Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Uzungöl’de cinayet var!

Turizmde iki yüzlü olmayı nasıl başarıyoruz anlamış değilim

Bir taratan “tek çare turizm diyeceğiz”  diğer taraftan “turizme darbe vurmak” için elimizden geleni ardına koymayacağız

Bu ne yaman çelişkidir çok anlamış değilim

Yazılmakla anlatılacak gibi değil, gidip görmek gerek. Dünyanın en güzel turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl resmen katlediliyor..

Önüne gelenin rant kapısı olarak görmeye başladığı, her tarafın betonlaşmaya esir düştüğü Uzungöl'de, güler misin ağlar mısın durumu var. Daha ötesi kimsenin çok da umurunda değil.

Hafta sonu gün boyu gezip tesis sahiplerini, yöre halkını ve turistleri tek -tek dinlemeye yaşanan vahametin fotoğrafını çekmeye çalıştım..

uzungol-1.jpg
Anlatılanlar yenilir yutulur değil..
 

Felaket tellallığı yapmak niyetinde değilim ama acı bir gerçeği gözler önüne sermek istedim..
Uzungöl "uzunlamasına katlediliyor"

Böylesine bir çarpık yapılaşma ve düzensizlik görülmüş değil. Altın yumurtlayan tavuğu kesmek için sanki yarış içindeyiz..


Elimizdeki en büyük hazine olan Uzungöl'ün kıymetini bilemiyoruz, kirletiyoruz, beton binalara teslim ediyoruz. Ortalık eline inşaat malzemesi alıp deli dana gibi sağa sola saldıranlarla dolu. Nerede boş bir yer bulsak da inşaatı diksek.. Ama nasıl dikersek dikelim. Otoparkı varsın olmasın, çocuk alanları varsın olmasın, doğal güzelliklerin içine edilsin, şehircilik kuralları alt üst olsun.

uzungol-2.jpg

Mantık aynen bu..
Sinirimden ne yazacağımı şaşırmış durumdayım. Bu kadar kör bir bakış açısı, bu kadar kontrolsüz bir yapılaşma, böylesine çirkinlik olacak şey değil ya..
 

Ya bu kadar yapıların,işletmelerin tuvaletleri nereye akıyor sanıyorsunuz?

Çöpleri nasıl imha ediliyor biliyor musunuz?

Ya abartıyorsun diyenleri Uzungöl'e davet ediyorum..


10 seneki hali ile şimdiki halini herkes gelsin bir görsün.. Uzungöl artık fotoğraflarda güzel, Uzungöl artık tablolarda güzel.. Oysa Uzungöl şimdilerde üvey evlat kalmış.. Ne denetleyeni var, ne bu gidişata dur diyeni.. Arapçayı öğrenen, beton binayı diken, yanına iki de bisiklet turu katan, az ötede üç beş kolleksiyon sergisi açan, köfte-balığı da meze yapan kendini Uzungöl'ün sahibi ilan etmiş..

Oh ne güzel ya..!

Kolay gelsin ne diyeyim Uzungöl'ü uzunlanmasına katletmeye devam edin siz 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR