Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Adrian’a dua edin ...

Tarih 10 Kasım, Ata’mızı andık.

 
Bunun hüznü başlamadan sabah erken saatler de gelen haberde, Siirt’in Pervari ilçesinde düşen bir helikopterimiz de, 17 deneyimli asker ve subaylarımızın şehit olması yaraya basılan tuz gibiydi.
 
Aynı gece mevsimin ilk yağmurlarının düştüğü Avni Aker’de ki zeminin üstüne inen yoğun duman,bu maçında sanki sisli geçeceğinin habercisiydi.
 
Tahmin ettiğim gibi , Olcan ve Volkan’ı haklı olarak kadroya bile almayan Şenol Güneş,haftalar sonra sakatlıktan arınan Colman’a formasını geri verdi.
 
*
unlas.jpg
kurs.jpg
 
Marek,Vittek,Henrique,Barış ve Aykut’u maç kadrosuna almayan Şenol hoca, geçtiğimiz hafta ilk on bir de forma giyen Celustka’ya da tribüne çıkanlar arasında yer verdi.
 
Bamba’nın cezalı, kaptan Tolga’nın sakat olduğu karşılaşmada,Trabzon takımında sahaya kaptan çıkan Halil,bu performansıyla çıkmasa da olurdu.
 
Trabzonspor’un eski oyuncularından Emrah ve Çağdaş’ın forma giydiği Akhisar Belediyespor ile tarihinde ilk kez karşılaşan ev sahibi ekip,oyuna hızlı başladı.
 
2. dakikada Adrian’ın ve 6.dakikada Emerson’un iki şık golüyle 2-0 öne geçince, haftalar sonra fırtına acaba bu gecemi kopacak dedik ama ilk 10 dakika Trabzonspor meğer rüzgar imiş, sonradan kıbleye döndü , esme bile esmedi. Şaşırmadım.
 
*
 
İlk yarıda neredeyse bir kenar ortanın atılmadığı bir takım görüntüsündeydi Trabzonspor ve yalnız adam Janko.
 
Golleri bulmuştu ama ben iddia ediyordum,bu takımı seyrederken 3.golü bulamadığı sürece, asla koltuğunuzda arkanıza yaslanamazsınız.
 
Diken üzerinde bir ekip,diken üzerinde bir taraftar !..
 
İsteksiz görüntüsü devam eden bordo mavililere, beklenen şamar gibi bir gol 52 ‘de Bruno’dan geldi.
 
Bu gol belki uyandırır bordo mavilileri dedik ama maalesef Xanax gibi geldi.
 
*
 
Haftalardır ekran da,radyo da ve burada diyorduk, idmanlarda çok iyi olan Adrian nerelerde diye ?
 
Adrian sahne aldığı son iki karşılaşmada da “ Ben buradayım “ dedi ve xanax içmiş gibi yürüyen takımını, giydiği 10 numaralı formaya yakışır şekilde akıl dolu vuruşuyla rahatlattığında, dakikalar 78’i gösteriyordu.
 
3.gol geldiyse bu Trabzon takımında, artık koltuklarınıza ancak yaslanabilirsiniz.
 
Karşılaşma öncesi basın tribünün de dağıtılan, resmi maç günü dergisinin kapağında ki, gol sevinci fotoğrafıyla adeta Adrian önceden bir mesaj verir gibi oldu.
 
Bence, siz oturun, kalkın, Adrian’a dua edin.
 
Ev sahibi bu sezon ilk kez, bir 90 dakikada 3 gol buldu.
 
İkinci 45 dakikada Trabzonspor’da Sapara,Serkan ve Halil yerlerini Yasin, Emre ve Zeki’ye bırakması ,çok etkin olarak bir şeyi değiştirmedi ama Emre , adeta futbol dünyasına “ Ben geliyorum “ diyor.
 
*
 
İlk on bire bakıyorsun güzel, gecenin 3-1 ‘lik skoru ? iyi… Futbolumu rezalet idi . İyi ki ev sahibi Akhisar ile oynadı, başkası ile oynasaydı inanın yine Karahisar olurdu.
 
Orta hakeme gelince ,Türk hakemlerindeki hastalık haliyle Süleyman Abay’da da var. Zırt- pırt düdük çalarak oyunu kesmesi ve ellerini sarı kartın olduğu cebinden bir türlü çıkarmaması bence işgüzarlıktan başka bir şey değildi.
 
Öyle değil mi gözlemci abi !.. Metin Tokat.
 
Karşılaşma sonrası taraftarlar 3 hafta sonra gelen galibiyeti kutlamak için, hep bir ağızdan kaptan Giray’a seslendi “ Giray, takımı buraya getir “
 
Giray,bence sen bu takımın bir an önce aklını başına getir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR