Trabzonspor'da tarihi gün! Tüzük değişti

Trabzonspor bugün düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul ile tüzük değişikliğini gerçekleştirdi.

Trabzonspor'da tarihi gün! Tüzük değişti

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor'da yılların tartışmalı konusu tüzük değişikliğinde mutlu sona ulaşıldı. Bordo mavili kulübün yeni tüzüğü düzenlenen genel kurulda kabul edildi.

Kongre Trabzon KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de başladı. Kongre öncesinde kulübe usulsüz olarak üye yapıldığı tespit edilen ve yönetim tarafından üyelikleri askıya alınan bazı delegeler salon önünde tepki gösterdi. Üyelikleri iptal edildiği için kongre salonuna giremediklerini söyleyen ve tehditler savuran şahıslar kongre salonuna alınmadı. 

Kongreye katılan eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, tüzük tadilatı için yapılan kongrenin usulsüz olduğunu iddia ederek mahkemeye gideceğini söyledi.  Tartışmalı geçen tüzük tadilatında bazı maddeler revize edildi. Yapılan oylamayla yeni tüzük taslağı 192 evet oyuna karşılık 23 hayır oyu ile kabul edildi. 

YENİ TÜZÜĞÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

KONGREDEN DETAYLAR

Trabzonspor'da Tüzük tadilatı için yapılan Olağansütü Genel Kurul'da kongre divanına Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen seçildi.

Ali Sürmen'in kongreyi açması sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen Yeni tüzük maddelerinin tek tek oylanmasının çok uzun süreceğini belirterek, Yeni tüzüğün bütün maddelerinin Divan Kurulu'na toplu halde okunmasının ve üzerinde konuşulmasının daha doğru olacağını vurguladı. Genel Kurul gündemi okundu ve oylamaya sunuldu. Genel Kurul gündeminin kabul edilmesi sonrasında yeni taslak tüzük kongreye katılan üyelere okundu. Daha sonra yeni tüzük üzerinde görüşleri olanlar konuşmalarını yaptı. Son olarak ise Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu konuşma yaptı. Konuşmalar sonrasında Divan Kurulu Tüzük üzerinde redakte yapılması için genel Kurul'dan yetki almak için önerge verdi. Bu önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Olağanüstü Genel Kurul'da kapılar kapandı ve Genel Kurul'a katılanların sayısı belirlendi. Oylamanın sonunda Trabzonspor'un yeni tüzüğü kabul edildi. 

Tüzük kongresini izlemek için tıklayın -1-

Tüzük kongresini izlemek için tıklayın -2-

https://www.haber61.net/trabzonspor/trabzonspor-baskani-agaoglu-sandiktan-cikmak-baskan-olmaya-yetmez-h326361.html

Kongrede söz alan Divan Kurulu üyesi Osman Hacıoğlu, tüzüğe ve yönetime şu eleştirileri getirdi: 

"Tüzüğü ilgili sitede inceledim. Ve gördüğüm yanlışlıkları yazılı olarak bildirdim. Bazı değişiklikler yapılmış. Ben bir kulüp üyesi olarak ilk olarak kendi haklarımı korumak ve sizin haklarını korumak adına gördüğüm bazı yanlışlıkları söyleyeceğim. 14. madde de asıl üyeler kulüp organların seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Siz bu kulübe üye olma hakkına sahipseniz yönetme hakkına da sahipsiniz deniyor. Bu tüzükle bu elimizden alınıyor. Asil yöneticilik yapmayanların başkan olmaya hakkı yok deniyor madde de. Bu madde bizi aşağılıyor. Trabzonspor kulübünün başkanı olma kimliğini bir kenara koyduğunuz da sizden benden ne farkınız var. Neden siz yönetebiliyorsunuz da ben yönetemiyorum. Bu madde değişmeden tüzük değişikliği geçerse Trabzonspor’un bulunduğu mevcut durumdan kimsenin şikâyet etmeye hakkı yoktur. Siz burada sanki birilerine mesaj veriyormuş gibi. Birilerini geçen genel kurulda oy kullanmalarına ve mevcut yönetimi seçmelerine rağmen üyelikten çıkarılmasını kınıyorum. Burada insanların görünü boyamasınlar. Seçilme hakkımızı elimizden almasınlar. Bir dilekçe var. Ben Trabzonspor’un beni üyelikten çıkarmasını kabul ediyorum diye bir dilekçe var. Bunu imzalayın sizi yeniden üye yapalım diyorlar. Bunu imzaladıktan sonra siz bu insanları yeniden üye yapamazsınız. Tüzükten bununla ilgili madde var. Bu tüzüğe aykırıdır. Bu tüzük değişikliğinin kulübün geleceğine ipotek koyma anlamı taşıdığını düşünüyorum ve geleceğimize sahip çıkalım diyorum."

Trabzonspor'da tüzük kongresi

Kongrede söz alan Divan kurulu üyelerinden Osman Necip Sevinç şu konuşmayı yaptı: 

"Oyladığımız madde de önergeye göre oyladık. Bu madde de disiplin cezası almamış olması lazım diyor. Bu ceza kulüpten alınmış olabilir. Benim için kulüpten alınan ceza çok önemlidir. Bunun çıkarılmasını öneriyorum. Her yıl üye sayınını yüzde 5’i kadar üye kabul edilir deniyor. Üye giriş aidatını 2 Bin TL’ye çıkardık. Bunu neden sınırlıyoruz. Kulübe önemli bir geliri sağlar. Ben bunun düzletilerek yüzde 10’a çekilmesini istiyorum."

Divan kurulu üyesi Dursun Küçük kongrede yaptığı konuşmada çeşitli öneriler sundu. Dursun Küçük şunları söyledi: 

"Fırtınalar kopuyor. Kopması güzel Karadeniz fırtınasına da bu yakışır. Yayınlanan tüzüğü benim gibi birçok arkadaş inceledi. Ancak yayınlananla bugün gördüğüm arasında değişiklikler var. Bunları ifade etmek istiyorum. 8 A maddesinde yapar ifadesi var. Bu emredici bir ifade olduğundan değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başkan artık yönetim kurulu üyeliği yapmamış olsa dahi seçilebilecek. Bu güzel. Üyelik yapma sicil kuruluna ait. 330 üye yapılıyor. 331 üye yapıldığında tüm sicil kurulu ve yönetim kurulu bu kabahati işlemiş oluyor mu? Ya da sadece imzayı atan kişimi suçlu oluyor. Bunun daha çık şekilde yazılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Ceza alan yöneticinin üyelikten çıkarılması maddesinin değiştirilerek birkaç tekerrüre bağlanmasının daha iti olacağını ve kulübün zara görmeyeceğini söyleyebiliriz. Üyelikten çıkarılanların yeniden üye olması mümkün değildir. Bu kişilerin üye olmalarının önü kapatılıyor. Bu yanlışların düzeltilmesini talep etmekteyim."

Trabzonspor'da tüzük kongresi

Trabzonspor'da tüzük kongresi

Trabzonspor'da tüzük kongresi

Trabzonspor'da tüzük kongresi

Trabzonspor'da tüzük kongresi - Canlı Yayın

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler