Ocakbaşı

Ocakbaşı

Erkan Zengin, Trabzonspor fakir

Trabzonspor- Sivasspor

Öncelikle şunu belirteyim ki, Trabzonspor’un sorunu transfer değil, yönetimdir. Trabzonspor, Sadri Şener’in son dönemlerinde de  iyi yönetilmiyordu, bugün de öyle..

Bugünkü yönetim Sadri Şener yönetiminin hangi yanlışlarını eleştirdiyse aynı yanlışları fazlasıyla yapıyor. ocakbasi-001-001.jpg

Trabzonspor’a gelir getirtici kaynaklar yaratmanın yerine borçlanarak kulübü yönetme mantığı öne çıkıyor. Durum böyle olunca kulübün borçları 368 trilyona çıktı.

Eski başkan Nuri Albayrak’ın deyimiyle Trabzonspor iflas etmiştir. Yani fakir bir kulüp haline gelmiştir.

Hal böyle iken hala daha yüksek maliyetli futbolcu transferleri yapmak Trabzonspor’un geleceğini düşünmemektir ki, bu da benden sonra tufan demektir.

Erkan Zengin, Uğur ve Hakan transferleri de tufanı hızlandıran  gelişmelerdir.

Trabzonspor fakirleştikçe transfer ettiği futbolcular ve kulüpleri aynı oranda zenginleşiyor.

Hele de bir Erkan Zengin transferi varki, Trabzonspor’un ititbarını yerlebir etti.

Fakir insanlar daha çok onurlu bir duruş sergilerler. Paralarıyla değil, onurlarıyla ayakta dururlar.

Onbeş günden beri sana gelmek istemeyen bir futbolcu. Türkiye de Fenerbahçeden başka takımda oynamam diyen bir anlayışın peşine  İsveçlere kadar sürüp gitmek, onurlu duruşu ayaklar altına almaktır.

Bir kulüp başkanı Trabzonspor’u futbolcunun ayağına götürmez.

Ya Ersun Yanal’a ne demeli. Geride 25 futbolcusunu burakıp gelmek istemeyen Erkan Zengin ile yatıp kalkıyor. Ve oda başkanın koluna girerek ikna için İsveçlere kadar gidebiliyor. Yazıklar olsun.

Sen bu davranışınla geride bıraktığın diğer futbolcularını nasıl motive edeceksin hocam.. İnşallah  Erkan’ın böyle gelişiyle diğer futbolcularını kaybetmezsin.

Sonuç;

Ne yazık ki, Trabzonspor devre arasını iyi geçirmedi. Yönetimiyle, hocasıyla Erkan Zengin ile yatıp kalktı.

Bence yapılan transferlerin takıma fazla katkısı olmayacaktır.Bunlar ihtiyaca göre değil, transfer yapmak için, yani para harcamak, kulübü daha da borçlandırmak adına alınan isimlerdir.

Trabzonspor’un bu anlayışla başarılı olma şansı yok denecek kadar azdır. Bu açıdan Sivasspor  maçı oldukça sıkıntılı geçecektir.

Sergen Yalçın ile çıkış yakalayacak olan Sivas’ın Avni Aker’den puan ya da puanlar alması sürpriz olmaz. (Tahmin: %60:0  %40:2)

Kasımpaşa- Fenerbahçe (Tahmin:%60:2  %40:0)

Gençlerbirliği- Beşiktaş (Tahmin:2)

Galatasaray- Rizespor (Tahmin:1)

Torku Konya- Bursaspor (Tahmin:2)

Başakşehir- Mersin İdmanyurdu(Tahmin:%60:1 %40:0)

Gaziantep- Balıkesirspor (Tahmin:1)

Akhisar- Eskişehirspor (Tahmin:%55:1 %45:0)

Karabükspor- Kayseri Erciyes (Tahmin:1)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR