Recep Ergenç

Recep Ergenç

İpekyolu Üniversitesi

Trabzonlu işdamları, eski yeni bürokratlar ve siyasetçilerden oluşan 277 kişi  İpekyolu Vakfını kurduktan sonra, şimdi biz Trabzon için ne yapabiliriz? sorusunu sorup yanıt aramaya koyulmuşlar. Uzun tartışmalardan sonra,” bir üniversite kuralım” kararında uzlaşma sağlanmış.

 

İpekyolu Vakfı kuruluş işlemleri tamamladıktan sonra, Trabzon"da Karadeniz Teknik Üniversitesinden sonra kurulacak yeni üniversiteye “ İpekyolu Üniversitesi” adının verilmesinin kabul gördüğünü, Temel Akgün"den öğrendik.

 

İpekyolu Üniversitesinin kurulması hangi aşamada? Temel Bey? Biz Vakıf, dernek kurarız, sonra bunu birinin kucağına atar, yan gelir yatarız. Çok konuşur az iş yaparız…

 

Bundan sonrasını Temel Bey anlattı biz dinledik.

 

Vakıf senedinin onaylanmasının hemen ardından, Trabzon"da İpekyolu Üniversitemize hemen arazi arayışlarına başlandı, cümlesini tebessümle karşılayıp, arazi nerde, demeye kalmadan Temel Bey, O iş tamamlandı, diyor. Sırt sırta Akyazı ve Gürbulak Beldelerinin 261 dönümlük araziyi Üniversitenin kurulması için Vakfa tahsis ettiklerini öğreniyoruz.

 

İpekyolu Vakfının yönetim kurulu üyesi Temel Akgün, İpekyolu Üniversitesinin kapsamlı bir tanıtım katoloğunun sayfalarını heyecanla çevirdi.  İşaret parmağını bir sayfaya koyarak, beş mimarlık bürosunun katıldığı İpekyolu Üniversitesi mimari proje yarışmasında birincilik ödülü alan proje ve yaşanan süreci aynı heyecanla paylaştı.

 

İpekyolu Üniversitemizin arazisi hazır, mimari proje hazırdı.

 

 Eeee diye başladık söze. Ne zaman Kazmayı vuruyoruz? diye soruyoruz.

 

Sayın  Akgün Mayıs 2008 diyor ve ekliyor, İpekyolunu önce Trabzon"da yaşayan Trabzonlulara, sonra tüm Türkiye"de ve yurt dışında yaşayan Trabzonlulara tanıtmak için bir seri toplantının planlandığını ve yapılacağını anlatıyor.

 

Muhteşem bir yerleşke planı ile karşı karşıyayız.

 

İpekyolu Üniversitesinin toplam 110 bin metrekare inşaat alanı olacağı ve 11bin öğrenciye eğitim olanağı sunacağını, projeyi tüm Trabzonlulara tanıtmak için önümüzdeki günlerde tanıtım toplantıları yapılacağını öğreniyoruz.

 

Bu defa başarmaya odaklanmış, bunun için çalışan bir İpekyolu Vakfının, Trabzon"da İprekyolu Üniversitesini kurmak için kollarını sıvadığına tanıklık ediyoruz..

 

Az konuşup çok iş yapan bu gönüllüleri ayakta alkışlayalım ve destek olalım.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR