Erol Önsel

Erol Önsel

DEVAMLILIK

Ligde son 4 maçını kaybeden Trabzonspor Medicalpark, ligde son haftalarda playy-off hedefindeki rakiplerinin sürekli kazandığı bir dönemde sıralama açısından son derece krıtik bir karşılaşmaya çıktı.Bu hafta karşılaştığımız Galatasaray Liv Hospital gerek Euroleague’de aldığı kötü sonuçlar, gerek kulübün içinde bulunduğu ekonomik çalkantılar, gerekse bu çalkantılardan kaynaklı kadro zaafiyetiyle  tam anlamıyla Trabzonspor Medicalpark’ın ihtiyacı olan bir rakipti. Oyuna giren oyuncuların yüz şekillerinden bile ödemelerle ilgili sorunlar yorumlanabilir nitelikteydi. Sinan Güler gibi önemli bir oyuncunun sakatlığı da zaten dar olan kadro opsiyonunu ve oyun konsantrasyonunu rakibi  daha da zorlayıcı bir hale getirmişti. Sahaya Sinan Güler’i saymazsak 9 oyuncuyla çıkan Galatasaray Liv Hospital 19 yaşındaki Ege Arar ve 20 yaşındaki Göktürk Gökalp Ural’dan katkı sağlamaya çalıştıysa da Trabzonspor Medicalpark’ın son derece istekli ve dirençli oyununun karşısında hamle yapamadılar.

Karşılaşmanın her periyodunu önde kapatan Trabzonspor Medicalpark, özelikle rakibin konsantre eksikliğini gerek hücumda, gerekse savunmada son derece iyi kullandı. Galatasaray Liv Hospital  karşılaşmaya öylesine hazırlıksız gelmiş ki, Novica Velickovic gibi dış atış tehtidi olan bir oyuncuya 3 sayılık bölgeden yaptığı atışların neredeyse hiçbirine savunma yapmadığından Velickovic en rahat dış atış performansını buldu ve uzun oyuncu olmasına rağmen 6/7 gibi bir yüzdeyle 18 üç sayılık skora elde etti. Aynı rahatlığı  5 numara pozisyonunda oynayan Ivanov da elde ettiği için 2/2 lik bir 3 sayı yüzdesiyle oynadı.  De Bost ve Dwight Hardy’e de toplamda 38 sayının 21’ini 3 sayı olarak takımına kazandırdı. Stipanovic’in attığı 14 sayıyı da göz önünde bulundurursak  atılan 93 sayının 85’ini beş oyuncudan bulmuşuz. Galatasaray Liv Hospital dış atışları hiçbir şekilde savunamadığından o bölgeyi çok rahat kullandık.  Gerek penetrelerle,  gerekse dış atışlarla Galatasaray Liv Hospital  karşısında istediğimiz her şeyi gerçekleştirdik. Fakat buna rağmen karşımızda her zaman savunmada böylesi dirayetsiz bir takım bulamayacağımızı da belirtmek gerekiyor. Her karşılaşmada %60 lara ulaşan 3 sayı performansa  ulaşamazsınız. Zira bu kadar kötü bir Galatasaray Liv Hospital bile takımımıza karşı 30/24 lük bir rebound üstünlüğü ile oynadı.

Trabzonspor Medicalpark, bu hafta, kazanamadığı taktirde, ligde play-off ile olan ilişkisi tamamen ortadan kalkacağı bir maç oynadı. Türkiye Basketbol Ligi’nin kalitesinden dolayı her takımın her takımı yenebileceği bir durumla karşı karşıyayız. Böyle bir galibiyet bile takımımızın ligdeki konumuyla ilgili kesin bir kanı ortaya koyamıyor. Önümüzdeki hafta galibiyet sayısı takımımızla aynı olan İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşacağız. İBB son haftalarda ligin en iyi basketbol oynayan takımlarından bir tanesi. Kazandığımız taktirde ne kazanacağımız rakiplerin durumuna göre belirlenecek. Fakat kaybetmemiz halinde ligde son derece karanlık bir tabloyla karşı karşıya kalınacağı  bir karşılaşma. Umarım bu hafta sergilenen konsantrasyon ve isteği önümüzdeki haftaya da taşıyabiliriz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR