Erol Önsel

Erol Önsel

Eskiye Dönüş

Geçtiğimiz hafta Pınar Karşıyaka karşısında alınan galibiyetin bir anlam ifade edebilmesi için Trabzonspor Medicalpark’ın bu hafta oynayacağı Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmasını da galibiyetle sonuçlandırması gerekiyordu. Çünkü Beşiktaş Sompo Japan, play-off mücadelesinde de takımımızın en önemli rakiplerinden biri durumunda. Böylesi bir yarışta rakibiniz karşısında alacağınız galibiyet ya da mağlubiyet sizin play-off’a kalıp kalmayacağınızı da belirleyecektir. Takımımız karşılaşmaya istekli başladı. İlk periyotta atılan 28 sayı da zaten  hücum anlamında bunun göstergesi. Fakat oyununuzu 4 periyoda yayamadığınız taktirde atılan bu skorun çok fazla anlam ifade etmediği bir gerçek. Trabzonspor Medicalpark, oyuncu rotasyonu konusunda çok ciddi bir sıkıntı çekmekte. Sürekli her maçta atılan genel skorun yarısını iki oyuncu üzerine kurmaya çalışırsanız bu bir yere kadar size katkı sağlar. Bu karşılaşmada da Hardy ve Kulig ikilisi, kazanılan 74 sayının 44 ünü atarak kendi istatistiklerine olumlu bir etki kattılar. Fakat basketbolun bir takım oyunu olduğunun size hatırlatılması bazen böyle acı sonuçlarla karşılaşılmanıza sebep olarak da karşınıza çıkabiliyor. 
 
İki hafta önce takım içerisinde yapılan değişimlerle yarar sağlama çabası, durumun önceden çok da farklı olmadığını bize bu hafta göstermiş oldu. Gönderilen Thompson’ın yerine alınan Courtney Feels sadece ilk çeyreğin başında kazandırdığı 6 sayıya oyunun genelinde 2 sayı daha ekleyerek karşılaşmayı 8 sayıyla tamamladı. Oyun içerisinde zaman zaman sert savunma yapma gayreti içinde olan takımımız, sert savunmayla faullü savunma arasındaki farkı algılayamadığından, gereksiz faullerle rakibin serbest atış çizgisine giderek kolay sayı bulmasına sebep oldu. Aynı zamanda sürekli ifade edilen gerçek anlamda 5 numara eksikliği, oyuncularımızın sırtı dönük oynayan Lampe’yi savunamayarak takımının skorerlerinden bir olmasına sebep oldu. Bu eksiklik konusunda coach Ahmet Kandemir de uzunlardan umudunu kesmiş olacak ki ikinci yarıda bir ara penetreyle potaya gitmeyi amaçlayarak 4 kısayla sahada kalmayı tercih etti. Yine sürekli tekrarladığımız bir sorun da Trabzonspor Medicalpark’ın iki senedir verimli bir 1 numara eksiği. Kitchen, oyun kurucu özeliğinde bir oyuncu olmamasının yanında oyun içerisinde kullandığı kötü şut tercihleriyle de, en kritik anlarda rakibe yaklaşmamızı önlerken dönüşlerin bir çoğu  Beşiktaş Sompo Japan’ın sayı bulmasıyla sonuçlandı. Sonuçta rakip guard Nate Wolters karşılaşmayı 22 sayıyla tamamlarken, Kitchen sahayı 5 sayı atarak terk etti. Zaten dördüncü periyodun ortalarından itibaren de Kandemir, İbrahim Yıldırım’ı tercih ederek o bölgeyle ilgili anlayışını ortaya koymuş oldu. Yine yerli rotasyonunun da zorlu lig sürecinde önemli bir etken olduğu çok aşikar. Bizim yerlilerimiz karşılaşma boyunca toplamda 13 sayı kaydederken rakipte Cenk Akyol’un 14, Engin Atsür’ün 12, Doğan Şenli’nin de 8 sayı ile müsabakayı tamamlaması bu farkı açık bir şekilde ortaya koymakta. 
 
Geçen hafta kazandığımız Pınar Karşıyaka maçından sonra şunları yazmıştım; “…Fakat bu galibiyet her şeyin bittiği anlamına gelmemeli ve bundan sonraki haftaların çok daha zor olacağını unutmamak gerekiyor. Çünkü önümüzde henüz oynanmamış 11 final maçı var.” Bu ligin, her türlü sonuca açık olduğu ortadayken önümüzdeki hafta oynayacağımız Türk Telekom karşılaşmasına çok daha yüksek bir konsantrasyonla çıkılması ve bir an önce bu yenilginin unutularak  takımımız adına bence ligdeki en önemli maçlardan biri olan Telekom karşılaşmasının mutlaka kazanılması gerektiği oyuncularımıza işlenerek bu müsabakaya hazırlanılması gerekiyor. 
 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR