Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Canın sağolsun Erzurum...

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final gecesinde, komşu Erzurum'u ağırlayan Trabzonspor, Erzurum'daki rövanş öncesi 5-0lık galibiyetle avantajlı duruma geçti diyebiliriz.

İki sakat oyuncusunu bir kenara koyarsak, yeni defans elemanları Da Costa ve Messies'e, bu maçı tribünden izleten Hüseyin Çimşir, sanırım oyunun ilk 15 dakikası için kenardan oyuncularına" Hopp.. Ne oluyor beyler, kendinize gelin" demiştir sanırım.

Sörloth'un 16.dakikaya girerken attığı akıl dolu gol, herhalde kendisini de kulübesini de rahatlatmıştır. Ardından Yusuf Acer'in ve 2.yarıdada Merthan Açıl'ın kendi kalelerine attığı gollere, ben Guilherme adına şapka çıkartabilirim.

İlk 11'de çıktığı ilk maçında atılan 3 golün asistini yapan Brezilyalı, bana göre Gençlerbirliği maçı öncesi formayı kaptı.

Nwakaeme'nin ve 2nci 45 dakikada Sörloth'un attığı goller 13 Şubat'taki rövanşı, biraz hazırlık maçı havasına soktu diyebilirim.

Bu karşılaşmada da takımlarını yalnız bırakmayan bordo mavili taraftarlara ve misafir taraftar tribününü dolduran dadaşlarımızada ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Her iki takım taraftarlarının maç boyunca birbirlerine karşı yaptıkları olumlu tezahüratlarda en yoğun desibeli, beraber bağırdıkları "Şampiyon Trabzon" sesleri aldı.

Mavi beyazlı konuk ekibin 'ben bu sahada varım' dediği ilk 15 dakika, ayağında topu tutup sahasına hakim olmaya çalıştı ama dakikalar ilerledikçe, tecrübe, kaliteli oyuncu, lig ve kondisyon farkı kendini göstermeye başladı.

Özellikle ilk golden sonra oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren bordo mavililer, oyunu istediği gibi kontrol edince, doğruyu yazmak gerekirse kimsenin bu kadar da beklemediği bir skoru elde etti.

Maç eksiği olan oyuncuların ağırlıkla forma giydiği bu 90 dakika, ev sahibi için böyle bir havada sıcak geçti.

Soğuk bir havaya rağmen, tribünlerin büyük bir kısmı dolarken, bu skorla yarı finale göz kırpan mekanın sahibinde, başka bir yeni transfer olanTrabzonlu Bilal Başakcıoğlu da ilk kez bordo mavili formayı, giyme fırsatı yakaladı.

Doğan ile birlikte Bilal ve Ekuban'ı da oyunun son bölümünde sahaya süren Çimşir, artık gözlerini başkente çevirip, Gençlerbirliği deplasmanının hesap kitabını, şimdiden yapmaya başlamıştır. Çünkü; Gençler maçı, bir hafta sonrasında Trabzon'daki Sivasspor karşılaşması kadar, çok büyük önem taşıyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR