Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

44 yıl sonra, 2.Romen Bourcenau…

Trabzonspor’un ilk yabancı futbolcu transferi Romanya’dan Koska idi. Şu sıralar Romanya 2. liginde mücadele eden Farul Constanta takımından transfer edilmişti.

Sanırım 9-10 yaşlarındaydım. Reculen Koska 37 yaşında Trabzonspor’a transfer olmuş ve güzel, hanımefendi eşiyle beraber Trabzon’da yaşamış, bordo mavililerin 2.Lig kırmızı grupta 1 sezon formasını giydikten sonra, ülkesine dönmüş ve futbolu bırakmıştı.

                                  *

Vefat ettiğini duyduğumuz Reculen Koska‘dan sonra, Trabzonspor’un son transferi de 2. Romanyalı  Bourcenau oldu. S.Bükreş’in yanı sıra Romanya Milli takım kaptanı da olan  Nisan-1985 Galati doğumlu Alexandru Bourcenau, 1.3 milyon Euro bonservis bedeli ile  Steau Bükreş kulübünden, İspanya kampı sırasında 3,5 yıllığına transfer edildi.

Bugüne kadar 41 ayrı ülkeden oyuncu transfer eden bordo mavililerin, 95.yabancı futbolcusu olan, dripling, sert şut, ölü topları kullanma, fizik-kondisyon gücü,oyunu okuma ve asist özelliği ile adeta orta sahanın dinamosu, 44 yıl sonra kulübe ayak basan 2. Romen oyuncu oldu.

                                *

Sırasıyla Dunaerea Galati, Otelul Galati, F.C Timişoara ve Steaua Bükreş, kısacası bu oyuncu ilk kez yurt dışına çıkıyor, 44 yıl önce gelen yurttaşı Koska gibi.

Romanya milli takım formasını 24 kez giyen 29 yaşındaki oyuncu, attığı frikik golleri ile de hafızalarda yer alıyor.

Romanya milli takım maçları hariç Avrupa’da 5 tanesi şampiyonlar ligi, 29 maça çıkmış.

Yapılan anlaşmaya göre bu sezonun ikinci yarısı için oyuncuya, 350 bin Euro garanti ücret verilecek. Gelecek sezon ise 725 bin Euro garanti ücret ödenecek. 2015-2016 sezonunda da 725 bin Euro alacak futbolcuya, 2016-2017 sezonu için ise 750 bin Euro garanti ücret ödemesi yapılacak.

Kulübünde bu transfer bedelini bu zamana kadar göremeyen Bourcenau’nun, ev, araba, maaş artı prim, yılda 2 kez aile üyeleri dahil uçak bileti ve her yıl kendisine 50 bin euro zam yapılması isteği de oldukça alçak gönüllü bulundu.

                                   *

Evli olan ‘’Çelik adam’’ ve  ‘’Gladyatör’’ lakaplı, 1.76 boyunda ve 55 numaralı forma giyen ve oynadığı takımlarda lider görüntüsü veren Bourcenau , hani derler ya ‘ Adam da köpek ciğeri var, pitbull gibi hiç durmadan koşuyor’ o cinsten biri...

Eşiyle beraber Bükreş’e eşyalarını almaya giden Bourcenau, 06.Şubat Perşembe günü

Saat: 11.00 de Trabzonspor’la beraber ilk idmanına çıkacak.

Beni yanıltmazsa, Bosingwa ve Malouda’dan çok daha fazla takımına katkı sağlayacak bir oyuncu olacak. Avrupa’da paraya ve futbola doymuş oyuncular bu yaştan sonra Trabzon’a ancak para için gelir. Bu tip transferlerde Trabzonspor için büyük hatadır.

                                *

Bourcenau’nun durumu ise öyle değil.  

Niye, aç oyuncu sayabiliriz, ilk kez böyle bir bedelle oynayacak ve ilk kez yurt dışında koşturacak. Geldiği ülkenin şartları ise Romanya’dan daha iyi.

İşte  yazdım buraya, sizde bir kenara not edin.

 

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR