Erol Önsel

Erol Önsel

Antrenman maçı

Trabzonspor Medicalpark dün akşam gruptaki konumunun belirlenmesi adına son derece önemli bir Eurocup  karşılaşmasına yine Markovic’in klişeleşmeye başlayan ilk beşiyle çıktı. 5 numara pozisyonuna Sertaç Şanlı ile başlayan takımımız ilk 3 dakika içerisinde kendisinden 4 sayılık bir performans sağladı. Gruptaki iki galibiyetten bir tanesini takımımız karşısında alan rakip, oyuna oldukça kötü başladı. Bunda bizim mutlaka  galip gelmemiz gerektiğinden ortaya koyduğumuz direncin de etkisi vardı. Oyunun hemen her bölümünde rakibine bariz üstünlük sağlayan Trabzonspor Medicalpark’ın böyle bir rakip karşısında ilk maçta belki de gruptan çıkamamasına sebep olacak bir yenilgiyi nasıl aldığını sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Zira Romanya temsilcisinin takımımızla kıyaslanabilecek hiçbir yanı yok. Özelikle Stıpanovic ile oynanan pick’n roll sonrası sürekli çembere yapılan penetreler ve rakibe göre üstün dış atış yüzdesi rakibin dağılmasına ve farkın sürekli iki hanelerde kalmasına sebep oldu. Oyunun özelikle ikinci bölümünde alan savunması ile ayakta kalmaya çalışsa da bunda başarılı olamadılar. Aynı zamanda hücumdaki etkisizliğinin yanında direk smaçla sonuçlanan top kayıpları dirençlerinin tamamen kırılmasına sebep oldu.  

 Hafta sonu oynadığımız İBB karşılaşmasında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Erdi Gülaslan bu karşılaşmada da oyunda kaldığı yaklaşık 16 dakikalık bölümde 8 sayı, 3 asist, 3 reboundluk katkıyla bu akşam da  takımına katkı sağladı. Fakat alternatif olması gereken Hakan Demirel ve İbrahim Demirel’in gerek skor gerekse asist anlamında takımıza yeterli katkıyı vermediği ortada. Bir takımın oyuncu opsiyonları ne kadar fazlaysa üretimi de o nispette artacaktır. Fakat  Trabzonspor Medicalpark maalesef özelikle yerli oyunculardan bu katkıyı sağlayamıyor. En azından zorluk derecesi böylesine düşük karşılaşmalarda bu katkıyı görmek bench konusunda bizim biraz daha umutlu olmamıza sebep olacak. Fakat her geçen hafta bu konudaki umutlarımız biraz daha kaybolmakta.

Takımımızın bu maçı arkasında bırakıp önce ligde hafta sonu oynayacağı Giresun maçına ardından da  Eurocup’ta haftaya gruptan çıkmak için kazanmak zorunda oldukları Buducnost karşılaşmasına motive olması gerekiyor. Çünkü gerek lige tutunabilmek, gerekse Eurocup’ta gruptan çıkabilmek adına mutlaka kazanıp bir seri yakalamak zorunda olduğumuz bir döneme giriyoruz. Bu akşam oynadığımız rakip kesinlikle bizim hedeflerimize giden yolda karşımızda durabilecek bir takım değil. İyi bir hazırlık maçı yaptığımız bir karşılaşma oynadık fakat bundan sonra gerek ligde gerekse Avrupa’da oynayacağımız karşılaşmalar hem çok daha ciddi hem de durumumuzu belirleyecek ciddiyette olacaktır. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR