Erol Önsel

Erol Önsel

Can suyu

Spor Toto Basketbol Ligi’nde son derece sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor Medicalpark, bu hafta konuk olduğu Tofaş deplasmanından mutlak galibiyetle ayrılmak zorundaydı. Sıralamada ligin aşağılarına doğru olan gidişin durdurulması için bu maçı kazanması şarttı. Rakipte oyun kurucu bölgesinde sakat olana Vasilije Micic’in yanında karşılaşmanın hemen başında sakatlığı nükseden Barış Ermiş’in de kenara gelmesiyle, bu bölgedeki tüm yük genç oyuncu Kadir Bayram’ın üzerine kaldı. Bunun farkında olan Bazarevic, oyuncunun tecrübesizliğinden faydalanarak baskıyla Tofaş’ın oyun kurmasını engelledi. Bu da genç oyuncunun 4 top kaybı yaparak takımının organize olamamasına sebep oldu. Düzenden ziyade ” koş koş basketbolu” dediğimiz açık alanda ve tempolu bir oyun tercihi, bu oyunu iyi oynayan takımımızın işine geldi. Özelikle fast break ve içeriye yapılan delici penetrelerle rakibin oyun direnci kırıldı. Tofaş, Copeland ve Crocker’ın sayılarıyla oyunda tutunmaya çalışsa da takımımızın savunmada işi ciddiye almasıyla çok da etkili olamadı.

Trabzonspor Medicalpark, durumun ciddiyetini biraz kavramış olmasından kaynaklanan disiplinle dış atışlarda çok etkili olmasa da özelikle boyalı alan üstünlüğünü iyi kullanarak üçüncü periyottan itibaren oyun kontrolünü elinde tutmaya başladı. En krıtik anlarda yaptığı isabetlerle takımına önemli katkı sağlayan Erol Can Çinko, bu karşılaşmada da aynısını yaparak rakibin ümitlerinin kırılmasına sebep olurken takımı adına galibiyette önemli isimlerden biri oldu. Sezon içerisinde 16 top kaybı ortalamasıyla oynayan Trabzonspor Medicalpark, Tofaş maçında bu rakamı 10’a indirerek topun kendinde kalmasını ve rakibin kolay sayı bulmasını önledi.

Şüphesiz maçın yıldızı, geçtiğimiz hafta içerisinde kadro dışı bırakılan fakat neyse ki bu karardan vazgeçilerek kadroya dahil edilen Kenneth Kadji oldu. Yaptığı 28 sayının dışında aldığı 8 reboundla hep karşılaşmanın yıldızı oldu hem de maçın kazanılmasında çok önemli bir etki yarattı. Bu galibiyet takımımız adına hem puan sıralamasında rahatlamayı hem de moral motivasyonun artmasın sağladı. En azından artık felaket senaryolarının konuşulması bir kenara bırakılmış oldu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR