Ziyarete gitti ameliyat oldu

Trabzon'da by-pass ameliyatı olan teyzesini ziyarete giden Osman Çebeci, aynı şikayetler kendisinde de olduğu için yapılan muayene sonucu teyzesinden bir gün sonra aynı hastanede ameliyat edildi.Trabzon Özel Karadeniz Hastanesi'nde yapılan başarılı by-pas

Ziyarete gitti ameliyat oldu

Trabzon'da by-pass ameliyatı olan teyzesini ziyarete giden Osman Çebeci, aynı şikayetler kendisinde de olduğu için yapılan muayene sonucu teyzesinden bir gün sonra aynı hastanede ameliyat edildi.

Trabzon Özel Karadeniz Hastanesi'nde yapılan başarılı by-pass ameliyatı ile sağlıklarına kavuşan Hatice Civil (76) ve yeğeni Osman Çebeci (50), taburcu olacakları günü bekliyor. Özel Karadeniz Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Emre Cumhur Baykan, Opr. Dr. Öner Kurt, Opr. Dr. Tuncay Erden ve Anestezi Uzmanı Dr. Yavuz Selim Akıntürk'ten oluşan ekip, Hatice Civil'in iki, Osman Çebeci'nin ise üç damarına kroner by-pass ameliyatı gerçekleştirdi.

Osman Cebeci, teyzesini ziyarete gittiğinde aynı şikayetlerin kendisinde de olduğunu fark ettiğini belirterek, "Teyzem bana göğsünde ağrı ve sıkışma olduğunu söyledi. Ben de aynı ağrıların bende de var olduğunu söyledim. Daha sonra aynı hastanede muayene olduktan sonra doktorlar benim de teyzem gibi by-pass ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Teyzemden cesaret alarak ondan bir gün sonra ben de ameliyat oldum. Çok şükür ikimiz de sağlığımıza kavuştuk" dedi.

Bu tür vakaların bölgede yaygın görüldüğüne dikkat çeken Opr. Dr. Tuncay Erden ise, hastalığın risk faktörleri hakkında bilgi verdi. Erden, "Hipertansiyon, şeker hastalığı (diyabet), kolesterol yüksekliği, irsiyet (genetik yakınlık), yaşlılık, kilo fazlalığı, stres, hareketsizlik gibi nedenleri kroner arter hastalığına risk oluşturan sebepler arasında sayabiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam