Diğer

Diğer

Eskilerle eskisi gibi!

Haftalar sonra zorunluluğun değiştirdiği kadroyla sahaya çıkan yeni Trabzonspor, sanki ilk kez birarada oynayan oyuncuların oluşturduğu takım gibiydi. Maçın ilk dakikasından son anına kadar bu gözlemimizi haklı çıkaracak çok fazla detay vardı. Oyunu kurmak ve o kurguyla oyunu götürmek kolay iş değil. Trabzonspor oyun kuramadı. Demek ki, bu zamana kadar takıma götüren kadroyla çok fazla oynamamak gerekiyor. Hüseyin-Umut-Yattara üçlüsü eğer sakat ve cezalı değillerse mutlaka sahaya çıkmalı. Çünkü bu takım bu sezon bu adamlarla oynamayı öğrenmiş. Öyle oynayacak.

Kazanan takımı bozulmaz felsefesi Trabzonspor için daha risksiz gibi görünüyor. Ersun hoca, Umut yoksa Isaac var, Yattara yoksa Alanzinho var diye düşünmemeli. Beşiktaş maçında da bu maçta ta yeni oyuncu denemeleri başarısız oldu.

Sahada iki çelişki vardı Trabzonspor adına. Colman-Alanzinho, Selçuk-Alanzinho gibi teknik orta sahanın sıfır üretkenlikle oynaması. Normalde böyle bir ortasaha ile forvetlerinizi rakip kaleciyle burun buruna getirmeniz gerekirken tam tersi bir durum yaşıyorsunuz. Üstelik bu kadar fazla teknik oyuncu hatalı pas vermede birbiriyle yarışıyorsa varın gerisini siz düşünün.

Tamam, Denizli Trabzonspor"a top yaptırmadı, ileride pres koydu. Oyun kuramayan Trabzonspor, sinirlendi, şuursuzca saldırmayı denedi. Denizli de Trabzonspor"un bu zafiyetlerini her iki yarıda bulduğu birer golle iyi değerlendirdi. Denizli"nin hocası Mesut Bakkal, Ersun Yanal"ı iyi tanıyor. Nasıl oynatmak istediğini de biliyor. Böyle maçlarda Trabzonspor tempo yaptı mı oyunu alır götürür. Mesut Bakkal bunun farkında. Denizlili oyuncular oyunu soğutarak, önce tempoyu düşürdü, sonra da çok rahat iki golle maçı lehlerine çevirdi.

Trabzonspor"un en iyi oynadığı maçlara bakarak konuşursak, Denizlispor maçında takımın direnci düşük, doğru pas yüzdesi en alt seviyedeydi. Buna rağmen pozisyon üretti ama o pozisyonları da forvetler değerlendiremedi. Denizli iki yakaladı, iki attı, Trabzonspor"un da topu topu üç pozisyonu var golü yok. Ersun hoca en iyi bildiği yoldan devam etmeli. Bu takım en az golü, en az pas hatasını, en çok pozisyonu hangi oyuncularla buluyorsa kadrosu o olmalı.

Ne varsa eskilerde var gibi görünüyor. Alanzinho ile Trabzonspor çok yol alamayabilir. Maçta oyundan çıkana kadar en fazla top kaybı onda, en fazla yere düşen oyuncu da o. Bazen bir transfer yapar takımın havası değişir, takım gücüne güç katar, zirve yaparsınız, bazen de bir oyuncu sizin bir yıl emek verdiğiniz yapıyı bozar. Siz de mahvolursunuz, kurduğunuz sistem de resetlenir. İkinci şık olmasın diliyoruz

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR