Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Direkler arasındaki HİSAR!

Avni Aker’deki son Bursa maçında ağır bir cezaya maruz kalan kale arkaları ve maraton tribününde  o gün olan 8-9 bin civarındaki paso lig sahibi bordo mavili taraftar, bu maçta maalesef  yerlerinin alamadılar.
 
Buna rağmen siz yoksanız, biz varız diyen ve  o gün maçta olmayanların söz konusu üç 

1-435.jpg

tribüne gelerek destek vermeleri, gerçekten kayda değerdi. Yaklaşık 14 bin civarında Trabzonspor taraftarı yinede takımlarını yalnız bırakmadı.
 
Karşılaşmanın özellikle 2. yarısı oldukça heyecanlı geçerken, izleyenler yerlerine hop oturup, hop kalktılar. 
 
Bursa maçının 3 kahraman  TFF temsilcisi!.. Cenk Altun, Gökhan Özsavaş ve Suat Öztin’in küçük bir ceza için yazdıkları büyük ceza raporu, sanırım disiplin kurulu tarafından Altın madalya ile ödüllendirilmişlerdir!..
 
Futbolun halen daha seyircili oynandığını, bundan zevk alındığını anlamayan TFF’nin disiplin kurulu hangi devirde yaşıyor anlamadım. Cilalı taş devrinde mi?
 
Maça gelince, daha öncede yazdım, yine yazıyorum. Trabzonspor takımı özellikle kendi evinde çift santrafor değil de, tek santrafor ile oynamaya devam ederse, sahasında puan kaybetmeye devam edecek, benden Şota’ya söylemesi…
 
Dersine iyi çalışan Akhisar takımın teknik adamı  Cihat Arslan, Trabzonspor’un gücünü bilerek ve haddini ortaya koyarak oynattı takımını.. 
 
İlk 45 dakikada oyunu kendi yarı alanında kabul  eden ve kapanan Yeşil siyahlılar, oyunu rolanti de tuttu, hatta Trabzon takımını bi ara uyku moduna soktu. 
 
O uyku devresini atlatan Bordo mavililer ilk yarı kapanırken, yine takımının istekli oyuncularından Erkan’ın soldan getirip sağı ile vurduğu sert şutu, konuk ekibin rol ustası tiyatro oyuncusu!.. kalecisi Lucas ‘dan dönünce, Yusuf’un topu ağlara göndermesi  bi uyanış oldu.
 
İki hızlı adamını hep önde tutan Akhisar takımı Lualua ve  Rodallega ile  kontra ataklarda ev sahibinin kapısını hep ürküterek sık sık çaldı. 
 
3 tane oyuncu say deseniz misafir takımdan 4.nü  belki kimse sayamaz ama Trabzonspor’un kaliteli kadrosundan bir  puan alarak gitmesini de bildi.
 
Bordo mavililerde serbest bırakılan 6 oyuncu  pazartesi akşamına kadar kulüp bulmaya çalışırken, Bourcenau, Douglas, Muhammet, Sefa ve sakat olan Bosingwa’nın da aralarında olduğu, toplam 9 oyuncu bu maçın kadrosunda yer alamadılar.
 
54. dk.da Akhisar Belediyespor’un,  61.dk.da Trabzoınspor un kazandıkları penaltıların her ikisi de bence penaltı değildi ama zaralı çıkan burada kim oldu, ev sahibi. 
 
Niye, Çünkü Hasan kabze atışı gole çevirirken, N Doye önce yan direğe, sonra önüne düşen topuda kale arkası tribünlerine nişanladı 
 
Aslında maçın kırılma noktası, yetenekli genç oyuncu Okay’ ın ceza alanı üzerinden attığı sert şutun üst direkte patlamasıydı.
 
Benim anlamadığım Trabzonspor gibi bir takımın kornerden gelen atışta bom boş vaziyette Rodellegaya kafa ile attığı gole müsade etmesiydi.
 
 Mağlup duruma düşen Trabzon kenar yönetiminin, Mehmet Ekici, Cardozo ve Marko Marin’i oyuna sokması, karşılaşmaya bir o kadarda haraket ve heyecan getirdi.
 
Futbol adına zevk aldık diyebiliriz. Bunu bir kenara koyarsak Marko Marin ‘in, bu takıma çok şeyler katacağını da fark ettik.
 
Cardozo’nun sıfırdan vurduğu vole herkesin yüreğine 2-2’ lik beraberliği  getiren golü olarak su serperken, bundan sonraki uzatmalarla olan kalan 11 dakika ligde Lider olma durumu olan takıma yetmedi.
 
Özellikle her faulde yere yatıp kalkmamaya  başlayan Yeşil siyahlılar, beklemedikleri bir puan ile Trabzon’dan ayrılırken, tribünlere gelenlerin futbol adına heyecan duydukları  bir 90 dakika seyrettiklerin söyleyebilirim.
 
Şota’ya yine hatırlatmak isterim ki, Avni Aker’de bir an önce tek santrafor oynatmaktan vazgeçmesi lazım. Lige verilecek olan milli maçlar arasını, Kayseri deplasmanı öncesi iyi değerlendirmesi gerekir. Bu takım daha yolun başında.
 
Trabzonspor’un iki topunun direklerden döndüğü bu gece bir kez daha anladım ki, bu maçın TFF temsilcileri, Halit Arslan, Cengiz Akar ve Erhan Aslan eğer raporlarına ceza verici maddeler yazarda, yine bu camiayı cezalandırmaya kalkarsa  bilsinler ki, Kayseri maçı sonrası Trabzon’daki Galatasaray maçına, Trabzonspor’un  mezardaki  taraftarları bile çıkıp gelir. 
 

Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR