Prof.Dr. Osman Bektaş

Prof.Dr. Osman Bektaş

Altın üreten ağaçlar!

‘Altını kusan yaprakları ile yeraltındaki altın madenini gösteren Eucalyptus ağacı ve jeolojik zamandan beri her sonbaharda dökülen altın sarısı yaprakları ile insanlar için şifa dağıtan Ginkgo ağacı evreni keşfetmeğe çalışan insanoğlunu şaşkına çeviriyor.’

İnsanoğlu aya gitse de, evrenin sırlarını çözmeye çalışsa da üzerinde yaşadığı dünyanın gizemleri hala onu şaşırtmaktadır.

Eucalyptus Ağacında büyüyün altın dan söz ediyoruz!

Geçmiş jeolojik dönemde ( Permiyen 270 milyon öncesi), varlığı bilinen daha sonra Dinozorlaralar çağında yaşamış, ancak günümüze kadar varlığını sürdüren fosil ağaç olan Ginkgo ağacından söz ediyoruz. 

EUCALYPTUS

Avustralya,

Dünyanın en eski, en büyük altın üreticisi olan bir ülke.

Ancak günümüzde mevcut altın rezervleri oldukça tükendiğinden altın aramada daha pahalı ve zor yeni yöntemler geliştirilmeğe çalışılmaktadır.

İşte bu araştırmalar bilim adamlarını Eucalyptus ağacında büyüyen altına ulaştırdı.

Ağaç yaprağında mikroskop altında görülen altının sırrı ne idi?

Eucalyptus ağacı kurak mevsimlerde su bulmak için kökleri ile 40m derinliğe kadar kayaçları delebilen, köklerini geniş bir alana salabilen bir ağaçtır.

Ağaç kökleri vasıtası ile yeraltındaki altın madeninin bir kısmını su yardımı ile biyokimyasal yöntemlerle bünyesine depolamaktadır.

Fakat altın bitki için zehirli olduğundan bu değerli metali yaprakları vasıtası dışarı kusmaktadır.

Ağaç yaprağındaki altın miktarının ekonomik değeri olmasa da ağacın hemen altında veya yakın çevresinde büyük altın rezervlerinin varlığını işaret etmektedir.

Bu buluş altın aramada yeni bir boyut oluşturmuştur.

GİNKGO

Mabet ağacı olarak da bilinen Ginkgo biloba, günümüzde varlığını sürdüren hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmayan, tamamıyla kendine özgü bir ağaçtır. Botanikçilerce, bitkiler alemi içindeki ayrı bir bölümde değerlendirilir.

270 milyon öncesinden günümüze kadar varlığını sürdürebilmiş, dinozorlarla birlikte yaşamış, özelliğini büyük ölçüde koruyabilmiş bir ağaç.

Öyle gizemli, öyle güçlü bir ağaç ki Hiroşima ya atılan bombalardan 1-2km uzakta olmalarına rağmen yine kök salmış, yeşermiş büyümüş bir ağaç.

Öyle bir ağaç ki milyonlarca yıl gövdesine saldıran bitkisel hastalıklardan kurtulmuş ve günümüze kadar varlığını sürdürebilen bir ağaç.

İşte bu ağacın yaprakları tüm dünyada insanlara şifa dağıtmaktadır.

Bu ağacın güçlü yapraklarını Çinliler binlerce yıl çok ucuz ilaç olarak kullanmakta idi

Bu gün dünyanın en büyük firmaları bu yaprakları cam şişelerde çok pahalı ilaç olarak satmaktadır.

SONUÇ: Altını kusan yaprakları ile yeraltındaki altın madenini gösteren Eucalyptus ağacı ve her son bahar döken yaprakları ile insanlar için şifa dağıtan Ginkgo ağacı evreni keşfetmeğe çalışan şaşkın insanoğlunu şaşkına çeviriyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR