Astrolog Banu Boz

Astrolog Banu Boz

Plüton kova burcunda

Dönüştürücü ve sınırları aşan etkisiyle jenerasyon gezegenlerinden biri olarak kabul edilen Plüton, 21 Ocak 2024 tarihi itibari ile 21 Mart 2043 yılına kadar kalacağı Kova burcuna geçiş yapıyor.

Burçlar kuşağındaki turunu yaklaşık olarak 248 yılda tamamlayan Plüton gezegeni; astronomi çalışmaları yapan Percival Lowel tarafından 1930 yılında keşfedilmiştir. Gezegenin sembolü olan büyük P harfinin altına çizilen çizgi ile Astronomun isim ve soy isminin baş harfleri sembolleştirilerek onurlandırılmıştır.

Gezegenin keşfi oldukça yenidir. Etkileri tam olarak bilinmemekle birlikte görünmez bir güç oluşturup yavaş ilerleyerek yok eden özelliğe sahip olması ile bir virüse benzetilerek kabul görmüştür. Plüton astrolojide bilinçaltının yönetici sembolüdür. Kişinin doğum haritasındaki yeri, kişinin bilinçaltındaki güçlerini nasıl kontrol ettiği ve nasıl dışa vurduğu ile ilişkilidir. Ve kişinin yeni koşullarda nasıl bir tutum sergilediğini gösterir. Plüton, vücutta üretim sistemi, idrar yolları, mesaneyi temsil eder.

Plüton, Akrep burcunun temsilcisi olarak kabul edilmiştir. Bilinen özellikleri; yok etme, yeniden yapılandırma, mükemmelleştirme, insafsızlık, kararlılıktır. Yükseldiği burç, Akrep burcu, zararlı etkilerini gösterdiği burç Boğa burcudur. Şifresi; bertaraf etmektir. Güçleri; şuursuzluk, zoraki değişiklikler, yeraltı, volkanlar yeraltı suları ve depremlerdir. Pozitif özelikleri: Büyük ticari işler, finansal emniyet ve analizcilik. Negatif özellikler: Kriminal konular, sinsilik, insafsızlık, sadizm ve vahşet.

Kova burcu ise kitlelerle ilişkili bir burçtur. Sosyal amaçlar, partiler ve en önemlisi ekip çalışmalarını temsil eder. Plüton gibi derinden ve yavaş ilerleyerek dokunduğu her şeyi dönüştüren gezegenin, kitleleri yöneten Kova burcunda transit yapması Dünyanın yeni bir çağa geçişine işaret ediyor.
Heyecan veren bu geçiş, öncelikli olarak elektrikle ilişkili devrimsel icatların olacağını ön görüyor. İletişim aletleri ve Telekomünikasyonla ilgili olarak büyük aşama yaptıracak olan Plüton Kova burcu transiti, uzay çalışmalarında önemli yeni buluşların olacağını şimdiden haber veriyor. Geleceğin projelerini belirleyen transit, dev şirketlerin ticari yatırımlarını büyüterek elektronikle ve robotlarla ilişkili kullanıma yöneleceğini ve markalaşacağına işaret ediyor. Kitleleri yöneten katı kuralların; insan haklarına uygun şekilde düzenleneceğine de vurgu yapıyor.

Plüton’un Kova burcuna geçmesi ile güçlü ve yeni aydınlanma çağı başlıyor. İnsanlığın hasat dönemi de denilecek olan transit 2030 yılına kadar öncelikli olarak; ulaşım, iletişim ve kullanabilir küçük elektronik aparatlarda farklı formasyona geçileceğini ön görüyor. 2030-2036 arası evrensel insan hakları değişim sürecine geçiyor. Eşitlik kavramının öne çıkacağı süreçte ırkçılık ve ulus kavramlarında devrimsel kurallar kabul görüyor. Anlaşılan odur ki, Dünya; yeni insanının temellerini atıyor.

2044 yılına kadar devam edecek olan Plüton Kova burcu transiti, evrensel yeni düzenin temellerini dolaylı, yavaş ve baskılı bir şekilde oluşturuyor. Bu süre içinde gelişmeler her birimizi psikolojik olarak etkileyecek. Plüton Oğlak burcundan geçerken bizlere; çekilmez baskılı disiplin, katı tavır, keskin ve kati inançların hoşgörüyü yok ettiği bir devir yaşattı. Şimdi gelen şartlar, insan haklarına karşı daha duyarlı ve saygılı olunacağını vaat ediyor.

Değerli Astroloji takipçileri; yine kadersel değişim sürecine girdik. Çocuklarımızın geleceğini ve nesilleri ilgilendiren gelişmeler, Dünyanın psikolojik evrimini kontrol edecek ve insanlığın yeni psikolojik şartlara geçeceğini ön görüyor. Bu dönemde sahip çıkmamız gereken olgular; aile, saygı, paylaşım, sevgi ve manevi değerlerimiz. Plüton Kova burcu geçişi Dünya insanına Hayırla gelsin.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR