Av.Günfer Erkuloğlu

Av.Günfer Erkuloğlu

Beleşçi

Her konuda hakkımızı aramalıyız. Tüketici olarak bizlere sunulan imkanlar, kanuni düzenlemeler uğradığımız haksızlıkların, maruz kaldığımız aldatmacaların, ödediğimiz paraların karşılığını alamadığımız her durum için yanımızda.

Unutmayalım ki hukuki sürecin uzun olduğunu düşünüp boş vermeler, şikayetlerden vazgeçmeler her seferinde bizleri daha mağdur, yanlış yapanları ise daha cesur kılacaktır.

Bilginin sadece bir tık uzakta olduğu günümüzde haklarınızı öğrenin, evlatlarınıza öğretin.
Biri değil,  birey olmanın yolu bu.

Pizza zincirlerinden bir tanesinin yıllardır uyguladığı 30 dakikada teslim aksi halde bedava kampanyası malum.

Olay 1:
Zincirin devamlı müşterilerinden biri verdiği siparişin geç gelmesi sebebiyle firmanın sloganını hatırlatarak haklı olarak sipariş bedelini ödemiyor.

Pizza zincirinin ilgili şubesi çalışanları da sistemlerinde müşteri bilgilerinin yazdığı sayfada değişiklik yaparak müşteri isminin yanına “Beleşçi Dikkat” ibaresi koyuyor. Film bundan sonra başlıyor.

Bu şekilde güya kendi aralarında geliştirdikleri edepsiz bir uyarı sistemiyle siparişin bu müşteriye tam zamanında ulaşmasını, aksi halde müşterinin kendisine tanınan hakları kullanacağına dikkat çekiliyor.

Fakat öngörülemeyen bir şey oluyor ve müşterinin son siparişinde kutunun üzerine isim ve adres çıktısı basılırken bu “Beleşçi Dikkat!” uyarısı da etiketin üzerine yazdırılıveriyor.

Yemeğini teslim alan müşteri kutu üzerindeki bu ibareyle şoka uğruyor.

Gelinen noktada adli mercilere intikal eden olayda müşteri elbette bu hadsizliğin arkasını arıyor.

Bir başka yazımda da değindiğim üzere önce insan.

En alt kademeden başlayarak çalışları eğitmediğiniz müddetçe milyon dolarlık yatırımlarınız dahi yok olmaya mahkum.

Olay 2:
Edirne Emniyet Müdürlüğü hızlı sipariş sloganını kullanan pizza zincirinin motorlu kuryelerini takibe almış.

30 dakikada teslim, 20 dakikada teslim gibi sloganları kullanan firmalar zamanında yetişmeyen siparişten taahhütleri gereği ücret alamadığından, faturayı durumun sorumlusu gördüğü çalışanlarına kesiyor, işten çıkarıyor ya da maaşlarında kesinti yapıyormuş.

Bu sebeple ekmek aslanın azında diyen dağıtıcı motorlular tüm trafik kurallarını yok sayarak, her türlü kazaya sebebiyet verecek biçimde dağıtım yapıyor, kendi hayatını tehlikeye attığı yetmezmiş gibi başka insanların da canlarına ve mallarına zarar verecek biçimde araçlarını kullanıyorlar.

Neymiş; pizzanın ücretini alabilelim.

Emniyet müdürü kararlı. Bu mantıkta kural ihlalinde bulunan tüm kurye ve dağıtıcılar için kontrolleri hat safhaya çıkarmış. Gerçekten tebrikler.

Siz siparişinizin parasını ödeyin diye biz yolda korkarak yürür, arabalarımızın dikiz aynalarını korumak için yastık bağlar olduk.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR