Salda Gölü, Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı

Ramazan Bayramı'nda Salda Gölü, günde ortalama 7 bin ziyaretçi ağırladı. "Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen göl, koruma önlemleriyle doğal güzelliğini koruyor.

Salda Gölü, Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve "Türkiye'nin Maldivleri" olarak adlandırılan Salda Gölü, Ramazan Bayramı tatilinde günde ortalama 7 bin ziyaretçiyi ağırladı. Beyaz kumsalları ve turkuaz renkli suyu ile dikkat çeken göl, Mars'taki Jezero Krateri'ne benzer jeolojik yapısıyla da biliniyor. NASA'nın Mars misyonu çalışmalarında da yer alan Salda Gölü, dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Göl çevresinde alınan koruma tedbirleri, ziyaretçilere güvenli ve huzurlu bir ortam sundu. Beyaz Adalar bölgesine araç ve ziyaretçi girişinin yasaklanması ve elektrikli araçlarla taşınma uygulaması, gölün doğal güzelliğinin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, oluşturulan seyir terasları sayesinde ziyaretçiler, Salda'nın eşsiz manzarasını izleme şansı buluyor.

Ziyaretçilerden Kübra Baş, koruma önlemlerinin çok iyi olduğunu belirterek, "Salda'nın rengine hayran kaldım, turkuazı çok güzel, insanın içini açıyor. Koruma tedbirleri de çok iyi, kumsalı zarar görmesin diye bu bölgeyi halatlarla çevirmişler. Bu önlemleri de çok mantıklı buldum" dedi. Antalya'dan gelen Ömer Alim ise, "Bembeyaz çok farklı bir kumsalı var. Zarar görmesin diye kapatılmış, belli bir yere kadar girebiliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan eşiyle birlikte gelen Yıldıray Akrap ise, Türkiye turunun son durağı olarak Salda Gölü'ne geldiklerini ve gölün güzelliğinden etkilendiklerini ifade etti. "Korumaya alınmış, keşke ayaklarımızı suya soksaydık ama zarar görecekse sokulmaması daha iyi. Önemli olan bizim bu güzelliği görmemiz, bozulmadan ileri ki nesillere kalsın" diyerek duygularını paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam