Tuncay Lakot

Tuncay Lakot

Duran topların önemi!

Trabzonspor, Süper Lig’in ertelenen maçında Samsunspor’u konuk etti ve sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Ankaragücü deplasmanında kazandığı kadroyu Samsun maçında da sahaya sürdü Abdullah Hoca. Oyuna tempolu ve istekli bir anlayışla başlayan Trabzonspor, 23. dakikada duran top organizasyonundan akıl dolu bir vuruşla Benkovic’in golüyle 1-0 öne geçti. İkinci gole kadar rakibe fazla pozisyon vermeyen, alanları kapatan, Bakasetas, Fountas ve Visca'nın kalitesiyle oyunu domine eden bir yapıdaydı.

Devrenin sonunda organizasyon açısından Edin Visca’nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük. Sahanın içinde bir top varken Visca, top toplayıcıdan köşe vuruşunu kullanmak için ısrarla topu istedi. Birkaç kez bunu tekrarladıktan sonra, top toplayıcı çocuk sahanın içinde top olduğunu söyledi. "O çıksın öyle atayım" demesine rağmen ısrarla istedi ve aldı. Samsunsporlu oyuncu da saha içindeki topu dışarı attıktan sonra köşe vuruşunu çabuk kullandı ve Onauchu'nun golü geldi. Bu maçtaki ince detaylardan biriydi.

İkinci yarının 46. dakikasında Samsunspor’un yakaladığı pozisyonu Uğurcan kritik bir vuruşla kurtardı. Maçın kırılma anı olacak bir pozisyondu. Ardından Trabzonspor’un ikinci yarıda Edin Visca ve Bakasetas ile yakaladığı çok net gol pozisyonlarında Samsunspor kalecisi Okan Koçuk çelmeyi başardı.

Maçın son dakikalarında tartışılacak bir pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Gole çevrilen penaltı sonrasında skor 2-1’e geldi.Maç bu skorla tamamlandı.

Duran topların futbolda ne kadar önemli olduğunu bu akşam bir kez daha Trabzonspor bize gösterdi.

Abdullah Hoca basın toplantısında kullandığı “Ben de beğenmediğim, istemediğim oyunları maç kazanabilmek için oynatmak zorunda kaldım” ifadesiyle topun üç direğin arasından geçmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu görmüş olduk. Son olarak da taraftara değinmek gerek. Bu soğuk havaya rağmen takımın yanında olan taraftarı da kutluyorum. Skor taraftarı değil, Trabzonspor taraftarı olduğu için alkışı hak ettiler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
SON YAZILAR