Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Hazırlık olunca, sıkıntı yok…

Trabzonspor, komşunun evinde  Rizespor ile oynadığı 90 dakika öncesi, geçtiğimiz günlerde bölgedeki sel felaketinin derin ve acı yaralarını sarmaya çalışan Hopa’yı ve Hopalıları ziyaret etti.

Cavanda ve Marko’nun içinde olduğu beş futbolcu ve 3 yöneticisiyle gittiği bu yaralı ilçemizin Hopa kaymakamlığından sonra, can kayıpları olan köylere ve evlere çıkıldı. Baş sağlığı dilendi.

Etrafta sessizlik,ürkeklik  ve yas hakimdi. Civarda hayatını kaybedenler arasında, biri engelli iki genç yaştaki kız kardeş ile bir erkek çocuğunun cesetleri aranıyordu ve bulunma ümitleri her geçen gün tükenmek üzereydi.

Ağır sel gitmiş kumu ve çamuru kalmıştı.

Böyle bir ortam da Kazım Koyuncu’nun da mezarı ziyaret edildi. Ablası, annesi ve babası her

qwqq-001.jpg

gün o hüzün veren acıyı üzerlerinden atamamıştı halen, görüntü oydu.

Kapınızın biraz önünde, üst bir yamaçta her gün gözünüzün önünde, oğlunuzun siyah mermerden anıt mezarı kolay değil. Aynı acı veren albüme her sabah bakmak.

*

Milli maçlar ara verdirince süper lige, bugünün akşamında hazırlık kadar dostluk havasında da geçen karşılaşmada,yeni isimler  Marko Marin, Douglas Franco ve Alper ilk 11’ de başladıiar.

İlk yarının başlarında  Aykut’un havadan adeta adrese teslim diyagonale  attığı uzun pas da, topu bir anda önüne alan Alper, ceza alanı içerisinde takımının ilk golünü kaydetti. Oyunda kaldığı süre içerisinde de iyi işler yaptı.

İlk yarının 43.dakikasında altı pasın içerisine topu son anda kaleye gönderirken, kaleci Gökhan tarafından yere indirilen Marko’nun pozisyonuna penaltıyı veren orta hakem Bülent Birincioğlu’nun kararının doğruluğu kadar, atışı kullanan Özer’in bunu takımı adına 2.gole çevirmesi de o kadar doğru oldu.

Yine aynı Marko’yu, 2.yarıda oyuna giren diğer kalecileri Mert ceza alanında düşürünce, bu sefer Aytaç Kara’nın penaltısı oyunun sonlarına doğru 3.gol oldu. Rizesporlu Sercan’ın ceza alanı içerisinde düşürülmesine değil, bizzat kendi düşmesine iş olsun,hatır olsun diye penaltı veren Birincioğlu, sadece izleyen her iki takımın az sayıdaki taraftarlarını ve basın tribününü güldürdü. Atışı da Yeşil mavililer adına Deniz Kadah’ın filelere göndermesi 1-3 lük maç skorunu belirledi.

*

Kendi sahasında Ç.K Rizespor’unda, yedek ağırlıklı ve maç eksiği olan oyuncuları oynatmak ve onların son durumlarını görmek amacını  taşıdığı hazırlık maçındaki ortamın sessizliği, sakinliği, alıştığımız maç havasından değildi. Stresten uzak bir kahve keyfi gibiydi.

Kısaca bana sorarsanız Marko ile Alper’in hazıra çok yakın olduğunu yazabilirim.

Douglas’ı soracak olursanız, bir oyuncuyu ilk ciddi 90 dakikasında eleştirmek yanlıştır diyebilirim.

Yinede ‘’ Bu hazırlık maçında nasıl buldun?’’ diye ısrar ederseniz, İdman ve maç eksiği olan ve çok yan pas yapmayı tercih eden , yerden hep sert ve garanti pas yapmayı oynamayı seven, hava topuna çok iyi yükselemeyen, şimdilik güçsüz ve tedirgin bir görüntü veren ama henüz hazır olmayan profesyonel bir oyuncu izledim.

Yine de ilk maçında yeni bir oyuncu için karar vermek ne kadar yanlışsa, bu ilk profiliyle ne Mustafa’yı, ne Aykut’u , ne de Medjani’yi takımdan kesebilir.

Dilerim yanılırım.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR