Diğer

Diğer

AQUA GYM ile Havuzu spor salonuna çevirin!

Bu hafta aslında en eğlenceli spor aktivitelerinden birinden bahsetmek istiyorum.
AQUA GYM adından da anlaşılabileceği gibi suyun gücünü kullanarak havuzu yada denizi bir spor salonuna çevirebiliriz.Amaç hem eğlenmek hemde yaptığımız egzersizlerle bedeni canlı ve diri tutup kalori yakmak. Burda suyun kaldırma kuvvetiyle bedeniz hafiflemekte ve egzersizleri zorlanmadan rahatlıkla yapmaktayız.Profesyonel eğitmenlerin eşliğinde yaklaşık 20-30dk süren bu aktivite çok zevkli ve sağlıklı.Ayrıca Suyun kaldırma gücü spor yapan kişinin sakatlanma riskini en aza indiriyor.
aquagym3.jpg
Peki Aqua gym bize ne yararlar sağlar?
*Spor kulüplerinde sadece hamilelere yönelik AQUA GYM programları açılıyor. Doktor onayı ile hamileler rahatlıkla AQUA GYM  yapabilir. Suyun kaldırma kuvveti karındaki ağırlığı hafifletiyor. Doğumda kullanılan kaslar güçleniyor, aşırı kilo alımı engelleniyor. Ancak suya atlayarak girilmemeli, germe ve zıplama hareketleri yapılmamalı.
*Gelişme çağındaki çocukların duruş bozuklukları, aquagym2.jpg
*Bel ve boyun fığı için çok yararlı
*Kan dolaşımını hızlandırır.
*Kaza veya ameliyat geçirmiş hastaların rehabilitasyonu için birebir.
*Yüzme bilmesenizde rahatça kalori yakıp zayıflama imkanı
*Vücudumuzdaki tüm kaslar çalıştığından vücut sıkılaşması
*Yaşlılar ve felçli hastalar, omurga zedelenmesi, skolyoz hastaları için son derece faydalı
*Selilüt sorunu yaşayanlar
* Ağır kilosu olanlarda fitness salonlarında yapılan jimnastik veya koşu eklemlere basınç yapıyor. Kan dolaşımı bozuluyor. Kan bacaklarda toplanıyor. Oysa su jimnastiğinde bu sorunlar yok.
*Sakatlanan Sporcular, dinlenme döneminde antrenmansız kalmaması gereken sporcular için faydalı. Minisküs ameliyatı sonrası işe yarıyor. Eklemlere ağırlık binmediğinden iyileşmeyi hızlandırıyor.
Yukarda da belirttğimiz gibi aqua gym son derece etkili,bir okadar da zevkli ve eğlenceli.Peki bu aktiviteyi yaparken nelere dikkat etmeliyiz.
Tok karnına havuza girmemeye özen gösterin. Havuza girmeden önce yapacağınız ısınma hareketleri, suda yapacağınız egzersizler sırasında incinme olasılığını en aza indirecektir. Kendi güvenliğiniz için su seviyesinin göğüs hizanızı geçmemesine dikkat edin. Egzersizlerin sonrasında bol bol sıvı alın, suyu tercih edin.
aqua-gym.jpg
Tansiyon ve şeker hastaları dikkatli ve tedbirli davranıp bu aktiviteyi rahatca yapabilirler.
Aqua gym bölgede sayılı yerlerde yapılabiliyor.Profesyonel eğitmenler eşliğinde yapılan aktivite ister özel ders,ister grup ders olarak yapılabiliyor.Bölgemizde Ramada Plaza Trabzon Spa Merkezinde benimde katıldığım program eşiliğinde bu aktiviteden yararlanabilirsiniz.
Son olarak herkese burdan tavsiyem sporu sevin ve sevdirin...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR