Trabzonspor tüzüğündeki maddeye Baro başkanından itiraz

Trabzonspor'un tüzük kongresinde maddeler üzerinde görüş ve öneriler tartışılıyor.

Trabzonspor tüzüğündeki maddeye Baro başkanından itiraz

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor'un tüzük kongresinde konuşan Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, yeni tüzükte yer alan bir maddeye itiraz ederek "Bu madde demokratik değildir. bu maddeyle imzayı verenin, kime oy vereceği de belli oluyor" diye konuştu. 

Trabzonspor'da tüzük değişikliği için Olağanüstü Genel Kurul yapılıyor. Maddelerin okunmasından ardından itiraz ve öneriler dile getirilirken Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez bazı maddeleri değerlendirdi.

Baro Başkanı Suiçmez yaptığı konuşmada ,"Trabzonspor yarısı bizde olan bir kupaya sahiptir. Trabzonspor 2010-2011 şampiyonluk kupasını başka bir kulüpte bıraktırılmış bir kulüptür. Bugün ne olursa olsun bu salondan tüzük değişikliğini yaparak çıkacağız. Tüzüğü medeni kanuna uygun olmayan ender kulüplerden biriydi Trabzonspor. Bugün tamamı olmasa da büyük bölümü medeni kanuna uygun bir tüzüğü olan bir kulüp olacağız" dedi. 

Suiçmez, tüzüklerin ne kadar iyi olursa olsun uygulayıcıların uygun olmayan yönetim şekliyle kötü sonuçlar doğuracağını ifade eden Suiçmez şöyle devam etti: "Bunu geçtiğimiz dönemlerde gördük. Yapılan tüzüğün büyük bölümünün bunların engellenmesi için yapıldığı gördüm. Bunu için çalışıldığını gördüm. Trabzonspor camiası bunlara gerekli tepkiyi göstermedikçe istediğiniz kadar tüzüğe ve yasaya bunları koyun önüne geçilemeyecektir. Bunun örneklerini daha önce gördük."

Trabzonspor'da üyelikten çıkarmayla ilgili uygulamaları eleştiren Suiçmez, "23. maddede üyelikten çıkarmanın sadece telefonla ve internet sitesi ile yayınlanmak şartına dayandırılmasını uygun olmadığını düşünüyorum. Üyelikten çıkarılmak en son verilecek bir karar olmalı. 53. maddede yönetim kurulu başkan çekildiğinde Divanın görevi var mı yok mu göremedim. Başkan ve Yönetim çekilirse ne olacak? Bunun düzeletilmesi lazım" diye aktardı. 

 Trabzonspor'a başkan adayı olacak kişilerin divan kurulunda taahhüt alma şartını uygun bulmadığını söyleyen Suiçmez şu noktaya dikkat çekti: "Yönetim kurulu üyelerinin süreye bakılmaksızın aday olmada uygun görülmelerini uygun bulmadım. Trabzonspor’a başkan olacak adaylardan Trabzonspor Divan Kurulu taahhüt olacak. Bunu anlamlı bulmadım. Zaten tüzüğe uyma şartı var. Bu olmasının yanında Divana böyle bir yetki verilmesini mantıklı bulmadım. Çok uygulanabilirliği yok. Zaten kurullar görevini yaptıktan sonra sıkıntı olmaz. Başkan adayları imza alarak başkanlığa başvurmaları gerekiyor. Bunun sayısı artırılmış. Artırılması gerekir. Ben bir üyenin bir başkan adayına imza verdikten sonra diğer başkan adayına oy veremeyeceğini anlamadım. Bu demokratik değildir. Bu imzayı verenin vereceği oyu da belli ediyor. Yönetim Seçiminin yapılacağı Genel Kurul’un Aralık ayından mayıs ayına alınmasının doğru olacağını düşünüyorum. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor