Recep Ergenç

Recep Ergenç

Cesur yürek 2

Cesaret, iş ve sosyal yaşamda vazgeçilmezdir. Nerdeyse her işin başıdır.
İş yaşamında risk almaktır; sosyal yaşamda özgüvendir.
Her ikisinin öğrenilmesinde çocukluk ve gençlik dönemleri önemlidir.Trabzon’da da okullar, yerel yöneticiler ve spor kulüpleri bunu bilsinler. Uygun fiziki ya da sosyal ortamların hazırlanmasında sorumluluklarının olduğunu unutmasınlar.
Cesur yürekleri yetiştirmek

Sedat Bozkurt, tanıma uygun bir rol modeldir. Motor ve doğa sporları ile ilgilidir. “Cesur Yürek” eğitimine katkı vermek için çaba harcamaktadır.

Ne mi yapmaktadır?

Sedat Bozkurt, Trabzon’da adına “BİLTEPE” verdiği bir öğrenci yurdu yatırımı yaptı. BİLTEPE’ nın bir çok özelliği var, ama beğendiğim bir özelliği var ki; bu kenti yönetme iddiasında olan yerel yöneticilerle, okurlarla ve eğitim yöneticileri ile paylaşmalıyım.
BİLTEPE “Türkiye’nin ilk iç mekanda en yüksek tırmanma duvarına” sahip
BİLTEPE’nın bu özelliğini Belediye Başkanlarımızdan Hasan Melek ve KTÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu- Spor Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Halit Suiçmez ile paylaşamak için

BİLTEPE’yi birlikte ziyaret ettik.
BİLTEPE’nin “tırmanma duvarı” Doğu Karadeniz Bölgesinin nerdeyse her ilinden bu sporla ilgilenenlerin akınına uğruyor. Sedat Bozkurt tırmanma duvarını ve elindeki tüm spor malzemesini hem de ücretsiz kullandırıyor.

Duvar hem ulusal hem de uluslararası yarışmalara hazırlanıyor.
Biz gittiğimizde KTÜ’den bir gurup öğrenci 16.5m yüksekliğinde ve 15m eninde, zorluk dereceleri farklı, özel tasarlanmış duvara tırmanma hazırlığı yapıyordu.
Halit Hoca hariç Hasan Bey ile birlikte ilk defa bir duvar tırmanışı izliyoruz
Hazırlık iki boyutlu: Birinci boyutu güvenlik malzemelerinin kuşanılması, ikinci boyut ise tırmanmada kullanılan pabuç vb malzemlerin giyimi.

Her tırmanan gurup iki kişiden oluşuyor. Biri tırmanırken diğeri güvenlik sorumluluğunu üstleniyor.
Sonunda altı katlı binanın tepesine, zoluk dereceleri farklı kulvarlardan tırmanarak çıkılıyor...
Tırmanma çok boyutlu yarar sağlıyor;
En başta cesaret, özgüven ve başarı için ekip çalışmasına uyum...

Duvar tırmanması Sporu için;
Esnek bir vücut, el ve ayak kaslarının koordinasyonu elzem . Ama yüksek düzeyde özgüvenli (cesur) gençlik yetiştirmede önemli bir spor dalı. Nerdeyse yaşamını spora (özellikle tenis sporuna) vermiş olan Halit Hoca’dan ve Hasan Melek’ten ilk övgü “iyi ki bizi getirdin” şeklinde bana oldu. Tırmanan gençlere övgü dolu sözlerden sonra sıra Sedat Bozkurt’a geldi. Her üçümüz de BİLTEPE yatırımının her boyutu için hem teşekkür, hem de Sedat’ı tebrik ettik.

Trabzon’da Zağnos veTabakhane vadileri de 
Bu iki vadinin en azından birinin “Eğitim, bilim, sanat, kültür ve spor vadisi” olarak planlanmasını çok istiyoruz. Bu uygulama için Belediyemize yol gösterecek, KTÜ Akademisyenlerinin hazırladığı “Kent Konseyinin” elinde hazır bilimsel bir kaç çalışma var.
Elimizde bu planlamalara kaynaklık yapacak; raporlar ve projeler de var.
Kent konseyi inisyatif almalıdır.

Trabzon’da mevcut ve tasarlanacak yeni tesislerde spor yapan, özgüveni yüksek (cesur), sağlıklı gençler yetiştirilmesinde, gençlerin enerjilerinin boşaltılmasında, yıldız sporcuların yetiştirilmesinde yol almak için başkaca da yol yoktur.

SONUÇ:
Dünyanın 10. Büyük ekonomisini ayaklı kütüphane olan gençlerle değil, ama bu ekonominin gerektirdiği cesur, yürekli, rekabetçi gençleri yetiştirerek ulaşacağız.
Bu gençliğin yetiştirilmesinde gerek mevcut tesisler ve farklı spor disiplinleri için olsun Tabakhane ve Zağnos vadilerinde kentsel dönüşümün yarattığı fırsatlar Trabzon Belediyemizce göz ardı edilmemelidir.

NOT: OFÇAY’ın kurucusu Burhan Kasap’ın vefatı nedeniyle merhuma rahmet, dostlarına ve ailesine taziyelerimi sunarım.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR