Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Cehennem’den çıkan gol!..

Son yıllarda Trabzon Büyük Şehir Belediyesi sayesinde  beton yığınına dönen Trabzon ve ilçeleri,  inşaat duvarlarındaki ve biten yüzlerce yeni bloklardaki çimento harcı adeta kaynıyor. Yoğun güneş ışınlarının da etkisiyle, sanki bina duvarlarından sıcak dumanlar yükseliyor.

Ben böyle bir Ağustos yaşamadım dersen inanın. Trabzon "Cehennem’’ gibi.

İşte böyle bir ortamda, Avni Aker Stadyumunun basın tribününde oturduğumuz yerde hiç kıpırdamadan bütün üstümüz başımız terden sırılsıklam su oldu ve şişelerce soğuk su tükettik, hamamın göbek taşı bu ortamda klima gibi kalırdı.

Gel de şimdi sahada kan-ter içinde oynarken, nefes almakta bile zorlanan oyuncuyu eleştir. Diyeceksiniz ki ‘’Onların işi, adı ne oynasın. Aldığı paralarda ortada’’ doğrudur ama oynamayan bilmez.

İlk 30 dakika bittiğinde göğsünüz daralmaya başlar, nefes sık sık almaya başlarsınız ve nefesiniz kesilir, bir ara sanki kalp krizi geçirecek gibi olursunuz. Futbolu sanki açık havada değil 5 yıldızlı otelin  saunasında oynuyor hissedersiniz kendinizi ve  bayılacak gibi olursunuz.

                                                                         *

İşte bu şartlardaki oyunda karlı çıkan taraf, bugün çok istekli gördüğüm Erkan Zengin’in golüyle Trabzon takımı oldu.

Resmi olarak 1967 yılında kurulan Trabzonspor’un bu maçtaki kurtuluş dakikası da 67 oldu. Köşe atışından gelen topa Aykut Ne M’Bia nede Mustafa vuramadı, hepsini sıyırdı geçti. Altı pasın içinde topuğuyla en son vuran Erkan, istekli oluşunun semeresini maçın bu tek golüyle gördü.

Maç öncesi Uzunkum otelden çıkıp stadyuma giderken gördüğüm Tolga Özkalfa ve 5 yardımcısına ayak üstü dilediğim başarılar, bu gece çokta başarılı geçti diyemem.

                                                                          *

1-435.jpg

Bursaspor’un  sertliklerine bir çok pozisyonda devam diyen Özkalfa, eleştirili bir gece geçirdi dersem yeridir. Gerçi nede olsa ilk hafta ne takımlar nede hakemler hazır olamayabilir bu açıdan da bakmak lazım.

Bursa takımının geçen yılki ideal  11’ inden tam 7 banko oyuncusu yok. Başkanları ve yönetimi sattığı bu 7 oyuncusunun transferlerinden 25 milyon Euro civarında bir parayı zaman içerisinde kasasına  koyacak.

Böyle bir takıma karşı neredeyse o kadara yakın para harcayacak olan ev sahibi, rahat bir görüntü sergileyemedi.

Alex, Bosingwa ve Mehmet Ekici’nin sakat olduğu ve 18 kişilik kadroda yer almadığı Bordo mavililerde çakılı ve tek santrafor şeklinde pozisyon alan Cardozo ile sabaha kadar  oynamaya devam etmesi halinde bu maç 0-0 biterdi.

                                                                           *

Cardozo’yu hava toplarında besleyecek kanatların yoksa, N’Doye stilinde 2 oyuncu ile çift santrafor oynayacaksın Şota. Yoksa çakılı tek santrafor ile değil Bursaspor’u bu ligde Kemişkezeksporu bile sabaha kadar oynasan yenemezsin.

Bunu gördü ki devre arası Medjani ile Cardozo’nun yerine Aykut ve N’Doye değişikliğini yaptı. N’Doye hareketli bir hücum oyuncusu, Cardozo topla buluşup önü boş olmadıktan sonra gol atması neredeyse imkansız.

Hele de oyunun 11 .dakikasında Yeşil beyazlılar da Advincula’nın attığı şut yan direkten geri gelmeseydi. Bordo mavili takım sıkıntılı dakikalar geçirebilirdi.

                                                                           *

N’Doye’nin ilk kez forma giydiği karşılaşma golsüz devam ederken, taraftarlar sahne aldı. Aşırı sıcak ve inanılmaz korkunç nem oranı tribündeki taraftarları da bunalttı. Çünkü sıcaktı ve nerdeyse tribünlerin yarısı üstten çıplaktı.

Taraftar baskısı da golü getirdi. Özellikle başta  M’Bia  ve Cavanda olmak üzere Mustafa,Özer ve Erkan’ın oyuna ve 90 dakikaya bakış farkları alkış aldı. Oyuna sonradan girenler arasındaki Aykut ve N’Doye’yi de ‘es’ geçmemek lazım.

Her iki takım taraftarlarının birbirlerini maç sonrası alkışlayarak uğurladığı bu ilk hafta da, en azından iki takımın bu geniş saunada yaptıkları mücadeleye saygı duymak lazım.

Bu cehennem sıkıntısında bile tek golle gelen üç puan, Cennet’den gelen bir elma gibi oldu.

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR