki şık gol,ekranlarda futbol jeneriklerine girecek nitelikteydi.Jaja için sanki azad gecesiydi.

Kamptaki bu karışık beyin fırtınasından sonra,alkışlamak lazım.

Şenol hoca yine öğretmenliğini gösterdi.

*

İkinci yarıda ev sahibi takımda Yattara yerini Sezer’e,Jaja’da görevini Alanzinho’ya bıraktı.Hafif sakatlık geçiren Cale’de oyunun sonlarına doğru formasını Ferhat’a devir etti.

Bu arada,Özgüç Türkalp yönetimindeki hakem triyosu ,her iki takım içinde çok önemli ters kararlarda bulunmadı diyebilirim.

Manisaspor’u 3-1 mağlup ederek,Türkiye Ziraat kupasında yarı finali garantileyen Trabzonspor,başka bir açıdan da rahatlamış oldu.

Böylece Fenerbahçe ile İstanbul’da oynayacağı lig maçının hemen öncesinde, Beşiktaş ile aynı kent de oynayacağı kupa maçına, sanırım yedek ağırlıklı oyuncularla çıkacaktır.

*

Engin Baytar’ın maç sonu üçlü çektirmesine eşlik eden kucağındaki yeni doğmuş bebeği de bu geceye minik gözleriyle tanık olurken,Ligin ikinci yarıdaki ilk maçı olan Avni Aker’ deki Ankaragücü karşılaşması öncesinde, Trabzonspor haftayı yine üçleyerek geçti…

Oyunun başında negatif  duruma düşen takımlarını, yaptıkları tribün desteğiyle bir anda pozitife dönüştüren bordo mavi taraftarlar ise, bu soğuk havaya rağmen,stadyumu ısıtanlar köşesine de baş kapak oldular dersek yeridir sanırım.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR