Ocakbaşı

Ocakbaşı

İyi futbol, kötü sonuç

Trabzonspor- Kayserispor

Hami Mandıralı yönetiminde Trabzonspor iki maça çıktı.

İkisi de deplasman maçıydı.

Karabük ve Jüventus maçlarına baktığımız zaman, bordo mavililerin önceki maçlara oranla sahaya yayılışı, kadro tercihleri, oyun disiplini ve oyun sistemi açısından olumlu izlenimler edindik.

Her iki maçta da belki istenilen sonuçlar alınamadı ama, oynanan futbol sanırım herkesi önceki maçlara göre daha fazla tatmin etmiştir.

Karabük maçında yenen iki golde de daha önceki maçların kurtarıcısı Onur’un büyük hatası vardı. Bu da Hami hocanın şanssızlığı olsa gerek.

Ama Trabzonspor 2-1 geri düşmesine rağmen son dakikalara kadar maçı bırakmadı.

Jüventus karşısında Trabzonspor maçın büyük bölümünde çok iyi oynadı. Atak organizasyonları mükemmele yakındı. Son final paslar yerinde ve zamanında atılabilse sonuç belki farklı olurdu.

Trabzonspor, daha önce galip geldiği maçlarda bile rakiplerine genellikle mahkum oynamıştı.

Ama Jüventus maçında gördük ki, bırakın mahkum oynamayı, maçın büyük bölümünde rakibi sahasına mahkum etti.

Bordo mavililer, şanssız bir golle 1-0 geri düşmesine rağmen maç boyunca oyun disiplininden hiç kopmadı.

Özellikle ikinci yarıda gol pozisyonları da buldu. Hami hoca oyuncu değişikliklerini yerinde yaparak son dakikalara kadar oyundan kopmadı.

Son dakikadaki İkinci gol yenmemiş olsa, Avni Aker’de bir sürpriz olabilirdi. Ama bu sonuç eleme sürprizini ortadan kaldırdı gibi..

Bu maçla ilgili bir tek Romen Aleks’in ilk onbirde oynatılmasını yanlış buldum.

İki maçtaki gözlemimize göre sıradan bir futbolcu izlenimi verdi bize. Oyuna girmiyor. Aldığı topları genellikle geri oynuyor. Bence orta sahaya fazlalık ve gereksiz bir yabancı transferi..

Peki ne olduda Hami hoca ile takım iyi oynuyor.?

Birincisi, futbolcuların yeni teknik direktöre kendilerini göstermek için daha iyi oynama gayretidir ki, yeni teknik direktör değiştiren takımlarda olağan bir durumdur.

İkincisi ise, Hami hoca ideal bir onbirle oynuyor. Çakma solbekler, çakma stoperlerle çıkmıyor maça.. Herkesi yerli yerinde oynatıyor.

İki maçtaki gözlemimize göre de maç içerisinde oyuncu değişiklikleri de genellikle isabetli.

Bundan sonraki maçlarda ne olur?

Öncelikle şunu belirteyim ki, Trabzonspor’un kadro yapısı sonuç üretmeye göre değil. Rakip ceza sahasında çoğalamıyor. Rakip kaleye şut atamıyor.

Orta sahadaki oyuncular, çok yumuşak olduklarından rizikoya girmeden, sadece savunma görevi yapmaya çalışıyırlar ve onu da tam anlamıyla yaptıkları söylenemez.

Colman’ın, Adrian’ın, Özer’in daha fazla rakip ceza sahası içine girmeleri gerekir. Bol bol şut atmalılar. Bu görev sadece Olcan ile yetmez.

Hami hoca bunları başarırsa, Trabzonspor biraz daha iyi sonuçlar alabilir. Yoksa, çok daha “İyi futbol, kötü sonuç” başlığını atarız..

Kayseri maçı..

Trabzonspor Hami Mandıralı ile ilk kez sahasında oynayacak. Avni Aker’de son Akhisar maçı hariç, genellikle iyi sonuçlar alan bordo mavililer, Kayserispor karşısında favori. Aksi bir sonuç, Trabzonspor’u çok daha zorlu günlere götürür. (Tahmin:1)

 

Galatasaray- Beşiktaş (Tahmin:1)

Elazığspor- Fenerbahçe (Tahmin:2)

Bursaspor- Rizespor (Tahmin:1)

Kasımpaşa- Sivasspor (Tahmin:%55:1 %45:0)

Gençlerbirliği- Torku Konya (Tahmin:%60:1 %40:0)

Gaziantepspor- Akhisar Belediyesi (Tahmin:%55:1  %45:0)

Antalyaspor- Eskişehirspor(Tahmin:0)

Kayseri Erciyes- Karabükspor (Tahmin:%60:0 %40:1)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR