Erol Önsel

Erol Önsel

Kötü başlangıç

Trabzonspor Medicalpark müthiş bir sezonun ardından başladığı yeni sezona iyi bir giriş yapamadı. İkisi   Eurocup olmak üzere oynadığı 5 karşılaşmadan 1 galibiyet 4 yenilgiyle çıkması geçen sezon yakaladığı başarıları yinelemesini bekleyen taraftarların hayal kırıklığı yaşamasına sebep oldu.  Fakat Trabzonspor Medicalpark geçtiğimiz sezonda başarı çıtasını çok yukarılara çektiği için, bu sene herkesin biraz sabırla hareket etmesi gerekiyor. Çünkü hep söylediğimiz gibi Türkiye  basketbol ligi Avrupa’nın en kaliteli liglerinden bir tanesi ve bu başarıların sürekli hale gelebilmesi için çok ciddi bir kurumsallaşma ve kulüp altyapısı gerekiyor. O sebeple iyi sonucun her zaman başarının sürekliliği ile paralellik göstermediği görülmüş bir gerçektir. 
 
Bu sezona dönecek olursak Trabzonspor Medicalpark ligin transferini ilk bitiren ve birlikte çalışmaya bir çok takımdan önce başlayan bir kulüp. Örneğin Avrupa Şampiyonası nedeniyle Ergin Ataman  ve Ufuk Sarıca, bütün bir yaz boyunca takımlarının başında değilken Trabzonspor Medicalpark geçen sezon önemli başarılara ismini yazdıran koçu ile transferini bu takımlardan önce bitirmiş ve çalışmalara çok önceden başlamıştı. Dolayısıyla oyuncular arası uyum sorununun çok daha öncelerden aşılması gereken bir durumdu. Fakat seyrettiğimiz müsabakalara baktığımızda, gerek hücum gerekse savunma aksiyonlarında çok ciddi eksiklikler gözlemleniyor. Trabzonspor Medicalpark gibi bir takım hücum organizasyonlarında öylesine kötü top kayıpları yaşıyor ki, zaman zaman sanki birkaç gün evvel bir araya gelmiş oyuncuları seyrediyormuş gibi oluyoruz. Sadece Kulig’in 7 top kaybıyla oynaması bunun bir göstergesi. Dün oynanan Büyükçekmece karşılaşmasında hücumda benim hatırladığım 4-5 top dışarı atıldı. Savunmada da son derece savruk bir görüntü sergiliyoruz. Özelikle ilk yarıda rakip öylesine boş atışlar buldu ki kendileri bile şaşırdılar. Aynı zamanda her bire bir oyunda yenildik. Geçen seneden beri devam eden ve hala çözülemeyen 5 numara eksiğimizin nedenini anlamakta güçlük çekiyorum. Takımımız şu anda uzun oyuncusundan yoksun oynuyor. Sadece gerçek anlamda 5 numara diyebileceğimiz tek oyuncu Sertaç Şanlı, onu da sanırım bir sakatlığı var, onun için sahada göremiyoruz. Fakat bütün takımlar bu bölgeyi atletik ve geniş oyuncularla değerlendirirken biz bütün karşılaşmalarda o bölgede rakiplerimize eziliyoruz. 
 
Haftaya oynanacak Avrupa Kupası maçının ardından 3 gün sonra geçen sezonun şampiyonu Karşıyaka ile deplasmanda oynayacağız. Bu sene lige yeni çıkan Büyükçekmece’ye mağlup olduktan sonra geçen senenin şampiyonu Karşıyaka karşısında ne yapacağımızı herkes gibi ben de merakla bekliyorum.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR