Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Fransız kalmadık !...

   Fransa’nın Olympique Lyonnais takımını 1991 de, FC Toulouse ekibini de 2009 yılında H.Avni Aker’de konuk eden Trabzonspor, 3.kez bir Fransız takımını Lılle OSC’yi üstelik şampiyonlar liginde,kendi evinde tarihindeki ilk maçta ağırladı.

   İlk 45 dakikayı kendi evinde mi ,yoksa deplasmanda mı  oynadı bordo mavililer diye sorarsanız “Deplasmanda gibi oynadı” derim.

   Neredeyse bir çok ikili mücadeleyi rakibe kaptıran Trabzonsporlu oyuncular,orta alanı da Lille takımına verince ,olanlar oldu.

*

   Kardeşim taraftar desteğini adam gibi almışsın arkana, neden korkuyorsun ? Oyunu kendi yarı sahasında kabul etmiş gibisin. Sanırım Burak,Vittek ve Volkan’da yok diyorsun, bir puan da, bir puandır.

   Tamam bir puan, bir puandır da, Lille ekibi, İnter’den iyi bir takım asla değil ve olamaz da.

*

   Bağıra bağıra geliyoruz diye diye adamlar, geldiler ve 30.dakikada golü attılar.


 


Günün iyi ve yorulan isimlerinden olan marek Cech, Senegalli oyuncu Moussa Sow’a müdahalede geç kalınca ,diyagonal pozisyonda sıfırda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı, yerden vurdu,şans işte kaleci Tolga iyi kapatmasına rağmen, bacak arasından geçen top 10 cm mesafe ile yan direğe çarpmadan  filelere gitti.

  Bizim Senegalli de şaşırdı ya attığı bu gole.

  Haaa...bu pozisyon gol olmazsa ne olurdu ? Lille OSC, bu anlayış da ki bir rakip önünde golü yine bulurdu,bu sefer Sow atmazdı da, atardı Hazard.

*

    Trabzon takımı yerinde çakıldıkça,ileri uç da ki Henrique kendi alanında dönüp durdukça,Halil el ferini çekilmiş 74 model araba gibi olunca,gel de ayıkla pirincin taşını be birader.

    Bizim Serkan ile Alanzinho’da oyuna çok iyi başlayamayınca,for hattına yeterli destek gitmedi. Burak Yılmaz’ı aramadım dersem,yalan olur değil mi ?

    İlk 45 dakika Lille’nin 1-0 lık galibiyetiyle bittiğinde,ben umudumu bu geceden henüz yitirmemiştim. Çünkü ; Lille takımı ilk yarı hızlı oynayan 2.yarı ise oyunu rölantiye alan bir ekip.

*

   Trabzonspor için bu ligde bu maç çok önemliydi.

   Mutlak puan yada puanlar alması gerekiyordu,Çünkü ; İnter ,CSKA Moskova’yı deplasmanda 3-2 yenmişti. İkinci yarıya da bunu düşünerek iyi başladı. Sadece top bizde iken daha süratli olması gerekiyordu ama ev sahibi yavaş kaldı,sahasından topla geç çıktı.

   Buna rağmen Lille, bildiğimiz gibi 2.yarı kendi sahasında oynamaya başladı ,Trabzon takımı çekirdek yemeyi bırakıp, takımını destekleyen Maraton tribünün desteğini de arkasına alınca,tüm tribünleriyle birlikte saldırdı.

   Lille, bu yarıda 4-5-1 düzenine geçti. Trabzonspor ise genelde 5-2-3 görüntüsü verdi.

Dakikalar 61 ‘i gösterdiğinde Trabzonspor daha henüz korner kullanmamıştı iyi mi ?

   Daha sonra 2 köşe atışı kullandı tabi.

*

   Dakikalar 66’yı gösterirken Alanzinho yerini Adrian’a bıraktı. Bu oyuncu soldan kesti Lille takımın en iyi oyuncularından sağ kanat savunucusu  Debuchy, ceza alanı içerisinde topu elle kesince,Hollandalı orta hakem  Kuipers, tartışmasız penaltı noktasını gösterdi.

   Böylece İlk yarıda bir pozisyonda Serkan’ın, kaleci Landreu’dan topu kural çerçevesi içerisinde sökmesine, faul düdüğü çalma hatasını da düzeltmiş oldu.

   Topun başına geçen Colman, kalecinin sağına ampül gibi bıraktı : 1-1

*

   81 ve 90.dakikalarda Bordo mavililerde  Cech-Sapara’ya, Halil’de yerini Pawel’e bıraktı.

   Fransız ekibinde Sow ve Hazard’ı bir kenara koyalım. Pedretti ve özellikle 4 numaralı Balmont çok dikkatimi çekti . Balmont sanki kıçına motor takmış gibiydi arkadaş…

   Trabzonspor’da ise herkes görevini yapmaya çalıştı. Yalnız Henrique ve Halil acil toparlaması lazım S.O.S veriyorlar. Özellikle Henripue takımı çok atak da 10 kişi bıraktı.

   Bu arada Tribünlerdeki yerlerini alarak,hem takımlarına destek verip, hem de Fair play çerçevesinde tam olarak görevlerini yerine getiren ,gerçek Trabzonsporlu taraftarlara bu karşılaşmada  10 numara diyor ve alkışlıyorum.

  Anlayacağınız grubunu 2.karşılaşmalar tamamlandığında, 4 puanla lider kapayan Trabzonspor,ülkenin yüzünü bazı takımlarımız gibi kara çıkarmadı,bu gece şampiyonlar ligine de yine Fransız kalmadı !..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR