Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

3 yıl arayla Trabzonlu gözüyle Trabzon!

3 yıl aradan sonra Trabzon’a gelen bir gurbetçimiz yazdı.
2 konu üzerinde bazı görüşler ve tespitleri ortaya koydu. 
Belkide ‘heh tamda içimdekiler’ diyeceksiniz..
Belkide ‘yok canım abartmış…’
Buna yüzleşme de diyebiliriz.
Kararı siz verin;
 
Sayın Levent bey,
 
Hollanda’dan yazıyorum.
 
Size yazmamım sebebi Haber61 haber sitesini sürekli takip edip Trabzon şehrinde olan bitenlerden haberdar olmaya çalışıyoruz. Hollanda’dan.
Bu sene 3 yıl üzerine yıllık tatilimizi Trabzon’da geçirdik ve rezalet diz boyu maalesef. Doğduğum şehrin insanları halen daha asabi, inat, sabırsız ve bir o kadarda fırsatçı.
Mesela Uzungöl’deki afaki fiyatlar. Bunun nedeni sadece Arapların gelmesiyle değil yerli halkın günlük düşüncesiyle alakalı. Halk ‘bugün ne koparırsam yanıma kardır misali’ hareket ediyor.
Mübarek bu turistler kazıklandığını bilirse yarın Trabzon’a gelmeyecekler ve Türkiye’nin diğer kentlerine akın edecekler ve olan Trabzon halkına olacak. Bunu oradaki turizmcilere ve esnafa izah edecek birisi veya bir kurum yok mu? Allah aşkına… Bu konu üzerine diyecek çok söz var ama, zannederim ne demek istediğim anlaşılmıştır.
 
Gelelim ikinci konumuza…
 O da TS maç biletleri. Malum izinde Trabzonsporun UEFA maçına gittik ve kişi başına 40 TL ödedik. Maraton tribünde maçı seyretmek için… Bu para normalde makul bir fiyat. Ama Türkiye’de asgari ücret ortada, vatandaş çocuğuyla maça gitmesi için 80 TL ve bunun yanında dolmuş parası artı çerez parası derken cebinden en az 100 TL çıkacak. Bu oradaki yerli halka zulümdür ve bunu da dillendirmenizi temenni ediyorum. Trabzon halkının yegane sevgisi var o da Trabzonspor ve bunuda bu fiyatlarla malum yönetim ve idari otorite suistimal etmesin. Aksi takdirde ‘stat dolmuyor’ serzenişine girmesinler.
 
Umarım bu iki elzem konuya yazılarınızda dikkat çekersiniz.
 
Selam ve dua ile,
 
Yusuf Altuntas
Hollanda

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR