Doğu Ekspresi Trenleri İle Masalsı Bir Yolculuk: 35 Bin Yolcu Taşındı

TCDD Taşımacılık AŞ'nin Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri, 2024'ün ilk üç ayında 35 bin 453 yolcu taşıdı. Ankara'dan Kars'a uzanan 1310 km'lik yolculuk, özellikle Ramazan Bayramı'nda ilgi gördü.

Doğu Ekspresi Trenleri İle Masalsı Bir Yolculuk: 35 Bin Yolcu Taşındı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin işlettiği Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri, 2024 yılının ilk üç ayında toplam 35 bin 453 yolcu taşıyarak büyük bir başarıya imza attı. Ankara'dan Kars'a kadar uzanan 1310 kilometrelik eşsiz güzelliklerle dolu rotada yolcular, 25 saat süren unutulmaz bir deneyim yaşıyor.

Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden geçen bu büyüleyici yolculuk, özellikle Ramazan Bayramı tatili sırasında gençler, doğa severler ve fotoğrafçılar başta olmak üzere birçok kişiyi çekmeyi başardı. Doğu Ekspresi'nin yanı sıra, turistik seferler de bu dönemde yoğun ilgi gördü.

Uluslararası misafirler de Türkiye'nin doğal güzelliklerini tren penceresinden keşfetmeye büyük ilgi gösteriyor. Tataristan'dan gelen Alexey Rusyaev gibi yolcular, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın ardından Doğu Ekspresi ile Ankara'ya kadar olan yolculuğa çıkarak iki farklı deneyimi bir arada yaşama fırsatı buluyor. Rusyaev, tren hakkında okuduğu yazılar ve trenin ünü nedeniyle bu tecrübeyi yaşamak istediğini belirtti.

Eskişehir'den Kars'a uçakla gelen ve dönüşü trenle yapacak olan Ünal Aksöz ise, "İlk defa bu kadar uzun bir yolculuğa çıkacağım, umarım güzel geçer" diyerek heyecanını dile getirdi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Doğu Ekspresi ile seyahat eden Melike Nur Çibik, tren yolculuğunun otobüs ve otomobille yapılan yolculuklara kıyasla çok daha etkileyici ve rahat olduğunu vurgulayarak, Kars'ın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra turizme katkısını da övdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam