Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Trabzon’da sandığa gizlenen detaylar

İktidarın Ortahisar ve Büyükliman çıkmazı…. AK Parti ülke geneline bakıldığında Trabzon’da oy oranı düşsede tam anlamıyla kaybetmiş sayılmaz. 

4 vekilini korudu ama bazı detaylar dikkatimi çekti.

AK Parti bu 4 vekilini kentin doğusundan aldığı oylarla koruyabildi.

Halbuki Büyükliman tarafından 2 vekil adayı listesine yerleştirmişti. 

İddiası da 6-0’dı.

Biri 2. sıra diğeri ise 6. sıradaydı. 

2’si de istenilen oy oranını alamadı. 

MHP Büyükliman’da AK Parti’yi dağıttı ve büyük bir destek aldı. 

Bunun nedenini AK Parti kendi içinde sorgular diye düşünüyorum.

Vekil adayları listesinde mi yada sıralamasında mı sorun vardı…

Veya isimlerde mi?

İşte bu önümüzdeki günlerde çok konuşulacak tartışılacak konulardan bir tanesi..

Ayrıca AK Parti Ortahisar’da umduğunu alamadı. 

Burada AK Parti’nin oy oranı 2011’de yüzde 50-51 bandındayken şimdi yüzde 48’lere geriledi.

Makası açan faktörlerden biri oldu.

Nedenlerini kendi içinde sorgulamaya şimdiden başladılar.

 

MHP ve CHP’nin Yomra kapışması… Diğer bir tartışılacak konu ise Yomra bölgesinden seçime giren liste başları. CHP’de Haluk Pekşen, MHP’de ise Koray Aydın.

İkisinden hangisi başarılı oldu denirse CHP burada oyunu 700 civarında artırdı. Yani Haluk Pekşen Koray Aydın’a göre başarılı diyebiliriz. Tabiki Trabzon genelinde bu durum ilginç bir şekilde tam tersi olarak ortaya çıkıyor. 

Yavuz Aydın ve Örs kaybetmedi kazandı… Trabzon'da MHP açısından Yavuz Aydın ve Hüseyin Örs kaybetse de kazanmış oldu. Meclise gidemediler ama MHP’nin oyunu hem kendi bölgelerinde hemde diğer bölgelerde artırmayı başardılar. Biri önümüzdeki dönemin birinci sıra vekil adayı diğeri ise Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını tam anlamıyla garantilemiş oldular.

MHP’de bu noktada listesini tartışmaya başladı.

İlk listeler açıklandığında, “Koray bey Ankara yada İstanbul’dan aday gösterilse Trabzon’u Yavuz Aydın ve Hüseyin Örs’e bıraksa AK Parti’yi ciddi şekilde sallardı..”

Ama diğer partilerin stratejisiyle hareket etti; 

“Herkes kendi bölgesinden listeye girecek!”

Araklı’da kan kaybetti… Araklı’da Saadet Partililer ciddi anlamda şaşkınlık yaşadı. Demekki ülke genelinde yaşadıkları kayıp Trabzon’da kendi kalesini bile vurdu.

Yavuz Karan ne yapacak? CHP’de Akçaabat istediğini alamadı. CHP’nin eski İl Başkanı Akçaabatlı Yavuz Karan listede olmasına rağmen. 2 bin civarında ciddi bir oy kaybı yaşayan CHP kulislerinde Yavuz Karan ciddi anlamda sorgulanacak gibi görülüyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR