Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İzlediğim Trabzonspor…

Evet, yeni sezona “Merhaba” diyerek, başlayalım…

Sizler gibi benimde saha içerisinde merak ettiğimiz oyuncuları, idman haricinde ilk kez

basliksiz-2.20140813143656.jpg80 dakikalık ciddi bir çift kalede, yoğun nemli ve bunaltıcı bir havada izledim.

Avni Aker’ de kendi taraftarlarının da yakından takip ettiği bu çift kale karşılaşmada, A takım görüntüsündeki “Fırtına” isimli takımla, B takım görüntüsündeki “Beyaz Temiz” takım arasındaki karşılaşmadan, Beyaz temiz takımı sahadan 3-2 galip ayrılırken, sakat olan Bourcenau ve Özer haricindeki 29 oyuncunun yenilerini ve eskilerinin son durumunu izleme fırsatı bulduk.

Celustka’nın alacaklarına karşılık sözleşmesinin 112 bin Euro karşılığında, karşılıklı olarak fesih edilmesinin ardından, yabancılardan Bamba ve Colman ile Trabzonlu oyunculardan Barış ve Kadir, yerlilerde üstüne katamayan Emre Güral ve bir hayal kırıklığı olan Turgut Doğan’da kulüp aramaya başladılar.

Dün akşama Avni Aker’de forma giyen 29 oyuncuya gelince;

                                        *

A TAKIM ;

ONUR : Takımın kaptanı yine kalede güven veriyor. Onur bildiğiniz gibi, yeter ki önündeki defans sağlam olsun.

CANER : Önce sağ bekte başladı ilerleyen dakikalarda stopere geçti. Her iki mevkide de sırıtmadı, formayı giyebilir.

ESSEID BELKALEM : Cezayirli oyuncu Geçtiğimiz yıl İngiltere 1.liginde Watford takımında top koşturmuştu. İlk görüntüsü pek sırıtmadı. Bence aralarında Sol Bamba ile pek fark yok ama ilerleyen haftalar oyuncunun gerçek vitrinini ortaya koyar. İlk 11 de forma giyer.

CARL MEDJANI : Takımın 2.Cezayirli oyuncusu, Cezayir milli takımından takım arkadaşı Belkalem ile arkalı, önlü oynadı, Monaco’dan gelen oyuncu sırıtmadı, uyum zorluğu çekiyor, kısa zamanda atlatır sanırım  ama bu iki Cezayirliyi ,Mustafa Yumlu zorlar.Nefesi enselerinde Pes etmemesi lazım.

ISHAK DOĞAN : Zamanında Ankaragücü’nde iken alınmasını istemiştik. 200 bin TL idi. Karabükspor’a 1.750.000 bin Euro verildi, birde 750 bin Euro değerindeki Aykut Akgün. Dileriz bunun hakkını verir, Dünkü 80 dakikada gördüğümüz ben bu takımda banko sol bek oynarım, dedi.

BOSİNGWA : Tecrübesiyle sahada olması gereken bir adam, önce orta saha da ardından sağ bek oynadı. Oyun içerisinde fazla zorlamadı, ilk 11 de forma giyer.

CONSTANT :  Yeni gelen transferlerde ilk dikkati çeken oldu. Milan’da izlediğim Gineli oyuncu, işini ciddiye alırsa ligde adından çok söz ettirir, Yattara’dan Trabzonspor için bilgi alan Constant , Trabzonspor’da şu andaki  durumun farkında. Durumu belirsiz Borucenau yoksa, Takımın en önemli oyuncusu olabilir. Kısa sade ve risksiz oynuyor. İş yapar.

YUSUF : Trabzonspor ‘un alt yapısından yetişip  geldi formayı giydi. İşini sevdi ve ciddiye aldı.  Rakibini ve topu takip etti. Kaptırdı, kovaladı, bocaladı, düştü, kalktı. Bence her zaman 11’de olması gereken bir isim.

SEFA : Kayserispor’dan gelir gelmez Vahid hoca ona A takım forması verdi. Sahada pek varlığı yokluğu belli değil ama görev adamı. Oyunu görünmüyor ama kendisi sahada olumlu işler yaptı. Henüz uyum döneminde ,fayda sağlar.

MALOUDA : Ondan çok şey bekliyoruz ama nemli havadan mı olsa gerek bilmiyorum. Yine kendini oyuna vermiyor. Konsantre olmuyor,futbol oynamak istiyorum diyor, formayı giyince sözünü unutuyor.  Rakip kaleci ile karşı karşıya kalınca , yine kendine çok güveniyor ama yine kaybeden taraf o ve takımı oluyor. Böyle giderse formasını Salih’e kaptırabilir. Nitekim de Galatasaray’dan kiralık olarak gelen Salih, B takımda oynadıktan sonra çıktı. Ardından  A takımda Malouda’nın yerine tekrar oyunu giren tek kişi oldu.

OSCAR CARDOZO : Ağır abi takıldı. 80 dakika içerisinde biri penaltıdan 2 gol kaydetti. Onun haricinde 2-3 tane öldürücü ara pası attı. Henüz etrafı ve takımı tanıma aşamasında , sanıyorum fazla asılmadı. Penaltı vuruşu net idi. 2.golde iyi takip etti, arka direkte bitti. Sanıyorum ligdeki havası başka olur.

FATİH ÖZTÜRK : Onur ‘un yerine son 10 dakika kaleyi korudu ve Onur’un yedeği bence o olmalı.

 

B TAKIM ;

İBRAHİM : Alta yapıdan yetişti. Geçtiğimiz yılda A takımla beraberdi, kalede sırıtmıyor ama daha çok çalışması lazım. Özellikle ceza alanı içerisinde ağır ve hantal bir görüntü veriyor. Kaleci fiziğine sahip, yalnız süratlilik,refleks ve çabukluk çalışmasına ağırlık vermesi lazım. Ayrıca da kilo vermesi, kilo verir çabukluk kazanırsa, hem kendi hem Trabzon kazanır.

ZEKİ YAVRU : Bence bu adam sağ bekte oynamamalı , orta sahada iyi işler yapıyor . Sağ bek oynadı oradaki görüntüsü hoş değil ama orta sahada iyi adam olur. Vahid hoca ya biri söylemeli bu adamı orta saha oynat. Yoksa Zeki ‘yi kaybederiz. Orta sahada oynayınca kendine güveni geliyor ve iş yapıyor.

 

MUSTAFA YUMLU : B  takımının kaptanıydı. İyi ve sağlam oynadı. Bu takıma lazım. İlk 11’ e girmek için biraz mücadele vermesi gerekiyor. Tekrar formayı alır ve devam eder. Top kendinde. 30 .dakikada ayağında hafif bir ağrı olunca  yerini Mustafa Akbaş’a bıraktı. Haa..unutmadan tavsiyemdir, bol bol kitap oku Mustafa !..

AYKUT DEMİR : ilk 11 de oynar mı ?  Zor gibi ama takımın kadrosunda olması gereken bir isim. İlk 18 ‘e girmek için mücadele edecek. Dün iyi oynadı ama her an defans ta penalı yaptırabilir görüntüsü var. Bu görüntüyü ve riski üzerinden atmalı.

MUSA NİZAM : Bence İshak Doğan’ı zorlar ama kesemez. sol bek oynadı. Tecrübeli bir çocuk. Sol bek mevkiine yakın bir isim. Biraz daha dayanıklılık göstermesi gerekiyor. Soldan çıkınca hızlı geri dönmesi lazım, henüz takıma uyum sürecinde.

SALİH : Olcan’a karşılık para artı Galatasaray dan kiralık gelen oyuncu, önce benimsemedim ama yeni yerli transferlere ilk dikkatim çeken o oldu. Takımında ön libero oynadı. Bence ilk 11’ i zorlar. İyi bir görüntü verdi, Çok koşuyor ayaklarını da daha teknik kullanabilirse  faydası olur. İlk 18 ‘e girmesi garanti.

FERHAT YAZGAN : Wolsburg ‘dan gelen oyuncu ne yalan söyleyeyim çok dikkatimi çekmedi. Ben sahadayım adım Ferhat diyecek ve dikkat çekecek bir hareketini göremedim, suyun üstüne çıkamadı hep altında kaldı. 18’ e girmesi zor gibi değil, çok zor. İlk 40 dakikadan sonra kenara alındı. İlk izlenimim onun için bu oldu, dilerim kendisini hissettirir.

SONER : Bence bu takımda kalmalı. Vahid hoca her istediğini göndermeye kalkarsa işimiz zor. Yönetim her şeyine bence evet dememeli. Soner Karabükspor’a gitmiyorsa haklıdır. Bence Soner’i vermemeleri gerekiyor. Takımının ilk golünü uzaktan attığı şutla kaydetti. Oyuna ve etrafına hakim göz ve vücut markajında pozitif bir görüntü verdi.

FATİH ATİK : Bu çocuğun kısa videosunu izlemiştim dün akşam saha da izlediğim sanırım fotokopisiydi. Fiziği yetersiz ve sönük kaldı. Çimlerde kayboldu. İyi bir delikanlı olabilir ama ben adamın saha içerisindeki  katkısına bakarım. Bence 1461 Trabzon takımında önemli bir isim olur. Bu takım gelenlere cennet değil , karşısındakilere cehennem olmalı.

GÖKHAN KARADENİZ : Her zaman ilk 18’ de olması gereken bir adam . Bu adam bu takımda oynamak için çalışıyor. İyi bir profesyonel, her ana forma giyebilir, ilk anda ilk ona ihtiyaç duyulabilir, çabuk ve çalışkan bir oyuncu ilk 18’ de banko yeri var. Takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Trabzonspor’da çok iyi bir isim olabilir. Şansı yaver giderse ,işte buraya yazıyorum milli takıma kadar yolu var.

DENİZ YILMAZ : Elazığspor’dan Deniz ‘i  ve Serdar Gürler’i  kim  aldırttı merak ediyorum. Deniz, belki ilk 18 ‘i zorlar. Elazığspor’a bu oyuncular için verilen milyon Euro’lara gerçekten yazık. Bence olsalar da olur, olmasalar da çok önemli değil. Dilerim yanılırım.

SERDAR GÜRLER : Bence alınmasında acele edildi. Bu takımda oynaması çok zor gibi. Sağa sola sitem ediyormuş diye duydum. Burayı sanırım Elazığspor zannetti. kadroya girmesi bile çok zor. Süper ligde hedefi olmayan bir takımın kadrosunda yer alabilir ama büyük takımlarda oynayamaz. Ferhat’ın yerine oyuna girdi 2.devredeki 40 dakika da oynadı. Satılması veya takas da kullanılması gerekir. Transferler için neden bu takımın yeni teknik adamı beklenmedi anlamış değilim. Tam bir saçmalık.

BATUHAN : Alt yapıdan gelen bir oyuncumuz. B takımda Salih’in yerine oyuna girdi. Salih A takıma geçti Batuhan, B takımda ikinci 40. dakika ön libero oynadı. Henüz süper lig tecrübesine sahip değil ama  İçimizden biri , Bordo mavili yönetimin  yerinde olsam bu oyuncuyu yedirmem. Ya kiralık veririm ya 1461 de bir yıl daha forma giydiririm ama kimseye satmam.

MUSTAFA AKBAŞ : Trabzonlu oyunculardan biri,  ayağında ağrı nükseden  Mustafa’nın yerine 30. dakikada oyuna girdi. Geçtiğimiz sezon, sol kanat da  direk forma giydiği maçlar oldu. Takıma katılan tecrübeli sol beklerden  sonra,  biraz işi ağırdan almaya başladı gibi. Mücadeleyi keserse kendi kaybeder. Çabukluk kazanması ve pes etmemesi lazım.

ANIL TAŞDEMİR : Orduspor’dan alınmıştı. İkinci 40 dakikada Soner’ in yerine sahada yer aldı. Topla çabuk ve pır pır bir oyuncu. 1.PTT liginde her takımda oynar. Süper ligde de zirveye oynamayan takımlar arasında ilk 18 de yeri var. Gittiği takımda  İlk 11 e girmesi onun elinde. Takımının galibiyet golünü sert bir şutla son dakika attı. Bugünde Sefa‘nın transferinde kullanılmak üzere para artı oyuncu olarak Kayserispor’a verildi.

UĞURCAN ÇAKIR : Trabzonspor’un 4.kalecisi alt yapıdan yetişti. Fiziği ve kaledeki görüntüsü iyi, henüz genç ve tecrübesiz . Takımla beraber sezon boyunca çalışmasında ve beraber olmasında fayda var.

ÖZER : Trabzonspor’un kare aslarından biri. Sakat olduğu için dünkü hazırlık çift kalesinde yer almadı. Bir an önce form tutması ve forma giymesi lazım. Bu takımın ona ihtiyacı var.

BOURCENAU : Takımın dinamo isimlerinden ama 5 aylık bir sakatlık süreci söz konusu. “Beni kiralık verin satmayın” diyor yönetime. Haklı da. Bu oyuncu satılmamalı sözleşmesi askıya alınmalı, sakatlığı bittiğinde takıma geri dönmeli. Bu takımı çok faydalı olabilecek bir isim. Talihsizlik Romanya milli takım kampında  sakatlanıp dönmesi oldu.

                                                            *

Özetlersek : Teknik direktör ve futbolcular yine yeni bir ekip, takım bozmakta hoca değiştirmekte üstümüze yok, herkes takımının iskeletini ve teknik heyetini koruyor. 2-3 tane önemli transferle hazır halde lige başlıyor. Bordo mavili ekip, her yıl elbise değiştirirse, olduğu yerde sayar durur. Vahid hocanın bu maç sonrası değdiği gibi, henüz hazır değiliz, ilk maçlarımızda sıkıntı yaşayacağız ama asla lig bitiğinde şampiyon olan takımla aramızda 23 puan fark olmayacak. Olsa olsa çok az olacak. Anlayacağınız bu takım adam olur ama sancıları olacak. Destek ve sabır olursa bu takım, takım olur. Önemli olan hazırlık ve uyum süresini çabuk atlatmak.

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR