Recep Ergenç

Recep Ergenç

Trabzon kadın istihdam ve yaşam merkezi mayısta açılıyor

Ben de dün açılışı beklemeden kendisini ziyaretine gittim. Esengül Hanım ile önce sohbet ettik, sonra da merkezi gezdik. İyi ağırlandık ve uğurlandık.

Aşağıda Esengül Kibar ile sohbetimi okuyacaksınız.

RE: Kadın yaşam ve istihdam merkezinde öncelikleriniz neler olacak? 

EK: Önce stratejik planımızı hazırlama ve marka ya da markalarımızı yaratma gayretimiz olacak ve kadın STK’ları ile birlikte nasıl yol alacağımızı da belirleyeceğiz. Üniversitelerimiz ve mesleki eğitim kurumlarımız ile eğitimler için işbirliklerimiz olacak.

Trabzon kadın istihdam ve yaşam merkezi mayısta açılıyor
 
RE: Merkezde nasıl bir yapılanmanız olacak?

EK: İki müdür yardımcımız olacak. Diğer büro çalışanlarımız ile dersliklerimiz, yaşam alanlarımız için öğretmen ve akademisyenler ile başlayacağız. Daha şimdiden kadın kooperatifler ve kadın STK’ları ile var olan diyaloğu geliştiriyoruz. Kurslarımız, sportif aktivite alanlarımızı da faal hale getireceğiz.

RE: Sportif ve sosyal yaşam alanlarımız?

EK: Bir fitness salonumuz, yüzme havuzumuz, saunamız, buhar odamız, kafeteryamız ve çocuklu ailelerin çocuklarını bırakabilecekleri çocuk aktivite alanımız var. İlgili dallarda kadın hocalarımız ile birlikte çalışacağız.

Stratejik plan önemli

Esengül Kibar’ın tesisi gösterme önerisini memnuniyetle kabul ettim. Dersliklerden başladık. İlk rastladığımız sınıf İngilizce sınıfı oldu. Projeksiyonlu donanımlı güzel bir sınıf gördüm. Sonra fitness, soyunma giyinme odaları, buhar odası, sauna, hocalar için özel odalar, yarı olimpik yüzme havuzu, sanat galerisi, çok amaçlı konferans salonu, kurslar için sınıflar vb. bir çok alanı gördüm.
 
Ve müdür olarak tercihin Esengül Hanımdan yana yapılmasını anlamlı buldum. Lakin bir endişemi belirtmeden edemezdim;

RE: Dilerim belirleyeceğiniz iş tanımlarınıza uygun insanları bulur ve işe alabilirsiniz.

EK: Çok sayıda iş başvurusu alıyorum, görüşmeleri bire bir kendim yapıyorum. 

Esengül Hanım aceleci davranıp “kervan yolda düzülür” demiyor, “önce stratejik plan” diyor, bunu da çok anlamlı bulduğumu belirtmeliyim.

Her kademede eğitim almış tüm kadınlarımız için yapılan bu tesis, Trabzon ve bölge için de büyük kazanım olacak, şimdiden hayırlı olsun, faaliyetleri hem Trabzon hem de ülkemiz için örnek olsun.

Not: Değerli okurlar, bir süredir sağlık sebepleri kaynaklı yazı yazamadım. Yeniden başlıyoruz. 
 

Trabzon kadın istihdam ve yaşam merkezi mayısta açılıyor

Trabzon kadın istihdam ve yaşam merkezi mayısta açılıyor

Trabzon kadın istihdam ve yaşam merkezi mayısta açılıyor

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.