Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

SÜLEYMAN SOYLU İLE BİR PAZAR KAHVALTISI

Bakan Süleyman Soylu’nun kahvaltısından bir kaç not...
 
* Karşısında 'emme basma tulumba' gibi her dediğine kafa sallayanları gördüm; üzüldüm.
 
* Selfie çekilenden görçek yapana; özçekime geçişte gülümseyene kadar herkes mevcuttu... 
 
* Bilimsel verilerle konuşmak yerine, ‘Projeleri engelliyorlar’ deme kolaylığı sergilemesi sık sık kulaklarımı aşındırdı.
 
* Daha düne kadar ‘Akyazı Trabzonspor Stadyum Projesi’nin 'şuyu eksik’ ‘Şu hatalar var’ diye yazanların, karşısında, ‘Evet evet sayın bakanım haklısınız, engelliyorlar siz dinlemeyin onları’ diyenlere şahit olup,  içimden ’vah Trabzon’um vah’ dedim. 
 
* Cümlelerinde popülist siyasi şovenizmin her türlüsünün aktığını hissettim. 
 
* Akyazı Trabzonspor Stadyumu, Şehir Hastanesi gibi kentin önemli projelerinden bahsederken, ‘Bu böyle olacak bitti’ keskinliği ve kıvraklığıyla tavır koyduğu hemen hemen her söyleminde; ‘Bende eski siyasetçileri aratmam’ dedirtmesine ‘eyvallah’ çektim sustum. 
 
* Daha düne kadar ‘selam bile vermeyeyim, Ak Partililer görür adım çıkar’
diyenlerin bugün, ‘Bildiğinizi okuyun. Bunlar hep böyle zaten’ gibi şımarıkça tavır sergileyenlerin gazına geldiğine emin oldum.
 
* Trabzon gerçekliğinden git gide uzaklaştığına kanaat getirdim.
 
* ‘Ben 2 seçimde milletimle bu projeleri konuştum. Anlattım. Yüzde 70’i destekliyor zaten. Başkasına gerek yok’ tarzıyla karşılaştım.
 
ŞU ENGELLEME MEVZUSUNA
BİR KAÇ HATIRLATMA
 
* Eğer Akyazı Trabzonspor Stadyum Projesi’nde bir engelleme yapıldı deniyorsa; ilk durduran eski bakan eski Ak Parti Milletvekili sayın Faruk Özak’tır. Şahidi de sayın Faruk Kanca’dır. Çünkü projeyi beğenmemiştir, yenisinin yapılmasını istemiştir. 
 
* İkincisi zaten stadyum projesi Mainz Kulübü’nün çöpe attığı projedir. Proje tadilatı nedeniyle sıklıkla zaman kaybı yaşanmıştır.
 
*  Üçüncüsü projede var olup da bugüne zerresi görülmeyen en büyük ana hatları ‘sırf bir an önce tamamlansın toplum baskısından da kurtulmuş oluruz’ denerek yontulmuştur. Mesela normalde yarım ada şeklinde düşünülen ve dağın getirdiği suyun denizle buluşturması düşünülen noktasında yelkenli sporu yapılacak denilmesine rağmen, projede yer almasına rağmen kaldırılmıştır.
 
* Dördüncüsü hala engelleme yapıldığı düşünülüyorsa, engelleme yapanlar yada ‘şuralarda hatalar’ var diyenlerin tamamı Ak Parti iktidarının destekleriyle sivil toplum örgütlerinin başına geçmiş isimlerdir ki bazıları zaten Ak Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı da yapmıştır. 
 
* Beşincisi Akyazı Trabzonspor Stadyum projesi çarçabuk bitirilerek Trabzonspor Kulübü’nün borç batağındaki durumunu kurtarmak istenmektedir. Fakat Akyazı Trabzonspor stadyumu, EYOF’ta bir çırpıda yapılan ve şu anda 3 yılda bir tadilata giren spor kompleksleri haline dönüşecektir.
 
* Altıncısı bu projeyi engelleyende, geciktiren de, yanlış yapan da, ordan burdan kepçe getirten de, kepçelerle zart zurt edende Ak Parti’nin taa kendisidir! Başka bir yerde zurna deliği aranmasın.
 
BİR ‘İSTEMEZÜKÇÜ’ SORUSU 
 
Kaşüstü’ne üst geçit projesinin hatırladınız mı sayın Bakanım!
Buraya Reşadiye kavşağı gibi bir üst geçit yapmaya kalktılar.
Dediniz ki; ‘hoopp’
Karayolları ve belediyenin bu hamlesini anında durdurdunuz.
‘Hemen yapılmalı’ diyenleri elinizin tersiyle kenara ittiniz.
Biri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu idi.
Talimatınız da şu oldu; ’STKlar proje hazırlasın, onların dediğini göz ardı etmeyin!”
Anında durdu.
Şu anda en az 7-8 ay beklenecek.
Dal-Çık proje hazırlanıyor, değerlendirilecek
Hal böyle iken; 
Şimdi çıkıp size biri, ‘istemezükçü bakan’ dese; yanlış mı olur?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR