Recep Ergenç

Recep Ergenç

Zigana’da ölüm

 

Trabzon"da son derece acılı bir haftayı geride bıraktık.

 

Güzel şehrimin Onbir güzel insanını Zigana Dağındaki ÇIĞ felaketi aramızdan ayırdı.

 

Yalnız Trabzonlular değil, Türkiye de hissetti bu acıyı yüreğinde.

 

Kimi ile sadece merhabamız, kimi ile bir bardak çay içip, iki lafın belini kırmışlığımız vardır. Bu Onbir nitelikli, doğa ve spor dostu Trabzonlu için Allah"tan rahmet, ailelerine ve Ulusumuza başsağlığı dilerim.

 

Trabzon"da iki dernek TEDAK ve FOTO FORUM kardeş iki STK"dır.

 

FOTO FORUM üyeleri olarak, TEDAK yönetim kuruluna, kalabalık bir üye topluluğu ile taziye ziyaretinde bulunduk. Bu taziye ziyaretinde şu hususların altı çizildi;

 

En risksiz yaşam evde oturmaktır; onda da doğal afetlere uğrama riski vardır. Ya da ayağınızın halıya takılması ile tepe üstü çakılmanız; kafanızın betona çarpması sonucu beyninizin hasar görmesi olabilir.

 

TEDAK Yönetimi yaşadığı bu travmayı en erken zamanda atlatarak etkinliklerine devam etmelidir önerisi, buruk bir etki bıraksa da; yitirdiklerimiz de böyle olmasını isterlerdi, kanısı herkes tarafından paylaşıldı.

 

Doktor üyemiz Özer Bey ;

- Risksiz yaşam, riskiz spor yoktur.  En risksiz yaşam evde oturmaktır; onda da doğal afetlere uğrama riski vardır.  Olay, medyada çoğu kere ele alınışı ile acımızı büyütmüştür. Olay mahalli hakkında bilgi eksikliği ve guruptakilerin bu sporla ilgili bilgi düzeyleri yok sayılarak yapılan yayınlar içimizi acıttı, değerlendirmesini yaptı. Dedi ki; Evet tedbir koşuldur, ama tedbir takdirin önüne geçemiyor.

 

Kaybettiklerimiz için pazar günü Gümüşhane ve Trabzon Valiliği ile TEDAK Üyeleri Zigana"da, bir anma etkinliği gerçekleştirdiler. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise bir anıt yapılması için söz verdi.

 

Trabzon doğasının dört güzel mevsimi; sporcuları, doğa dostlarını kendine çağırmayı sürdürecek.

 

 Kamu- STK işbirliğinin en üst noktada olduğu Trabzon"da; KAMU ve STK"ların işbirliği içinde aşağıdaki adımları atabilmeliyiz;

 

BİR: Trabzon"un yürüyüş rotalarını tek tek haritalamalıyız,

 

İKİ: Bu rotaları uluslararası işaret dili ile işaretlemeliyiz,

 

ÜÇ: Zorluk derecelerinin uluslararası standartlarda belirlenmesi ve haritalara işaretlenmesini gerçekleştirmeliyiz.

 

DÖRT: Yıl on iki ay bu yollarda güvenlik ve danışma merkezlerinin işletilmesi için gereken adımları birlikte planlamalı ve atmalıyız.

 

 

Trabzon"da Bu konuda yapılabilecek çalışmalar için TEDAK"a her desteği vereceğiz, ayağa kalkmalıyız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR