Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

2011 için, kapak olsun!..

Seyircisiz bir futbol maçı, ancak bizim beceriksiz Futbol Federasyonu ve onun yargıcı olan Disiplin Kurulu’nun Süper Ligi yönetememesinden kaynaklanır.

Bu TFF’nin yönetiminde, A Milli takımımızın bile 2016 Avrupa Şampiyonası için Fransa ‘ya gidecek olması, Allah’ın bu ülkeye bir lütfü olsa gerek.

Hani derler ya, seyircisiz bir müsabaka, hele de bu futbol ise tadı tuzu olmayan ekşimiş bir yemeğe benzer.

İşte biz bu gece o yemeği yedik.

qwqq-001-001-001-001-001-001-001.jpg

*

Trabzonspor’un 24 saatlik yönetimi, bu gece üst kat da maçtaydı. Alt katta da basın tribünü ve koskoca stadyum Sülüklü mezarlığı gibiydi.

Sessiz ve sakin, hatta futbolcuların saha içerisinde birbirlerine bağırıp, çağırmalarını aynen duyuyorduk.

Bu seyircisiz maç kararları M.Ö taş devrinde mağara insanlarına uygulanıyordu.

Bu bizim TFF’nin de  aldığı bu çağ ve bilim dışı kararlar, komedyen Cem Yılmaz’ın abidik, gubidik ’’Arog’’  filminden çıkma gibi!..

Dilerim Türk futbolu da, bu TFF başkanından, yönetiminden ve tüm kurullarından tez zamanda kurtulur.

*

2011 yılında şike ye adı karışan kulüplerden bazıları küme düştü. Bucaspor, D.Ç Karabükspor, İstanbulspor B.Ş.B gibi takımlar, artık alt ligler de oynuyorlar biliyorsunuz.

Şimdi bunlara bu sezon ağabeyleri Sivaspor ile Eskişehirspor eklenecek ve el ele beraber yürüyerek gidecekler bu yollarda.

Bunlardan biri de ligin el alt sırasından 7 puanla geldiği Avni Aker’de  3 gol yiyerek, 7 puanla yine geri döndü.

Şimdi kurtarsın onları Eskişehir’de 2011’de ki 0-0’ lık maçtaki olağan üstü performans yüzünden sahanın ortasında kusan futbolcuları.

*

Çömez hakemlerden Yaşar Kemal Uğurlu’nun yönettiği karşılaşmaya cezalı olan Lawal ve sakat olan Akaminko’dan yoksun çıkan kırmızı siyahlılar, maalesef Trabzon’da aradıkları tek puanı bile bulamadılar.

Alper ve Salih’in cezalı olduğu, Marin ile Sefa’nın sakat olduğu, Deniz ile Esteban’ın maç kadrosuna alınmadığı, Soner, İshak, Serdar ve Fatih’in devre arasına kadar kadro dışı kaldığı Trabzonspor, bu karşılaşmaya alt yapıdan 2 oyuncusu 19 yaşındaki Muhammet ile 17 yaşındaki Abdülkadir Ömür’ü, 18 kişilik maç kadrosuna alarak başladı. 

*

Bordo mavililer, Cardozo ve penaltıdan Mehmet’in attığı gollere, A takım formasıyla  oyunun son 10 dakikasında ilk çıktığı maçta, topu N’Doye gibi değil, kendi gibi ısrarla takip ettiği için, kaleci Boffin’in ayağından kaparak, boş kaleye ilk golünü de atan Muhammet’le 3 gol ve 3 puanı buldu.

Eksi 2 olan gol averajını da sıfıra yükselten Bordo mavililer, Rize deplasmanı öncesi sıralamada bu takımın bir üst basamağına çıkarken, oyuna  2.yarı Mehmet Feyzi’nin yerine giren Pinto’nun 86.dakikada attığı şık gole bir şey yapamayınca, kalesindeki tek golü gördü.

75.dakikada Eskişehirsporlu  Emre Güngör’ün, Cardozo’yu çok sert indirince kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakması da, bir şeyi değiştirmedi.

*

Trabzonspor ‘un yeni yönetiminin de göreve bu galibiyetle başlaması, tüm camia adına da bir moral olurken, 2011’ in karakter oyuncularından Eskişehirspor’a, da aldıkları bu mağlubiyet, kapak olsun.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR