Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İnter’i kaldıramayınca !..

Milano’da tarih yazan Trabzonspor, tam 4 ay sonra Trabzon’daki taraftarlarıyla buluştu…
Göçmen kuşlar gibi, aylardır dışarılarda  kapı kapı dolaşan Bordo mavililer, nihayet bu gece evine döndü.
Özlemiştik vesselam…
*
Trabzonspor’un on biri artık bundan böyle anlaşılan dönerli oynayacak.
Şenol hoca beklediğimiz gibi çıktı sahaya,inter maçının ilk on birinden 4 kişi yok. Alanzinho,Halil ve Ondrej Celustka kulübede,Glowacki hafif sakat  tribünde.
Yerlerinde ise oyuna başlayanlar ; Mustafa,Volkan,Adrian ve Vittek…
Kaleci Onur,Glowacki,Sapara,Tayfun,Piotr Brozek ve 2 Barış sakat.
Burak Yılmaz ise Manisa maçında, eller iş de görsün diye görev yapan gözlemcisi tarafından cezalı !..


 

*
Şenol hoca kadro konusunda, doğru mu yaptı ? diye soracaksanız ,cevap : Doğrusunu yaptı. Yalnız İnter maçında koşmaktan az kalsın saha ortasında kusacak hale gelen Zokora’nın, aşırı yorgun olması nedeniyle bu gece oynatılması da bence hataydı. Gerçi kötü mü oynadı ? Hayır.
Çünkü; Önümüzdeki Çarşamba gecesi de Samsun’da, zor bir lig maçı daha Trabzonspor’u bekliyor.
*
Bu gece Trabzonspor bu ligde en saygı duyduğum takıma karşı oynadı… İstikrarlı bir kulüp, istikralı bir yönetim ve istikrarlı bir teknik adam ile yollarına devam eden,saygın bir takım İstanbul Büyük Şehir Belediye,bugüne kadar 8 kez iki takım karşı karşıya gelmiş,
2 kez sarı siyahlılar ,6 kez de şampiyonlar ligi temsilcimiz sahadan galip ayrılmış.
Anlayacağınız bu gece 9.randevu,üstelik sevdiğine hasret kalmış,bir asker mektubu gibi taraftarları önünde.
*
Bu sezon,şampiyonlar ligi için yenilenmiş,makyaj yapılmış haliyle 24 bin kişilik olan H.Avni Aker’in, İnter zaferinden sonra bu karşılaşmada ful çekmesini bekledik ama stadyumda yaklaşık 4 bin kişiyi alabilecek yer yer boşluklar var. İnanmış 20 bin kişi burada,imkanı olup da gelmeyenlere yazık. Bu takım onlara bence XXL geliyor.
*
Karşılaşma başladığında İstanbul takımı,İstanbul’un fethi gibi diriydi.Kötü olan ise Trabzon takımıydı,birde Bizim Halis Özkahya.
İlk yarıda üç pozisyon hatırlıyorum biri 40.dakika da Volkan Şen’in  yan direkte patlayan plasesi, bir diğeri Avrupa kupasında İspanya Pamplona’da, 0-0 ‘lık Osasuna-Trabzonspor maçı öncesi ayak üstü televizyona röp yaptığım ünlü Kamerunlu oyuncu Pierro Webo’nun 45.dakikada Trabzonspor kalesine inip, alında atın diye gönderdiği pası, üç İstanbulsporlu oyuncunun önlerinden geçen topu seyretmesiydi. Bir diğeri ise hemen ardından bordo mavililerin hücum oyuncusu Vittek’in sakatlanıp sahayı sedye ile terk etmesiydi.
Anlayacağınız ilk yarını özeti sadece bunlardı.
*
Trabzonspor 2.yarıda ilk yarıda olduğu gibi hiç çoğalamadı. Beraberlik skorunu öpüp de alnına vurması gereken bir görüntü sergileyen ev sahibi ekip için, bence bu uyarının erken gelmesi gecenin iyi tarafıydı.
İnter maçının hem galibiyetini, hem zaferini,hem de yorgunluğunu 3 günde üzerinden atamayan Trabzonspor, haftayı puansız ve parasız kapattı. Peki bunlar bahane mi ? Hayır.
Daha kaç hafta böyle geçecek, 2 gün arayla bu takım müsabakalara çıkacak. Bir de buna Türkiye kupasının ekleyen ilerleyen haftalar için, ne olacak peki o zaman, yandı yünüm keten helva mı ?
*

Bordo mavililerde Vittek yerini Halil’e,gecenin kötülerinden Adrian formasını Alanzinho’ya,sahadaki varlığı bile belli olmayan Volkan ise Celustka ile ilerleyen dakikalarda yer değiştirdiler. Üçü dışarı,üçü içeri.
Alanzinho’nun biraz hareketlilik getirdiği oyunun 63.dakikasında, bu oyuncunun yan direkten  dönen meşin yuvarlağa  attığı yarım volesi,gecenin en önemli dakikalarından ve en şık hareketlerinden biri olarak  hatıralarda kalacak.
Konuk ekibin 75.dakikada Doka’nın şutunda üst direğe vurup auta çıkan topunu da unutmamak gerek.
İnter önünde bile hatırı sayılır paslar yapan Trabzonspor’u, uzun bir süre sonra pas bile yapamaz ve yıkık bir halde gördüm.Hele bir Henrique’miz vardı ki sahada evlere şenlik adam.
Gizli santrafor gibi,öyle bir gizli ki avcı  dürbünüyle bile göremedik.
*
Giray gibi bir adam 86.dakikada Kamerun’lu Webo’nun ayağına girmekte geç kalıp onu ceza alanı içerisine bekleyince “ Eyvah” dedim. Webo bir anda topu önünde, kaleci Tolga’yı da karşısına bulunca, tecrübeli oyuncu af etmedi ve takımına, hala Milano’da kalan Trabzonspor önünde, galibiyet getiren tek gol attı.
Bu sezon sahasındaki ilk maçta mağlubiyetle tanışan şampiyon,şimdi gider önümüzdeki çarşamba gecesi Samsunspor’u, Samsun’da yenip de gelirse buna da şaşmayın.
*
Unutmamak lazım Trabzonspor geçtiğimiz sezon puanla değil 1 gol averajla bu durumlara düştü.Dileriz bu puanları sezon sonunda aramaz.
Şenol hocanın bence Pawel Borezk‘i samsun maçı kadrosuna alması gerekiyor. For hattındaki yorgunluğa tek devrelik de olsa çare olabilir.
Anlayacağınız dostlar,kora kor ve zor bir maç olacağını zaten söylemiştik. Ne yalan söyleyeyim Trabzonspor için en kötü sonuç bu gece beraberlik bekliyordum ama dedim ya bu ligde en saygı duyduğum takım İstanbul B.B.spor. Hak ettiler ve galibiyeti alıp gittiler.

Maçtan önce sormuşlardı“ İnter maçı ne olur ?” diye ‘ Çok zor olur demiştim ’ öyle de oldu. Trabzonspor,İnter maçının galibiyetini,yorgunluğunu ve rehavetini üzerinden atamayınca gerçeklerle yüzleşti.
Gerçekler acıdır,çarşamba gecesi bunu unutmayın.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR