Recep Ergenç

Recep Ergenç

Şampiyonlar liginde oynamalıyız

Trabzon’un son günlerdeki en önemli tartışma konusu “lojistik merkezinin” Başbakan’ın talimatıyla Rize’ye kaydırılmış olmasıdır.

Bu hayırlı bir iştir.

Kim diyor: Muhammet Serhat. 

Niye diyor?

Karma lojistik merkezler UEFA ligidir;

Oysa sektörel  (uzmanlaşmış lojistik merkezler) şampiyonlar ligidir.

Oooo

Trabzonspor hangi ligde oynasın?

Şampiyonlar liginde;

O zaman üzülmemek lazım.

Ne yani…

Sesi medya aracılığıyla toplumda duyulan kanaat önderleri konuyu UEFA ligi değil, şampiyonlar liginde oynayacak şekilde seslendirmelidirler.

Nasıl?

Lojistiğin şampiyonlar ligini dile getirememek ya bilgi yetersizliği ya da ezberlenmiş sözlerin dar, kısır çerçevesi dışına çıkamamaktır.

Başbakan’a teşekkür edip:

Takdir yetkiniz saygı ile karşılıyoruz. Biz “ uzmanlaşmış lojistik merkez istiyoruz” şeklinde ifade şiddetle savunulmaya başlanmalıdır.

Uzmanlaşmış lojistik merkez olarak;

Dünyada gelişmekte olan endüstriyel üretimle beraber ham madde ve mamul madde taşımacılığı da her geçen gün artış gösteriyor ve önem taşıyor. Bu hammadde mamül taşımalarının en önemli ürünlerinden bir tanesi tehlikeli maddelerin taşınması depolanması ve dağıtılmasıdır.

Kentlerde ve endüstri alanlarında ortaya çıkan atıkların yeniden değerlendirilmesi, imha edilmesi veya depolanmak üzere taşınmaları da tehlikeli maddelerin taşınmasına yönelik bir yatırımın Trabzon için daha stratejiktir;

Desteklerinizi bekliyoruz, denilmelidir.

Örnek olarak da, Singapour Jurong adası ya da Amerika'daki Houston güzel birer örnek olarak ortaya konulmalıdır.

Uzman gözü ne diyor?

Lojistik sektörünü, dünyada gelişen trendlerini uzman gözü ile izleyemeyen Trabzonlu STK temsilcileri, Trabzon’un bu büyük hayalini, yeni hamle ile geliştiremediler, Başbakan’ın yanlış tercih yaptığını, eninde sonunda fark ederek, doğruyu göreceğini ummakta olduklarını her platformda seslendiriyorlar. Başbakanın bu karardan geri döneceğine dair inançlarını ifade ediyorlar.

Lojistikde uzman görüşü:

Dünyada, “tıp”da uzmanlaşma neyse, lojistik merkezlerinde de giderek uzmanlaşma yaşandığı gözleniyor.  Trabzon da bu trendi izlemeli ve uzmanlaşmış lojistik merkez talebimizi şekillendirmeli ve seslendirmeleyiz.

Futbolda olduğu gibi lojistik sektöründe de  şampiyonlar liginde olmayı istemeliyiz.

Bırakın Rize UEFA liginde oynasın

Trabzon için tren yolu Atatürk’ün, lojistik merkez ise benim ve pek çok Trabzonlunun hayalidir. Sektördeki gelişmeler göz ardı edilmemelidir.

Sahil yolu yapılırken projeye “tren yolunun” dahil edilmesi için yazıldı çizildi, çok seslendirildi; olmadı.

İç hatlara Erzincan üzerinden bağlanması kabul gördü, bu defa da sahile nereden ineceği büyük tartışmaları doğurdu.

LODER ve KTÜ

Lojistikçiler Derneği ile KTÜ 2014 mayıs ayında, Trabzon’da “Tedarik ve Lojistik Paneli” yapacaklar.

Trabzon olarak, Tedarik ve Lojistik paneline iyi hazırlanır ve panel sonuç bildirisinde “Şampiyonlar ligi” talebini (sektörel  lojistik merkezini) güçlü argümanlarla koyulabilirsek,  yüksek sesle ve şiddetle ortaya koyabilirsek bu sese gerekli yankı mutlaka gelecektir.

Şampiyonlar liginde oynayarak kaybettiğimizden çok daha fazlasını kazanacağımız kesindir.

Bu yapıldığında Başbakan’ın da doğru karar vermesine yardımcı olunacaktır.

Zaman “Küresel düşünüp yerel davranma zamanıdır “.

Yerel aktörler, kanaat önderleri artık bu gerçeği görmelidirler.

Bu haftalık da budur.

Saygılarımla.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR