Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Neden KGK?

Kuruluşu ile gazetecilik meslek örgütlenmesine yeni bir soluk ve heyecan getiren Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) bir yaşını doldurdu.

KGK 1 yaşında.

14 Ekim 2019 tarih ve 1660 sayılı Cumhurbaşkanlığı onayı ile kurulan Küresel Gazeteciler Konseyi kuruluş ve teşkilatlanma sürecini büyük ölücüde tamamlayarak kısa sürede başarılı çalışmalara imza attı.

Ülkemizde 79 ilde misyonuna uygun olarak 34 ülkede de temsilcisi bulunan KGK yerel ve dış medyayı bünyesinde barındıran ilk ve tek basın örgütlenmesi olarak ta tarihe geçti.

Doğrusu bu kadar kısa zamanda üstelik te dünyayı esir alan pandemi sürecine rağmen ortaya konan başarıyı alkışlamak ve tebrik etmek gerek.

KGK ailesinin bir ferdi olmaktan doğrusu çok mutluyum.

Neden KGK?

Hem Trabzon İl Temsilciliği hem de Denetleme Kurulu Başkanlık görevini şahsıma veren KGK Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

Değerli başkanımız bütün illerdeki temsilcilerimize çok yakın ilgi ve alaka göstermiş özverili ve samimi gayreti ile hepimizin takdirini kazanmıştır.

Zaten ne iş yaparsanız yapın hangi meslek örgütünde görev alırsanız alın ortada eğer samimiyet-dürüstlük ve biz anlayışı yoksa asla huzurlu olamazsınız.

Egoların tavan yaptığı, bencil ve ilkesiz bir ortamda ne sevgi vardır ne de saygı zaten.

KGK ailesinin her ferdi buna çok dikkat ediyor.

Aramızda güzel bir gönül bağı oluştu.

İnşallah pandemi sonrası en yakın zamanda yine illerde ve yurt dışında toplu buluşmalarımız gerçekleşecek ve sahada faaliyetlerimiz devam edecektir.

Ankara’dan sonra İstanbul’da da Genel Merkez binamıza kavuştuk.

KGK basın camiası içinde cemiyet-vakıf ve dernek gibi asla bir başka meslek kuruluşları ile rekabet içinde değildir olmayacaktır da.

Dayanışma-kaynaşma ve paylaşma hedefi ile yolumuzda yürüyeceğiz

Asla da ilkelerimizden taviz vermeyecek doğrunun ve hakkın yanında olacağız.

Bir çok sorun-sıkıntı ve problemle uğraşan basın camiasına çözüm odaklı bir soluk getirmenin basın emekçilerine destek olmanın peşindeyiz.

Vatanımızın en ücra noktasından en göbeğine görev yapan kalemine sahip çıkan gazetecilik namusunu koruyan her kim varsa bizim ailemizin bir ferdidir.

Eğer bir ülkede demokrasi ve insanca yaşam adına basın susarsa herkes susar.

Hiçbir şey yolunda gitmez.

Kalemler yazmalı mikrofonlar açık olmalı

Basın özgürlüğü ve evrensel gazetecilik ilkeleri KGK’nın en duyarlı olduğu konulardan birisidir.

KGK içinde bulunduğumuz çağda hiçbir sansür ve yasaklama çabasının sonuç vermeyeceği bilinci içindedir.

Ayrıca KGK “Özgür medya, ulusal kalkınmanın en etkili markasıdır” anlayışı içinde olup ulusal kalkınmanın gerçekleşmesinde bunun önem ve gereğinin farkındadır.

Bu amaç ve doğrultuda bir yılını dolduran bütün KGK ailesinin yeni yaşını kutlar daha nice yıllarda bir arada olmanın huzurunu ve mutluğunu yaşarız inşallah.

Türk basına hizmet ederken hayatını kaybetmiş kim varsa hepsine Allah’tan rahmet diliyor büyük fedakarlık ve özveri ile görevinin başında olan basın emekçilerine sağlıklı günler diliyorum

Neden KGK?

Neden KGK?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.