Tanju Akıncıoğlu

Tanju Akıncıoğlu

Yattara Şov!

İbrahima Yattara, Trabzonspor"dan Al Sadd"a transfer olan futbol cambazı.

İbrahima Yattara, 2003-2004 sezonunda benimde içinde bulunduğum yönetim kurulunun Başkanı Özkan Sümer"in, zor ekonomik koşulları içerisinde Trabzonspor"a kazandırdığı Gineli futbolcu.

Trabzonspor"a  geldikten sonra, Allah vergisi Yetenekleri, sahada yaptığı birbirinden güzel şovlarla, taraftarların gönlüne taht kuran, son dönemler hariç olmak üzere Trabzonspor"u çalıştıran tüm teknik direktörler tarafından 90 dakika boyunca oynatılmayıp, belli bir periyot içerisinde görev verilen futbol cambazı.

2003-2004 sezonunda Trabzonspor"a transfer olan Yattara, 2004-2005 sezonunun 7.haftasında Fenerbahçe ile beraber paylaşılan lig liderliğini yaşadı. Taraftarının tek hedefi şampiyonluk olan bir takımda, futbol cambazının gücü takımını ligde 5 sezonda bundan daha büyük bir başarıya ulaştırmaya yetmedi.

Futbol bir takım oyunudur, estetik hareketler ve saha içerisindeki şovlar taraftarın gözüne hoş gelse de hedeflere ulaşmaya yetmeyebilir. Bunu 5 sezonda yaşadık ve gördük.

2008-2009 sezonunun 5"inci haftasında Trabzonspor lider, yani 5 sezon sonra gelen bir liderlik. Oynanan 5 karşılaşmanın 3"ünde Yattara"nın oynamadığı dönemde gelen bir liderlik. Birkaç futbolcunun şahsi yetenekleri çerçevesinde değil takım oyunu ruhu içerisinde gelen bir liderlik.

Uzun yıllardan sonra yakalanan bu değişim, takım olma ruhu, birlik beraberlik, dayanışma içerisinde Yattara"nın da olmasını kim istemez. Yattara haricinde herkes ister de bir tek Yattara istemez. Çünkü onun işi Şov o bunu seviyor, o bunu istiyor. Bırakın sahayı saha dışındaki anlayışı da bu. Trabzonspor"dan ayrılışından sonra yaptığı açıklamalarda da bunu rahatlıkla görmek mümkün.

Yattara"nın açıklamasında söylediklerini bazı önemli başlıklar olarak çıkardım.

  • Beni Trabzonspor gönderdi,
  • Para için gitmiyorum,
  • Katar takımı 2 milyon Euro veriyor. 28 yaşıma geldim. Bu zamandan sonra maddiyat benim geleceğim ve ailem için önemli,
  • Bu transfer benim için çok önemli,
  • Ben burada kalmak isterdim ama ailemi de düşünmem lazım,
  • Çocuklarım orada Fransız okuluna gidecekler ama Trabzon'da bunu sağlayamadılar.

Ben bu açıklamalarda sahada ayakları ile seyirciye oynayan Yattara"nın, saha dışında şovuna ağzı ile devam ettiğini gördüm. Tabii bu benim görüşüm siz nasıl değerlendirirsiniz orasını bilmem.

Harlem Globetrotters, Amerika"nın ünlü Basketbol şov takımı.

Harlem Globetrotters takımı kuruluşundan kısa bir süre sonra basketbol sporu yerine daha çok eğlence ve komediye dönüşen maçlar çıkarmaya başladı.. Havada uçan adamlar... Topu neredeyse her yeriyle dirpling yapan oyuncular... Göze hoş gelen maç içindeki olağanüstü paslar... ve estetik ötesi atılan akıl almaz şutlar...

Ve işte Basketbol cambazlarını bünyesinde bulunan bu takımın, bir zamanlar  Dünya"nın en önemli basketbol ligi olan NBA"da oynadığını fakat laubali davranışları yüzünden NBA yönetimi tarafından ligden atıldığını biliyor muydunuz?

İbrahima Yattara Trabzonspor"dan ayrıldı, Trabzonspor"dan ayrılan ne ilk ne son futbolcu. Trabzonspor"dan kimler geldi kimler geçti, Yattara"da sadece onlardan birisi.

Yattara bu defter artık kapandı, bizim hedeflerimiz var, özlemlerimiz var, bu hedeflere ulaşmak için yolumuza devam etmeliyiz. Sen kolay olanı seçtin ve futbolda hiçbir geleceği olmayan, emeklilerin takımı katar"ı tercih ettin. Orada şovuna devam.  Yaptığın açıklamada "Ben her zaman Trabzon için göreve hazırım. Belki futbolu burada bırakacağım. Umarım futbolu Trabzon'da bırakırım” diyorsun. Neden olmasın. Belki Trabzonspor yarışmacı takımının yanında tıpkı Harlem Globetrotters gibi bir şov takımı da kurar.

Trabzonspor"a yaptığın hizmetler için teşekkürler. Biz hakkımızı helal ettik.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR