Özel harekat göreve hazır

İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi polisleri her gün yaptıkları spor, atış, pentatlon ve meslek içi eğitimlerin yanı sıra tatbikatlarla da Güneydoğu şartlarına hazır olduklarını gösterdiler. İzmir Özel Harekat polislerinin temsili olarak gerçekle

Özel harekat göreve hazır
İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi polisleri her gün yaptıkları spor, atış, pentatlon ve meslek içi eğitimlerin yanı sıra tatbikatlarla da Güneydoğu şartlarına hazır olduklarını gösterdiler. İzmir Özel Harekat polislerinin temsili olarak gerçekleştirdiği tatbikatta, bir araçta bulunan teröristler nefes kesen bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınındaki ormanlık alanda gerçekleştirilen tatbikatı, Özel Harekat Şube Müdürü Sıtkı Şıhlaroğlu yönetti.
Temsili olarak içinde teröristlerin bulunduğu bir otomobilin yaklaştığı ihbarını alan özel harekat polisleri, kısa sürede teçhizatlarını ve silahlarını alıp havalimanı içindeki şube binasından hızlı şekilde çıktı. Panzer ve minibüsle ormanlık bölgeye giden polisler, içinde 3 teröristin bulunduğu otomobili durdurdu. Herhangi bir yaralanmaya karşı tedbir olarak polis ambulansı ve doktorunun da hazır bulunduğu tatbikatta, teröristler çevre güvenlik önlemi alındıktan sonra otomobilden indirildi.


Otomobilin çevresinde önlem alan otomatik silahlı polislerin eşliğinde teröristler yere yatırılıp kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Üst araması yapılan teröristlerde tabanca bulundu.


Teröristler etkisiz hale getirildikten sonra polisler, tedbirli şekilde otomobilin içinde, bagajında ve motor kısmında arama yaptı. Aramada herhangi bir silah, patlayıcı veya suç unsuru bulunamadı.

HER AN GÖREVE HAZIRLAR

Adnan Menderes Havalimanı içinde yer alan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde 1 şube müdürü, 1 şube müdür yardımcısı, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 7 komiser ve 119 polis memuru ile idari memur görev yapıyor.


İzmir Özel Harekat Şube Müdürlüğünden 1 komiser ve 30 polis memuru, 30'ar günlük geçici görevle Erzurum'a gönderiliyor. Her ay, bu ekip değiştiriliyor.
Özel harekat polisleri her gün spor, atış, pentatlon ve meslek içi eğitim yapıyor. İzmir'deki rehineli ve çatışma riski bulunan operasyonlarda görev alan özel harekat polislerinin Güneydoğu'da görev almak için de her an hazır oldukları görüldü.


İzmir Özel Harekat Şube Müdürlüğü polisleri son olarak, cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurduğu iddia edilen A.T.B'ye düzenlenen ve kamuoyunda “Skorsky'li operasyon” olarak bilinen operasyonda yer aldı. Örgütün elebaşı A.T.B'nin Kuşadası'ndaki yazlığına özel harekat polislerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, çok önemli örgütsel dokümanlar ele geçirildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam